ΚΥΠΕΛΛΟ | Εκεί ψηλά στην Κηφισιά

Όσοι εξεπλάγησαν πριν μερικές μέρες μετά τον αποκλεισμό του Απόλλωνα, σήμερα θα πρέπει να κατάλαβαν ότι μόνο έκπληξη δεν ήταν. Η Νέα Κηφισιά παίζοντας ως ομάδα Α1, νίκησε και τον Άρη με 81-60 και έδωσε το μεγαλύτερο ραντεβού στην ιστορία της. Θα υποδεχθεί στα προημιτελικά τον πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό...


Από το τζάμπολ του παιχνιδιού φάνηκε ότι η ομάδα της Κηφισιάς θα προσπαθούσε να επαναλάβει την εμφάνιση

εναντίον του Απόλλωνα Π. και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι. Παίζοντας πιεστική ματς- απ ζώνη στην άμυνα και με καλό πάσσινγκ και ψυχραιμία στην επίθεση, προηγήθηκε στο 4ο λεπτό με 9 πόντους (9-0). Ο Άρης αντίθετα στα πρώτα λεπτά έμοιαζε υπνωτισμένος, με πολλές άστοχες προσπάθειες στην επίθεση και χωρίς νεύρο στην άμυνα , ανάγκασε τον Βαγγέλη Αλεξανδρή στο πρώτο time out, μόλις στο 4ο λεπτό, να κάνει αλλαγές την πεντάδα και στο τρόπο επίθεσης. Παρ’ όλα ταύτα δεν κατάφερε κάτι το ουσιαστικό, η αστοχία στην επίθεση συνεχίστηκε, οι αργές αλλαγές στην άμυνα το ίδιο και έτσι φθάσαμε στο τέλος της πρώτης περιόδου, με την Α.Ε.Ν.Κ να προηγείται με 13 και το σκορ στο 19 – 6 .

Στη δεύτερη περίοδο, ο Άρης προσπάθησε και εν μέρει κατάφερε με τα τρίποντα του Πάσαλιτς και Καραποστόλου να μειώσει τη διαφορά ( 26- 18) στο 15’, άλλαξε την άμυνά του σε ζώνη 2-1-2 και μαζεύοντας τα ρημπάουντ, έδειξε σημάδια ανάκαμψης.
Όμως η τεχνική ποινή στον Αλεξανδρή, για διαμαρτυρία, έδωσε την δυνατότητα στην Α.Ε.Ν.Κ να ξεφύγει με 15 πόντους ( 35- 20) 2,5 λεπτά πριν τη λήξη της περιόδου. Το τρίποντο του Καράμπουλα έφερε τη διαφορά στους 18 και το ημίχρονο έληξε με το σκορ στο 42 – 24 και την ομάδα της Κηφισιάς να ελπίζει στην συνέχεια του ονειρικού της ταξιδιού στο κύπελλο.

Στη τρίτη περίοδο, ο Άρης μπήκε πιο συγκεντρωμένος και με ορθολογισμό στην επίθεση, υπομονή στις πάσες και ευστοχία από Πελεκάνο, Ασημακόπουλο, μείωσε στους 10 (44 – 34) στα μισά της περιόδου. Εκεί ο Μενουδάκος πήρε το όπλο του, η Κηφισιά πίεσε σε όλο το γήπεδο και η διαφορά έφθασε τους 15 (56-42) 1,36’ πριν τη λήξη της περιόδου. Η ζώνη συνέχιζε να προβληματίζει τους Θεσσαλονικείς , οι παίκτες της Κηφισιάς, είχαν αυτοπεποίθηση, συνέχιζαν να ευστοχούν και με το follow του Ψαθά η περίοδος έληξε με την Κηφισιά να προηγείται με 18, το σκορ στο 60 – 42 και την κλεψύδρα να αρχίζει να αδειάζει για τον Άρη.


Στη τελευταία περίοδο ο Αλεξανδρής κατέβασε τέσσερεις περιφερειακούς και έναν ψηλό και πίεσε στα

Keywords
Τυχαία Θέματα