ΚΟΤΖΙΑΣ | Αυτόν θυμίζει η ντρίμπλα του Σπανούλη...

Υπάρχουν κάποια πράγματα στο μπάσκετ, που μας αρέσουν πολύ. Εννοείται ότι μας αρέσει πάνω από όλα το άθλημα, από το ΝΒΑ και την Ευρωλίγκα μέχρι τις τελευταίες κατηγορίες στην Ελλάδα.

Από κει και πέρα, όμως, υπάρχουν παίκτες και κινήσεις, που προκαλούν μία παραπάνω συγκίνηση. Όπως η ντρίμπλα, που έκανε ο Σπανούλης στο ματς με τη Μπάμπεργκ, στέλνοντας τον αντίπαλό του για...βρούβες. Την βλέπεις τη φάση, την ξαναβλέπεις και δεν χορταίνεις.

Αλήθεια είναι

πως η ντρίμπλα αυτή θυμίζει τον Μποντιρόγκα, αλλά εγώ προσωπικά στην Ελλάδα την έχω πρωτοδεί από άλλο παίκτη: τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, που έπαιξε εκτός των άλλων σε ΠΑΟΚ, Λάρισα, Φίλιππο Θεσσαλονίκης και Νίκη Βόλου. Ο Κωνσταντινίδης ήταν πλέι-μέικερ όχι επιπέδου Εθνικής, μία σκάλα παρακάτω. Η ντρίμπλα, όμως, που έκανε, ήταν εκπληκτική, στέλνοντας αδιάβαστους πολλούς αντιπάλους του. Λέτε να την "έκλεψε" ο Σπανούλης από αυτόν; Μάλλον όχι, αφού όταν έπαιζε ο Κωνσταντινίδης στο Γυμναστικό της Λάρισας, ο Σπανούλης ήταν δεν ήταν 12 ετών.

Ο Κωνσταντινίδης, πάντως, την είχε "κλέψει", όπως μάς έχει αποκαλύψει. Τη πήρε από Γιουγκοσλάβο τη μαγική αυτή ντρίμπλα, τον σπουδαίο σουτέρ Ντάνκο Τσβετίτσιανιν, ο οποίος είχε παίξει και στο Ευρωμπάσκετ του 1987.

Αυτά με τη ντρίμπλα του Σπανούλη. Για τον ίδιο τον V-Span τα έχουμε ξαναπεί τελευταίως: είναι τη δεδομένη χρονική περίοδο ο καλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας. Είναι στη καλύτερη ηλικία της καριέρας του, είναι σε σούπερ ψυχολογία από τη στιγμή, που πέρυσι πέτυχε αυτό, που ήθελε με τη φανέλα του Ολυμπιακού, ενώ για τα αγωνιστικά του χαρακτηριστικά δεν χρειάζεται να πούμε πολλά. Είναι γνωστά σε όλους.

Όσον αφορά στον Ολυμπιακό, στα φιλικά έδειξε τα εξαιρετικά στοιχεία, που τον οδήγησαν πέρυσι στη κορύφωση, ακόμη, όμως, είναι νωρίς να πούμε παραπάνω πράγματα για το τι μπορεί να πετύχει. Στο ελληνικό πρωτάθλημα ξεκινάει ως το φαβορί, όχι, όμως, με πολλή μεγάλη διαφορά από το Παναθηναϊκό, δεν μπορούμε, όμως, να πούμε το ίδιο και για την Ευρωλίγκα. Εκεί άλλες ομάδες φαντάζουν στα μάτια μας φαβορί για τη κούπα, χωρίς, βεβαίως, να αποκλείεται ο Ολυμπιακός να επαναλάβει το περυσινό του θαύμα. Αλλωστε ο ίδιος ο Ολυμπιακός μας έμαθε για τα καλά πέρυσι ότι τα λόγια του Σεπτεμβρίου είναι πιθανό να μην ανταποκριθούν στη πραγματικότητα την άνοιξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα