ΛΕΑΝΗΣ | Μπουρούσης και παραμπορούσης και χωρίς τον Σπανούλη

Αλλο η ομάδα του Σπανούλη και άλλο ομάδα με ηγέτη τον Σπανούλη.

Η Εθνική απέδειξε περίτρανα στο πιο κρίσιμο ματς της πρώτης φάσης ότι ισχύει το δεύτερο. Είναι ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, ομάδα που κάνει υπερήφανο κάθε προπονητή, αλλά και τον κόσμο που της απέδωσε τον τιμητικό τίτλο της επίσημης αγαπημένης.

Πήγαμε λαβωμένοι στο πιο κρίσιμο σημείο, στην πιο κρίσιμη καμπή στην πρώτη φάση της διοργάνωσης και τα καταφέραμε περίφημα.

- Δείτε το σκορ του πρώτου ημιχρόνου. 41 πόντοι στο ενεργητικό μας: Δηηλαδή πόσους περισσότερους

θα πετυχαίναμε με τον Kill Bill; Καλύψαμε το κενό με τον καλύτερο τρόπο. Απ' όλους. Με ομαδική δουλειά. Ολοι για έναν, ένας και για όλους. Ως σύνολο, σαν μια γροθιά.

-Αμυνα ταμάμ πάνω στους Τουρκούς σε όλα τα σημεία του γηπέδου. Αν δεν είχαν και το σπρώξιμο από τους γκρι θα έπεφταν νωρίτερα στο καναβάτσο.

- Μπουρούσης από άλλο πλανήτη. Ποιος να τον σταματήσει αλήθεια; Μόνο κακός εαυτό του μπορεί να τον κερδίσει. Σε άμυνα και επίθεση έκανε τα πάντα. Αντίπαλος στα μέτρα του μάλλον δεν έχει βρεθεί ακόμα στο Ευρωμπάσκετ. Πέτυχε 21 πόντους, ήταν απόλυτος κυρίαρχος στους αιθέρες, ηγετική παρουσία στο παρκέ.

- Το μεστό παιχνίδι του Περπέρογλου. Χωρίς "γαρνιτούρες", ουισατσικός σε άμυνα και επίθεση. Δεν είναι οι 12 πόντοι του, είναι η γεμάτη μυαλό και ουσία παρουσία του.

- Η τρίτη περίοδος ανήκει στον Νίκο Ζήση. Αυτό το κομπιούτερ. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε 5 ασίστ και μέσα σε ένα δεκάλεπτο τις ανέβασε στις 9, σερβίροντας πάσες φαρμάκι, χρίζοντας σκόρερ όποιον συμπαίκτη επέλεξε στην κατάλληλη θέση.

- Ο Παπανικολάου έκανε πάρτι απέναντι στον Τούρκογλου; Αλήθεια, έπαιζε ο Τούρκος ΝΒΑ και δεν παίζει ο Κώστας; Δύο πόντους με 0/8 σουτ ο Τούρκος, 9 πόντους με 4/5 σουτ ο Ελληνας.

- Ο Σλούκας ξεθαρεύει παιχνίδι με παιχνίδι. 14 πόντοι, πολλή δουλειά στην άμυνα, πολύ δημιουργία στην κυκλοφορία.

- Μέσα και ο Μπράμος των ειδικών αποστολών με καλάθια στα κρίσιμα λεπτά και από κοντά ο Μαυροκεφαλίδης να κάνει σπουδαία εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο και να μαζεύει όλα τα "σκουπίδια" που πέρασαν από την περιοχή δράσης του. Τα έβαλε με βαριά κορμιά και ανταπεξήλθε.

- Αλλά και ο Καϊμακόγλου που πάλεψε κι αυτός με τους ψηλούς. Εβγαλε ενέργεια, ψυχή και λεβεντιά. Πλάι του και ο Αντώνης Φώτσης, που στα 13 λεπτά συμμετοχής τα έκανε όλα σωστά. Σε άμυνα και επίθεση.

- Εχουν μεγάλη εμπειρία και αυτοπεποίθηση όλα τα παιδιά. Δεν κωλώνουν στα δύσκολα, απαντούν με νίκες που όλη η ομάδα δουλεύει γι αυτές. Προχωρούν και περιμένουν να αναρρώσει ο Βασίλης, να τραβήξουν μαζί για ψηλά. Για πολύ ψηλά. Το πιστεύουν, καιρός να το πιστέψουμε κι εμείς.

Keywords
Τυχαία Θέματα