ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ | Φραγκιάς: "Θα έπρεπε να ξεκινούσαμε διακοπές..."

Ο Βασίλης Φραγκιάς, «αρχιτέκτονας» της επιτυχημένης πορείας του Κολοσσού μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 για την χρονιά των «θαλασσί» ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα αλλά και στην διαδικασία των πλέι οφ της Α1.

Ο προπονητής του Κολοσσού αναφέρθηκε στην σειρά των μικρών τελικών με τον Πανιώνιο σημειώνοντας πως "κάποτε είχε ενδιαφέρον, όπου ο τρίτος έβγαινε την Ευρωλίγκα. Μετά έμπαινε στα προκριματικά και φέτος δεν έχει τίποτα. Έχουμε εξασφαλίσει και οι δύο το Eurocup. Παίζουμε για την τιμή των όπλων. Δεν δίνει τίποτα και ουσιαστικά δεν ξέρω γιατί παίζουμε. Υπάρχει μία πολύ μικρή επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ, η οποία όμως ξοδεύεται σε ταξίδια. Κανονικά θα έπρεπε να ξεκινούσαμε από σήμερα τις διακοπές".
Όσον αφορά για τον τέταρτο ημιτελικό με τους πρωταθλητές Ευρώπης, ο Βασίλης Φραγκιάς τόνισε πως "τον Παναθηναϊκό δεν τον κερδίζουν οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης δύο φορές συνεχόμενες. Το καλό είναι ότι αντέξαμε σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι δύσκολο να παίξει ο Κολοσσός με τις συνεχόμενες μετακινήσεις. Δώσαμε ό,τι είχαμε. Μέχρι το 30’ φτάσαμε κοντά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο δεν τα καταφέραμε. Κάναμε τεράστια προσπάθεια".

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στον τρίτο ημιτελικό δήλωσε πως "για να κερδίσει μία ομάδα τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό, θα πρέπει να είναι σε κακή μέρα αυτοί και εσύ στο πικ σου. Όταν μία ομάδα έχει κερδίσει 30 και 40 πόντους στα πρώτα δύο παιχνίδια, τότε οι παίκτες είναι εφησυχασμένοι. Δεν παίξαμε καλά στην Αθήνα και θέλαμε να κάνουμε ένα καλό ματς στην έδρα μας. Βγήκε το παιχνίδι μας στα σουτ, του Παναθηναϊκού όχι και όλα αυτά μας έδωσαν την ευκαιρία να ανέβει η αυτοπεποίθηση της ομάδας. Είναι μεγάλο αυτό που κάναμε για να το θυμόμαστε. Παίξαμε στο υψηλότερο ανταγωνιστικό σημείο".

Όσον αφορά τα πλάνα της νέας σεζόν, ο Βασίλης Φραγκιάς είχε να πει πως "δεν έχουμε ξεκινήσει τίποτα. Θα δούμε την επόμενη χρονιά τι μέλλει γενέσθαι για όλους μας. Δεν ξέρει κανείς τίποτα. Για το ποιος θα μείνει από παίκτες ή ακόμα για προπονητές. Περιμένουμε να τελειώσει και τυπικά η χρονιά και μετά θα δούμε. Του χρόνου θα παίξει η ομάδα στο Eurocup, το οποίο είναι κάτι διαφορετικό τόσο για το νησί όσο και για την ομάδα".

Ο Βασίλης Φραγκιάς όμως αναφέρθηκε και στον Νίκο Λιακόπουλο: "Υπάρχουν παιδιά αλλά και προπονητές που αξίζουν μία ευκαιρία. Εκείνος αδίκησε τον εαυτό του. Προτιμούσε να παίζει μικρές κατηγορίες, ενώ πρόκειται για έναν παίκτη που είναι εκπληκτικός στο πικ εν ρολ. Είναι πολύ χρήσιμος παίκτης. Φέτος στη συζήτηση που κάναμε, του είχα πει πως έχει στην ευκαιρία να παίξει και να αποδείξει πως κάνει για την Α1. Ήταν μία πρόκληση για εκείνον και μας έβγαλε “ασπροπρόσωπους”. Απέδειξε πως μπορεί να παίξει στην Α1 ή ακόμα να παίξει στο εξωτερικό. Θα είναι δύσκολα για εμάς του χρόνου στον Κολοσσό. Φτάσαμε στο ταβάνι μας με την πορεία που κάναμε φέτος".

Κλείνοντας αναφέρθηκε στο φάιναλ της Πόλης και στις πιθανότητες των «αιωνίων»

Keywords
Τυχαία Θέματα