ΚΑΒΑΛΙΕΡΑΤΟΣ | Με την σημαία μας ψηλά...

Ε, δεν είναι και λίγο. Να υπάρχουν τόσοι πειρασμοί, τόσο χρήμα και τελικά οι καλύτεροι να παραμένουν εδώ. Οι σημαίες να συνεχίζουν να κυματίζουν και η Ελλάδα να αντιστέκεται στους ξένους. Αλλωστε στο μπάσκετ, οι ισχυροί είναι οι Ελληνες και οι υπόλοιποι απλά ακολουθούν.

Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για τον αθλητισμό και το μπάσκετ το ότι ο Βασίλης Σπανούλης και ο Δημήτρης Διαμαντίδης έμειναν εδώ. Ο Σπανούλης δεν έχει υπογράψει ακόμα, αλλά το έχει πάρει απόφαση και το 2017, στα 35 του πλέον, θα έχει συμπληρώσει επτά χρόνια

στον Ολυμπιακό. Ο Διαμαντίδης έχει βάλει ήδη την τζίφρα του και το 2015 θα έχει συμπληρώσει 11 σεζόν στον Παναθηναϊκό!

Σε μια εποχή που οι αθλητές αλλάζουν τη φανέλα με μεγάλη ευκολία, ο Σπανούλης και ο Διαμαντίδης δείχνουν έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο. Σε μια εποχή δύσκολη για την Ελλάδα και τον αθλητισμό, δεν ακολουθούν τη... μόδα και μένουν στη βάση τους για σηκώσουν στους ώμους τους το οικοδόμημα. Τα μικρά παιδιά θα συνεχίσουν τα βλέπουν τα ινδάλματά τους και να νιώθουν υπερήφανα. Και αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είναι... παραμύθι πως οι μεγάλοι αθλητές φεύγουν από την Ελλάδα λόγω των κακών συνθηκών που επικρατούν στα γήπεδα. Σαφώς και υπάρχει πρόβλημα με τη συμπεριφορά των κάφρων που βιάζουν το μπάσκετ σε κάθε ευκαιρία, αλλά οι κορυφαίοι απαντούν στην πράξη. Και στους επόμενους τελικούς της Α1, ο Σπανούλης με τον Διαμαντίδη θα είναι αντίπαλοι. Και φυσικά θα ηγηθούν την προσπάθεια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να πάρουν την Ευρωλίγκα. Ας μην ξεχνάμε ότι τα τελευταία τρία χρόνια ή αλλιώς στις πέντε από τις τελευταίες έξι διοργανώσεις της Ευρωλίγκα η κούπα καταλήγει σε ελληνικά χέρια.

Το ότι οι δύο σούπερ σταρ έμειναν στις δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες εγγυάται άλλη μία ενδιαφέρουσα σεζόν σε συλλογικό επίπεδο. Κι αν για τον Διαμαντίδη ήταν δεδομένο, για τον Σπανούλη μάλλον διαψεύστηκαν τα προγνωστικά. Γιατί Ρώσοι, Καταλανοί κιαι Τούρκοι ήταν διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους. Οχι μόνο για να ενισχυθούν, αλλά και να αποδυναμώσουν τον πρωταθλητή Ευρώπης. Τελικά δεν κατάφεραν τίποτα, αφού ο Ολυμπιακός έχει χάσει μόνο τον Χάινς, που κι αυτός μάλλον θα το μετάνιωσε. Γιατί τόσο καιρό έλεγε πως θέλει να συνεχίζει να παίζει μαζί με τον Σπανούλη. Οι ερυθρόλευκοι κράτησαν και τον Λο, αντικατέστησαν τον Αντιτς με τον Πέτγουεϊ και τον Σερμαντίνι με τον Σίμονς. Αν κρατήσουν το υπόλοιπο ρόστερ και πάρουν ακόμα δύο καλούς ψηλούς και ένα 2-3αρι ικανό να βοηθήσει περισσότερο από τον Γκετσεβίτσιους, θα είναι καλύτεροι από πέρυσι!

Οσο για τον Παναθηναϊκό; Οχι μόνο δεν έχει καμία απώλεια στο ρόστερ του (έχει κρατήσει όσους ήθελε να κρατήσει), αλλά πήρε και τον Αντώνη Φώτση. Επί της ουσίας είναι καλύτερος όχι απλά σε σχέση με το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και με το τέλος της σεζόν, που τον βρήκε νταμπλούχο Ελλάδας.

Συμπέρασμα; Οι δύο κορυφαίες ελληνικές ομάδες όχι μόνο δεν επηρεάζονται από την κρίση, αλλά με τα σωστά λεφτά, γίνονται συνεχώς καλύτεροι. Και ακόμα και αντίπαλοι με 30 εκ μπάτζετ, δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα με τους αιώνιους, που φτιάχνουν ρόστερ με 6-7 εκ ευρώ!

ΥΓ: Οσο θα υπάρχουν Αγγελόπουλοι και Γιαννακόπουλοι στο μπάσκετ, θα υπάρχει και ανταγωνισμός. Και ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει. Ειδικά όταν δεν υπάρχει και σπατάλη. Οι παίκτες είναι τα ινδάλματα, αλλά Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θα ήταν εντελώς διαφορετικού επιπέδου ομάδες αν δεν είχαν αυτές τις δύο οικογένειες για να κρατούν τις σημαίες ψηλά...

Keywords
Τυχαία Θέματα