ΚΥΠΕΛΛΟ | Σφαιρόπουλος: "Προβάδισμα ο Ολυμπιακός..."

Τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας έχει ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τη γνώμη του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος εξήγησε ότι οι "ερυθρόλευκοι" είναι πιο δεμένη ομάδα. Αντίθετα, τόνισε ότι ο Παναθηναϊκός για να κερδίσει πρέπει να πιάσει υψηλά στάνταρ στην απόδοσή του, ενώ χαρακτήρισε παίκτη-κλειδί τον Δημήτρη Διαμαντίδη.


Ο τεχνικός του Πανιωνίου σε δηλώσεις που έκανε στον "Sentra Fm 103,3" μίλησε και για τους στόχους των κυανέρυθρων.

Για τον τελικό της Κυριακής: "Πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι, κάποιος θα κερδίσει κάποιος θα χάσει. Να γίνει ένα ωραίο παιχνίδι χωρίς ακρότητες. Είναι ένα ντέρμπι που δεν θα το δει μόνο η Ελλάδα, αλλά όλη η Ευρώπη και πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο. Δείχνοντας παιδεία και όλοι να καταλάβουμε πως είναι ένας αγώνας μπάσκετ που δεν χωράει φανατισμούς και ακρότητες. Είναι ντέρμπι ούτως ή άλλως, μεταξύ δύο παραδοσιακών δυνάμεων και θα είναι ντέρμπι σε όποια κατάσταση κι αν είναι οι δύο ομάδες. Και οι δύο θα παλέψουν πολύ για τον πρώτο τίτλο. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από τη μεγάλη περσινή επιτυχία και έχει τον ίδιο κορμό, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι καινούρια ομάδα και έχει βελτιωθεί σε σχέση με την αρχή, κάνοντας αλλαγές παικτών στην πορεία".

Για το αν ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα λόγω του 2-0 στο πρωτάθλημα: "Όχι. Ένας τελικός είναι διαφορετικός από τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Το πρώτο ματς ήταν πολύ νωρίς για τον Παναθηναϊκό και δεν είχε μονταριστεί για ένα τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Το δεύτερο παιχνίδι έγινε μέσα στην έδρα του Ολυμπιακού και είναι γνωστό πως η έδρα δίνει πλεονέκτημα. Τώρα θα γίνει σε ουδέτερο γήπεδο με φιλάθλους και των δύο ομάδων και πάνω από όλα είναι παιχνίδι που δίνει τίτλο. Ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα γιατί είναι πιο δεμένη ομάδα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να πιάσει υψηλά στάνταρ για να αντιπαραθέσει την ομοιογένεια του Ολυμπιακού. Έχει βέβαια τις δυνατότητες και τους παίκτες. Ο Διαμαντίδης είναι σίγουρα παίκτης-κλειδί, λόγω προσωπικότητας, εμπειρίας και ικανότητας. Αν το παιχνίδι κριθεί στην κόψη του ξυραφιού θα βγουν μπροστά οι Διαμαντίδης, Σπανούλης".

Για το πού θα κριθεί το παιχνίδι: "Οι παίκτες θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένοι στο πλάνο και να έχουν καθαρό μυαλό, αλλά και πάθος και ψυχή που σημαίνει ενέργεια. Για να πας καλά στην τακτική θες καθαρό μυαλό και ενέργεια. Ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να ανοίξει το παιχνίδι, ενώ ο Παναθηναϊκός θα πάει σε πιο κοντρολαρισμένες κατοχές, είτε με πικ εν ρολ είτε στο λόου ποστ. Ο Ολυμπιακός κάνει πιο επιθετικό παιχνίδι με κίνηση. Βέβαια είναι ομάδες που γνωρίζονται πολύ καλά μεταξύ τους".

Για την κριτική που δέχονται Μπαρτζώκας και Πεδουλάκης: "Είναι πολύ άσχημο αυτό που γίνεται. Δεν μπορεί να χάνεις ένα παιχνίδι και να πέφτουν όλοι πάνω σου και μετά να κερδίζεις και να θεωρούν πως έγινες υπερομάδα. Στην Ελλάδα αυτό που κάνουμε είναι να μην κριτικάρουμε ψύχραιμα την προσπάθεια όλων. Οι δύο αυτοί προπονητές είναι από τους καλύτερους. Είναι σε απαιτητικές ομάδες και τα πάνε καλά. Είναι υπερβολική και άστοχη η κριτική εναντίον των ομάδων και των ίδιων".

Για τον Πανιώνιο: "Η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης αλλά δεν ξέρω αν είμαστε έτοιμοι να κοιτάξουμε στα μάτια τους δύο. Θα φανεί στην πορεία. Δουλεύουμε, προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε και κοιτάμε ξεχωριστά κάθε παιχνίδι. Ο στόχος του Πανιωνίου δεν είναι να νικήσει Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό. Πρώτος στόχος είναι να παραμείνει μια υγιής ομάδα με σταθερή διοίκηση. Ο δεύτερος στόχος είναι να συνεχίσει με τα πολλά ελληνόπουλα. Τρίτος στόχος είναι τα νέα παιδιά, τα οποία προσπαθούμε να τα καθιερώσουμε, να τους δώσουμε σωστή νοοτροπία να ανεβάσουν το δικό τους επίπεδο, της ομάδας μας και στο μέλλον το επίπεδο του ελληνικού μπάσκετ. Παντρεύοντάς τους με ξένους παίκτες, ποιοτικούς, αλλά όχι σταρ της ομάδας, θέλουμε ένα ισχυρό σύνολο, μια ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης. Θέλουμε να φτιάξουμε ομάδα που θα έχει προοπτική και θα γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί να μπορέσουμε κάποια στιγμή να αντιμετωπίσομε στα ίσια τους δύο. Δεν ξέρω αν θα γίνει από φέτος, αλλά σίγουρα όσο δουλεύεις βελτιώνεσαι".

Keywords
Τυχαία Θέματα