Γεωργακίου: "Παίζουμε μπάσκετ γιατί το αγαπάμε"

Στην αντρική ομάδα του Μελάς, αγωνίζονται και τα δύο μικρότερα αδέρφια του, ο Βασίλης και ο Κωσταντίνος, ο κόοτς δηλώνει όμως, πως όταν βρίσκεται στον πάγκο δεν ξεχωρίζει κανέναν από τους παίκτες του.

Ο Αντώνης Γεωργακίου, που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από τον Ιούνιο του 2010, τονίζει πως ο Μελάς δεν παίζει μπάσκετ για τα χρήματα καθώς το κίνητρό τους είναι η αγάπη και ο σεβασμός για το άθλημα.

Το superbasket.gr μίλησε με τον τεχνικό της ομάδας, για την ως τώρα πορεία του στην προπονητική

αλλά και τους στόχους της ομάδας του.

"Θεωρώ τον εαυτό μου νέο και άπειρο σαν προπονητή. Αυτό που θέλω είναι να ευχαριστιέμαι της προπονήσεις και τους αγώνες και εγώ και οι παίκτες μου", ανέφερε αρχικά.

"Η αλήθεια είναι πως την περίοδο που σταμάτησα να αγωνίζομαι ως παίκτης, μου έλειψαν πολύ τα παρκέ. Μου δόθηκε όμως η ευκαιρία να επιστρέψω με άλλη ιδιότητα, αυτή του προπονητή.

Γι' αυτό πρέπει να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του Αιγάλεω που με εμπιστεύτηκαν στα πρώτα μου βήματα. Ειδικότερα τον κ. Χαραλαμπόπουλο, τον Θωμά Νίκου αλλά και την Κούλα Τσιαντούκα που ήταν δασκάλα για μένα στο εφηβικό του Αιγάλεω. Είναι μια σπουδαία προπονήτρια που έχει δουλέψει με σημαντικούς προπονητές όπως ο κος Μίσσας και ο κος Ροδόπουλος.

Πρέπει να ευχαριστήσω όμως και τον κ. Κομπορόζο που με πρότεινε στην ομάδα του Μελάς και ο πρόεδρος, ο πατήρ Γεώργιος Φιδόπουλος, με εμπιστεύτηκε στην ανδρική ομάδα".

Για την πορεία της ομάδας και τους φετινούς της στόχους, είπε:

"Από πέρυσι τον Ιούνιο που ανέλαβα την ομάδα, πρώτη μου φορά σε ανδρικό τμήμα, από την Γ' ΕΣΚΑ καταφέραμε να ανέβουμε στην Β'ΕΣΚΑ και πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξε η άψογη συνεργασία όλων μας στην ομάδα. Με έχει βοηθήσει όμως πάρα πολύ και ο Γιάννης Ζαφειρόπουλος που συνεργαζόμαστε και στο γυναικείο τμήμα. Ο Γιάννης έχει δουλέψει πλάι στον Αργύρη Πεδουλάκη και είναι μεγάλος γνώστης του αθλήματος. Με βοηθάει πολύ, μαθαίνω πολλά από αυτόν και θέλω να τον ευχαριστήσω.

Την φετινή χρονιά, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Το επίπεδο των ομάδων είναι σίγουρα υψηλότερο. Βέβαια, με την οικονομική κρίση έχουν δυσκολέψει πολύ και οι συνθήκες που δουλεύουμε στην ομάδα. Η φιλοσοφία του Μελάς, είναι να μην πληρώνει τους παίκτες. Παίζουμε μπάσκετ γιατί το αγαπάμε. Είναι κάποια παιδιά που δεν εργάζονται αλλά πολλοί παίκτες που δουλεύουν, έρχονται κουρασμένοι στην προπόνηση. Είναι λογικό. Είναι και οι ώρες των προπονήσεων δύσκολες...

Ο Μελάς είναι ομάδα-οικογένεια. Δεν δίνουμε τόση σημασία στο οικονομικό κομμάτι. Στηριζόμαστε από παίκτες που έχουν ξεκινήσει από το παιδικό και εφηβικό τμήμα και πλέον αγωνίζονται χρόνια στο αντρικό. Αλλά και σε πολλά νέα παιδιά από το εφηβικό μας τμήμα. Άλλωστε και εμένα μου αρέσει να δουλεύω με νέα παιδιά".

Για το αγωνιστικό κομμάτι και το επόμενο παιχνίδι με την Ολυμπιάδα, δήλωσε:

"Είναι σίγουρα ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν δυνατό αντίπαλο. Αλλά εγώ σαν προπονητής δεν κοιτάζω την βαθμολογία και την θέση στην οποία βρισκόμαστε ακ

Keywords
Τυχαία Θέματα