ΙΤΑΛΙΑ | Αυτοκράτειρα στη Ρώμη η Σιένα

Η Σιένα επικράτησε με 63-79 επί της γηπεδούχου Ρόμα και με 4-1 στις νίκες (έχοντας μειονέκτημα έδρας στη σειρά), στέφθηκε για όγδοη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Ιταλίας, εβδόμη συνεχόμενη.

Το παιχνίδι μεταξύ των δυο ομάδων ήταν ισορροπημένο στις δυο πρώτες περιόδους, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι ισόπαλο (33-33). Η Σιένα όμως ήταν αποφασισμένη να τελειώσει τη σειρά από σήμερα (19/6) και μπήκε "σεληνιασμένη" στη τρίτη περίοδο πετυχαίνοντας 27 πόντους, ενώ δέχτηκε μόλις 14, με το δίδυμο Μπράουν-Χάκετ να την οδηγεί εκ του ασφαλούς. Από την άλλη

πλευρά, ο Ντάτομε και ο Λαβάλ προσπαθούσαν αλλά δεν πήραν τις απαραίτητες βοήθειες από τους συμπαίκτες τους.

Στη τελευταία περίοδο η ισορροπία επέστρεψε στο παιχνίδι (16-19), αλλά η ζημιά για τους Ρωμαίους είχε γίνει και η διαμορφωμένη διαφορά δεν μπορούσε να καλυφθεί.

Οι Μπόμπι Μπράουν (18 π.) , Ντέιβιντ Μος (11 π. 9 ρίμπ.) ήταν οι οδηγοί της Σιένα στον δρόμο για τον όγδοο της τίτλο, από κοντά και ο Ντάνιελ Χάκετ (7 π. ) με τον Μάρκο Καραρέτο (9 π.) που με τρίποντα "μαχαίρι στην καρδία" της Ρόμα, της έκοψε ουκ ο λίγες φορές τα "φτερά". Για τους Ρωμαίους ο Γκάνι Λαβάλ με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ ηγήθηκε.

Ο Ντάνιελ Χάκετ ανακυρήχθηκε ως ο MVP των τελικων με 14,2 πόντους και 3,8 ριμπάουντ κατά μέσο όρο στα πέντε παιχνίδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα