ΙΣΠΑΝΙΑ | Ζήσης: "Παραμένουν ανταγωνιστικοί οι αιώνιοι"

Την άποψη πως παρά τη μείωση των μπάτζετ και τη δεδομένη οικονομική κρίση που πλήττει και τον χώρο του αθλητισμού, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα είναι και φέτος ανταγωνιστικοί εξέφρασε ο Νίκος Ζήσης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ισπανική "Deja", ο διεθνής γκαρντ μίλησε για τη νέα πρόκληση στην καριέρα του που ακούει στο όνομα

Μπιλμπάο, τον τραυματισμό του, ενώ τόνισε ότι στόχος της ομάδας του Φώτη Κατσικάρη είναι η πρόκριση στην Ευρωλίγκα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

-Ο τραυματισμός στο δάχτυλό σου είναι πρόβλημα για σένα;

«Ναι, σίγουρα. Όλα πήγαιναν καλά στην προετοιμασία, δουλεύαμε πολύ σκληρά και δεν είναι εύκολο να τίθεσαι νοκ άουτ όταν απομένουν μόλις τρεις εβδομάδες για την έναρξη της σεζόν. Όμως δεν μπορώ να κάνω κάτι. Ήταν μια άτυχη στιγμή. Με χτύπησε η μπάλα και αμέσως κατάλαβα ότι είχα κάταγμα. Τώρα θα πρέπει απλώς να κάνω υπομονή. Ευτυχώς μπορώ να είμαι σε φόρμα γιατί μπορώ να τρέξω και να κάνω βάρη. Μπορώ να κάνω τα πάντα εκτός του να παίζω μπάσκετ. Ελπίζω μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος».

-Πέραν του τραυματισμού, πώς είναι η προσαρμογή σου στην ομάδα;

«Θα μπορούσε σίγουρα να ήταν καλύτερη. Μακάρι να μπορούσα να παίζω μπάσκετ κάθε μέρα, αλλά δεν ανησυχώ. Ο προπονητής μού έχει αναλύσει όλα τα συστήματα, αμυντικά και επιθετικά. Πιστεύω πως θα προσαρμοστώ γρήγορα και θα επιστρέψω γρήγορα».

-Νιώθεις ότι η σεζόν είναι μακριά;

«Πιστεύω πως έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο σε αυτές τις πέντε εβδομάδες προετοιμασίας. Θα ήθελα πολύ να παίξω στα φιλικά, γιατί είμαι γκαρντ και πρέπει να μάθω πώς παίζουν και σκέφτονται οι συμπαίκτες μου. Ξέρω μόνο τον Κώστα (Βασιλειάδη) και τον Μίλο (Ράκοβιτς), ενώ τους άλλους θα πρέπει να τους μάθει. Όμως θέλω να έχω θετική σκέψη και ξέρω πως τα πράγματα θα βελτιωθούν. Ελπίζω να μην έχουμε άλλες ατυχίες και να αξιοποιήσουμε τα τέσσερα τελευταία φιλικά για να βρούμε τη χημεία μας, να μειώσουμε τα λάθη μας και να είμαστε έτοιμοι απέναντι στη Γκραν Κανάρια».

-Πολλοί θεωρούν πως μπορεί να είναι πρόβλημα ότι έχετε στην ομάδα τόσους νέους παίκτες που έπαιζαν σε διαφορετικά πρωταθλήματα…

«Όταν συμβαίνει αυτό, χρειάζεται περισσότερος χρόνος, γιατί πρέπει να ρυθμιστούν κάποια πράγματα. Έχουν έρθει στην ομάδα πέντε παίκτες από άλλα πρωταθλήματα και ξέρουμε πως το ισπανικό είναι το πιο δυνατό πρωτάθλημα στην Ευρώπη. Θέλουμε να αποδείξουμε πως μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτό το επίπεδο. Όλοι δουλεύουν σκληρά και οι δυσκολίες μας κάνουν πιο δυνατούς για τη συνέχεια. Όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα, ακόμη και οι καλύτερες του κόσμου. Στις άσχημες στιγμές πρέπει να έχεις θετική σκέψη και να συνεχίσεις να δουλεύεις. Αν δεν έχουμε τραυματισμούς, πιστεύω πως θα κάνουμε καλή σεζόν. Υπάρχει ταλέντο και διάθεση για δουλειά, αλλά πρέπει να χτίσουμε μια νέα ομάδα».

-Έχεις κάνει μία σημαντική καριέρα. Σε αυτό το στάδιο τι μπορεί να σου προσφέρει η Μπιλμπάο;

«Για μένα κάθε σεζόν αποτελεί πρόκληση. Ήθελα να αγωνιστώ στην Ι

Keywords
Τυχαία Θέματα