ΚΟΤΖΙΑΣ | Το θέμα του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο ο αντί-Ντόρσεϊ

Για τον Ντόρσεϊ και αυτά, που είπε, δεν χρειάζεται να τοποθετηθούμε ιδιαίτερα από την στιγμή, που ο ίδιος ο Αμερικάνος παρουσιάστηκε μετανοιωμένος, καθώς αναφέρει το ρεπορτάζ.

Εννοείται ότι δεν μπορεί να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, να ξαναμπεί στα αποδυτήρια με παίκτες, που αποκάλεσε εγωιστές, με προπονητή, στον οποίο έκανε κριτική σε λάθος χρόνο και τόπο, με λανθασμένο τρόπο. Και να έχει δίκιο ο Ντόρσεϊ, το έχασε με τον τρόπο, με τον οποίο εκδηλώθηκε.
Δεν έχει σημασία, όμως, αυτό πλέον, εκείνο,

που ενδιαφέρει τους "ερυθρόλευκους" είναι με ποιον παίκτη θα τον αντικαταστήσουν. Το ευτύχημα για αυτούς είναι ότι έχουν πέσει πάνω στα "κοψίματα" του ΝΒΑ, οπότε οι επιλογές, που έχουν, είναι πολλές. Πιο πολλές και από του καλοκαιριού θα λέγαμε, υπό την έννοια ότι τώρα μπορούν να αγοράσουν φθηνά, ενώ το καλοκαίρι όχι.
Τα ονόματα, που κυκλοφορούν, μπορεί να μην συγκινούν ιδιαίτερα, αλλά συγκινούσε πέρυσι του Ντόρσεϊ, που μόλις είχε "κοπεί" ως μη επιτυχημένος από την Κάχα Λαμποράλ; Οχι βέβαια. Και, όμως, με την προσθήκη αυτού και του Λο, έφθασε ο Ολυμπιακός στην κορυφή.
Το θέμα τώρα για τους Πειραιώτες είναι να πάρουν έναν ψηλό, που να κάνει απλά και λογικά πράγματα και να μπορέσει να "δέσει" με το υπόλοιπο σύνολο. Θα είναι αυτός ο Τζος Πάουελ, ο Κρις Τζόνσον ή ο Ικε Ντιόγκου (ή κάποιος άλλος) θα το δούμε σύντομα. Σίγουρα, όμως, πρέπει να είναι καλός ριμπάουντερ, να μπορεί να αλλοιώνει φάσεις, να είναι γενικά καλός αμυντικός. Αν δε είναι και αποδοτικότερος από τον Ντόρσεϊ στην επίθεση, ο Μπαρτζώκας θα είναι ευτυχισμένος.
Το "κλειδί", όμως, για πετυχημένη πορεία των Πειραιωτών δεν θα είναι μόνο ο ένας ή οι δύο παίκτες, που θα προστεθούν. Θα είναι πάνω από όλα τα καλά αποδυτήρια και η επιθυμία για επανάληψη των περυσινών θριάμβων. "Φλόγα", που δεν φάνηκε στα δύο παιχνίδια με Εφές και Ζαλγκίρις. Αν και με τους Λιθουανούς, ο Ολυμπιακός έχασε για τον επιπλέον λόγο ότι έχασε και στο κομμάτι της τακτικής. Δεν ήταν μόνο οι παίκτες, που δεν προσπαθούσαν όσο μπορούσαν.
Ένας μεγάλος κανόνας, που έβαλαν για τα καλά πέρυσι στο μυαλό μας οι Πειραιώτες, είναι ότι στο τέλος ξυρίζουν το γαμπρό. Μόνο, που φέτος πρέπει να βιαστούν να βρουν τον πραγματικό τους εαυτό, γιατί κινδυνεύουν να μείνουν εκτός Ευρωλίγκας. Εννοείται ότι έχει ακόμη ψωμί η ιστορία πρόκρισης, αλλά το ματς με το Μιλάνο πλησιάζει. Πρόκειται για πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι, όπου αν χάσεις, σχεδόν χάνεσαι, αν κερδίσεις, σώζεσαι. Ή κάπως έτσι. Ένα καλό για την ομάδα του Πειραιά είναι ότι και το Μιλάνο βρίσκεται σε τρικυμία, αλλά ο Ολυμπιακός και ο κάθε Ολυμπιακός πρέπει να κοιτάζει πρώτα τον εαυτό του και μετά τους άλλους.
Αν καταφέρουν οι "ερυθρόλευκοι" να πάνε στους "16" (κάτι, το οποίο είναι ερωτηματικό τώρα), θα μπορούν από κει και πέρα, έχοντας αποβάλλει το πολύ μεγάλο αυτό άγχος, να δουν για πολύ ψηλότερα. Αν δεν μπορέσουν να προκριθούν, το μέλλον διαγράφεται ζοφερό.
Προς το παρόν το ενδιαφέρον εντοπίζεται στην ανεύρεση ψηλού καθώς αναφέραμε. Εκείνο, που δεν α
Keywords
Τυχαία Θέματα