ΚΟΤΖΙΑΣ | Για Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό δεν έχουμε να πούμε τίποτα....

Η κανονική περίοδος της Α1 δεν είχε πολλές συγκινήσεις να μας προσφέρει, κάτι αλήθεια, που περιμέναμε από την στιγμή, που υπάρχει το γνωστό καθεστώς Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και από την άλλη, με δεδομένη την μη συμμετοχή του Πανελληνίου, έπεφτε μία ομάδα.

Ομάδα, που έγινε γνωστή πολύ νωρίς, καθώς το Μαρούσι δεν μπορούσε

να ξεμπερδέψει με Χόμαν και Διαμαντόπουλο, αυτομάτως δεν επιτρεπόταν να πάρει ξένους παίκτες, που η ελευθέρας τους ήταν στο εξωτερικό, και έτσι έγινε εύκολη λεία για τους αντιπάλους του.
Υπάρχουν, πάντως, κάποια πρόσωπα και καταστάσεις, που η ιστορία θα καταγράψει και όχι αδικαιολόγητα. Έχουμε και λέμε:
1) Κολοσσός και Ρέθυμνο έκαναν την καλύτερη πορεία της ιστορίας τους και πως όχι άλλωστε από την στιγμή, που πήραν την τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ποτέ μία ομάδα δεν στηρίζεται σε ένα άτομο, αλλά σίγουρα αυτή η επιτυχία αντανακλάται έντονα στα πρόσωπα των δύο προπονητών, Βασίλη Φραγκιά και Στέργιου Κουφού. Και η αντανάκλαση είναι έντονη, καθώς εκτός των άλλων μέχρι φέτος οι δύο προπονητές δεν είχαν κάνει κάτι ιδιαίτερο στην Α1. Η τρέχουσα χρονιά είναι η καταξίωση δύο ανθρώπων, που είναι στο μπάσκετ από μωρά παιδιά και στην προπονητική εδώ και 25 χρόνια.
2) Και επειδή πιστεύουμε πως έχουμε τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη, άξιος αναφοράς είναι δίχως άλλο και ο προπονητής της Καβάλας, Δημήτρης Πρίφτης. Για δεύτερη χρονιά οδήγησε την ομάδα του στην έκτη θέση, τι κι αν αντιμετώπισε προβλήματα με βασικότερο την αποχώρηση του Πάτρικ Ο' Μπράιαντ (σε αντίθεση με Φραγκιά, Κουφό, που δεν είχαν τέτοια θέματα). Τα παράσημα του Πρίφτη αυξάνονται, καθώς η Καβάλα είναι η πρώτη του προπονητική δουλειά στην Α1 (ως χεντ κόουτς).
3) Η οικονομική δυσπραγία έδωσε την ευκαιρία στις ομάδες να χρησιμοποιήσουν Έλληνες πιτσιρικάδες και κάποιοι από αυτούς να δείξουν ότι μπορούν να φθάσουν ψηλά. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης είναι στην κορυφή αυτής της λίστας. Είναι λιγότερο ταλαντούχος από τον Παπανικολάου και τον Σλούκα, αλλά με την εξαιρετική δουλειά των προπονητών του Ολυμπιακού, έδειξε ότι μπορεί να παίξει μπάσκετ υψηλού επιπέδου. Ο Βασίλης Καββαδάς του Πανιωνίου είναι δεύτερος στην λίστα. Ελάχιστοι τον γνώριζαν όταν έπαιζε στον Ιωνικό Νικαίας. Το Μαρούσι τον απέκτησε το καλοκαίρι του 2010, αλλά τα προβλήματά της ομάδας των βορείων προαστείων, τον οδήγησαν στη Νέα Σμύρνη. Πέρυσι η χρονιά ήταν για τον Νικαιώτη σεζόν προσαρμογής, φέτος τα βήματα προόδου, που έκανε ήταν σημαντικά. Μόλις καταλάβει όσο το δυνατόν περισσότερο το παιχνίδι (την τακτική δηλαδή), έχει τα φόντα να φθάσει πολύ ψηλά. Μην ξεχνάμε ότι ο ύψους 2.04 σέντερ είναι γεννημένος το 1992.
Ο Χάρης Γιαννόπουλος ήταν μία επίσης ευχάριστη έκπληξη. Σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό, Πανιώνιο, πέρασε και δεν...ακούμπησε. Ή κάπως έτσι. Με την Εθνική Νέων Ανδρών τον γνωρίσαμε και εντυπωσιαστήκαμε από το σουτ του. Ο Αργύρης Πεδουλάκης βρήκε το...κουμπί του και τον έβγαλε -πάλι- στον αφρό. Μίας και ο λόγος για τον Πεδουλάκη, ήταν αυτός, που μαζί με τον Σκουρτόπουλο, βοήθησαν σημ
Keywords
Τυχαία Θέματα