ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ | Το "καυτό" χέρι του Στόγκλιν

Διαστημική εμφάνιση έκανε ο Τέρελ Στόγκλιν, ο οποίος όχι μόνο ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ηλυσιακού με 32 πόντους, ήταν και εκείνος που με εύστοχο σουτ τριών πόντων χάρισε τη νίκη στην ομάδα του απέναντι στον ΚΑΟΔ με 66-64, σε ένα ματς που είχε ξεχωριστή σημασία και στο οποίο κυριάρχησε το μήνυμα κατά του ρατσισμού.

Δυναμικά μπήκαν και οι δύο ομάδες στο ματς και συμβάδιζαν στο σκορ κατά την διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου, το τέλος του οποίου βρήκε τους παίκτες του Τζίμη Κουστένη να έχουν προβάδισμα μόλις ενός πόντου (17-18). Στο ίδιο τέμπο κύλησε και η δεύτερη περίοδος, μιας και κανένας από τους δύο αντιπάλους να μην μπορεί να ξεφύγει και να ανοίξει την ψαλίδα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ να είναι 61-64.

Το "θρίλερ" συνεχίστηκε και στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Ηλυσιακό να είναι εκείνος που είχε το πάνω χέρι και να προηγείται στην μεγαλύτερη διάρκεια της περιόδου. Όμως οι φιλοξενούμενοι κρατήθηκαν κοντά στο σκορ και ο Ηλυσιακός έκλεισε το δεκάλεπτο έχοντας δύο πόντους (51-49). Το Περιστέρι βρέθηκε μπροστά με 57-61 στο 37ο λεπτό, αλλά οι παίκτες του Γιώργου Ζευγώλη πήραν και πάλι το προβάδισμα με εύστοχο τρίποντο του Στόγκλιν με 66-64, 15 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και έτσι ο Ηλυσιακός έφτασε στην επικράτηση και πλέον μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης ο Ηλυσιακός έστειλε το δικό του μήνυμα κατά του ρατσισμού. Η ομάδα των Ιλισίων σε συνεργασία με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ φιλοξένησε 100 παιδιά από όλο τον κόσμο. Οι παίκτες του Ηλυσιακού και του Περιστερίου έκαναν την είσοδό τους στο παρκέ μαζί με τα παιδιά από χώρες που βρίσκονται σε εμπόλεμη κατάσταση και έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι ο ρόλος του αθλητισμού είναι να ενώνει τους ανθρώπους και όχι να τους χωρίζει. Ο ισχυρός άνδρας του Ηλυσιακού, Παντελής Γαμπιεράκης καλωσόρισε τα παιδιά και τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη που βρέθηκε στο γήπεδο.

Δεκάλεπτα: 17-18, 28-31, 51-49, 66-64

Ηλυσιακός (Ζευγώλης): Καυκής, Αράπης, Αναγκόνιε 12, Αποστολίδης 9, Χατζής 2, Δορκοφίκης 3(1), Αντωνάκης 6, Κρέπι 2, Στόγκλιν 32(4), Γκάρισον.

Περιστέρι (Κουστένης): Παπαντωνίου 8(2), Κομποδιέτας 4, Θορν 17(2), Κανονίδης 5, Μάντζαρης 6(1), Γουίλιαμς 19, Χάινς 4, Πέτρουλας 1, Ψαρόπουλος, Λάκκας.

Keywords
Τυχαία Θέματα