ΚΟΤΖΙΑΣ | Οι Πανιώνιοι θέλουν το Κύπελλο κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Πανιώνιος δεν επιβεβαίωσε προχθές τίποτε άλλο παρά την υγεία, που τον διακατέχει, με τη πρόκριση στους "32" του Eurocup.

Η μεγάλη εμφάνιση, που έκανε κόντρα στη πολύ πιο δαπανηρή Μπεσίκτας, του έδωσε τη νίκη και το εισιτήριο για να ελπίζει σε ακόμα καλύτερα πράγματα στην διοργάνωση. Οπως είπε και ο προπονητής του Ιστορικού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, "είναι μεγάλη βραδιά

για τον Πανιώνιο, γιατί επανέρχεται δυναμικά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο".

Κατ' αρχάς, είναι όντως επιτυχία για τους "κυανέρυθρους" η πρόκριση, καθώς όταν έγινε η κλήρωση, οι πολλοί είπαν: περνάνε Μπεσίκτας, Σπαρτάκ και ψάχνουμε τον τρίτο. Ο Πανιώνιος, λοιπόν, προκρίθηκε και μάλιστα όχι ως τρίτος. Λογικά θα είναι δεύτερος, αλλά όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική (μπορεί και πρώτος δηλαδή). Γενικώς παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο με μοναδική παραφωνία το εντός έδρας παιχνίδι με την Νεπτούνας, εκεί, όπου και δεν έπαιξε καθόλου καλά και έχασε. Ποια ομάδα, όμως, δεν έχει ένα τουλάχιστον κακό παιχνίδι και άλλωστε εκείνο, που μετράει, είναι η πρόκριση στην επόμενη φάση. Ο Πανιώνιος τα κατάφερε και ό, τι κάνει από δω και πέρα θα χαρακτηρίζεται υπέρβαση. Και οι λόγοι είναι πολλοί: καινούρια ομάδα, όχι μεγάλο μπάτζετ (σε σχέση με τις ομάδες, που ανταγωνίζεται) και απαγόρευση μεταγραφών από την ΦΙΜΠΑ.

Προς το παρόν, πάντως, η Ευρώπη πάει στην άκρη και όλοι βλέπουν το παιχνίδι του Σαββάτου με τον ΠΑΟΚ στη Πυλαία. Εκεί, όπου νίκη, σημαίνει εν πολλοίς κατάκτηση της τρίτης θέσης στη κανονική περίοδο. Η τρίτη θέση όχι στη κανονική περίοδο, αλλά στο τέλος των πλέι-οφ, είναι ο στόχος του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα (ως συνήθως).

Αλλά ο πολύ μεγάλος στόχος του Ιστορικού φέτος δεν είναι ούτε η διάκριση στην Ευρώπη, ούτε η τρίτη θέση στο πρωτάθλημα, αλλά η κατάκτηση του Κυπέλλου. Μίας καταραμένης εδώ και πολλά χρόνια διοργάνωσης για την ομάδα της Νέας Σμύρνης και είναι καταραμένη γιατί έχει χάσει προκρίσεις με τον πλέον πιθανό και απίθανο τρόπο. Τι να θυμηθούμε; Το 1995 όταν με Ιβκοβιτς, Ντίνκινς, Πάσπαλιε, αποκλείστηκε στη Νέα Σμύρνη από την Λάρισα (με τρομερή εμφάνιση του Μάρλον Μάξεϊ για λογαριασμό των Θεσσαλών); Το 2007 όταν με Περπέρογλου, Χάτσον, Λουκόφσκι και άλλους σπουδαίους παίκτες είχε στραπατσαριστεί από το Ρέθυμνο της Α2; Θα χρειαζόταν αρκετός χώρος ακόμη για να καταγράψουμε τους άδοξους αποκλεισμούς των "κυανέρυθρων". Τώρα, όμως, είναι -μετά από πολλά χρόνια- η ευκαιρία τους και το ξέρουν καλά. Για αυτό έχουν καρακυκλώσει το ματς της 22ης Δεκεμβρίου με τον Αρη στο Αλεξάνδρειο. Εκεί, όπου θα τα δώσουν όλα για να πάρουν το εισιτήριο του τελικού. Με τον Αρη έπαιξαν στο πρωτάθλημα και τον κέρδισαν στην Θεσσαλονίκη. Ο Αρης δεν είναι ομάδα, που μπορεί να φοβίσει τον Πανιώνιο, στα 10 παιχνίδια, που θα παίξουν μεταξύ τους, τα 7 θα τα πάρουν οι Νεοσμυρνιώτες. Ούτε ο κόσμος του Αρη μπορεί να τους φοβίσει. Αλλωστε τα καλύτερά του παιχνίδια ο Πανιώνιος φέτος τα έχει κάνει μακριά από την βάση του: με την Νεπτούνας και με την Σπαρτάκ. Προσοχή: δεν βγάζουμε τον Αρη χαμένο από χέρι. Κάθε άλλο. Είναι μία νεανική ομάδα με τρομερό κόσμο (τον πιο μπασκετικό στην Ελλάδα, δεν χωράει αμφιβολία αυτό) και άλλωστε στο ένα παιχνίδι, που γίνεται και στην έδρα του, θεωρητικά έχει μεγάλη τύχη. Αλλά εμείς λέμε ότι ο Πανιώνιος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Και αν πάρει το εισιτήριο για τον τελικό, εκεί είναι, που δεν θα έχει να φοβηθεί τίποτα, αφού δεν θα έχει και να χάσει τίποτα. Προκρινόμενος στον τελικό, θα είναι ήδη επιτυχημένος. Ο Ολυμπιακός ή ο Παναθηναϊκός θα έχουν το πρέπει της νίκης. Σε ένα ματς μάλιστα, που θα γίνει στο Ελληνικό, το οποίο οι παίκτες του Πανιωνίου ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, γιατί δίνουν εκεί τα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια.

Πολύ μακριά, όμως, την πήγαμε την ιστορία, πρώτα ο Θεός θα ξαναμιλήσουμε για όλα αυτά, προς το παρόν τονίζουμε και πάλι ότι η πρόκριση του Πανιωνίου στους "32" του Eurocup (όπου θα μπουν και οι αποκλεισμένες ομάδες της Ευρωλίγκας) είναι επιτυχία. Οχι μεγάλη επιτυχία (για να μην τρελαθούμε κιόλας), αλλά επιτυχία. Με πρόεδρο τον Λιανό, ωστόσο, και προπονητή τον Σφαιρόπουλο, οι "Πάνθηρες" δικαιούνται να ονειρεύονται ακόμη καλύτερες μέρες. Οπου καλύτερη μέρα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου, την οποία ο κόσμος του Πανιωνίου θέλει να είναι με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Οχι, ότι θα τους χαλάσει αν το πάρουν κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά η αντιπάθειά τους για το "τριφύλλι" ξεπερνάει, έστω και οριακά, αυτή, που αφορά στην ομάδα του Πειραιά....

Keywords
Τυχαία Θέματα