Γαζής: «Να φτιάξουμε την ομάδα για το μέλλον του Π. Φαλήρου»

Ανέλαβε το Παλαιό Φάληρο σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, αλλά ο νέος προπονητής, Διονύσης Γαζής μιλώντας στο superbasket.gr τόνισε ότι εκείνο που θέλει είναι να χτίσει την ομάδα για τον μέλλον…

Το Παλαιό Φάληρο βρίσκεται στην τελευταία θέση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑΝΑ, με τον νέο κόουτς να τονίζει ότι εκείνο που επιθυμεί είναι να αλλάξει η ψυχολογία και η νοοτροπία της ομάδας:

"Είναι λογικό ότι όταν μια ομάδα

έχει σερί 17 ήττες και 2 νίκες δεν έχει καλή ψυχολογία. Αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε είναι πρώτα από όλα η ψυχολογία των παικτών. Πήγαμε στο παιχνίδι με την Ευρυάλη έχοντας κάνει μόνο τρεις προπονήσεις με τα παιδιά και με την νοοτροπία και τα συστήματα του προηγούμενου κόουτς. Μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα δεν είχα καταφέρει να μάθω στα παιδιά τα δικά μου συστήματα και τον τρόπο παιχνιδιού. Πρέπει να ξέρεις τους τις δυνατότητες των παικτών σου, αν έχεις γρήγορους ή αργούς κοντούς για να μπορέσεις να φτιάξεις τα συστήματά σου και το play game της ομάδας σου".

Ο Διονύσης Γαζής δεν μάσησε τα λόγια του και παραδέχθηκε ότι ο στόχος της παραμονής είναι δύσκολος αλλά υπογράμμισε ότι οι παίκτες του μπορούν να αποκτήσουν την φιλοσοφία νικητή:

"Ο στόχος της παραμονής είναι δύσκολος. Υπάρχουν ακόμα οκτώ στροφές στο πρωτάθλημα, έστω και αν κάνουμε οκτώ νίκες είναι δύσκολο να σωθούμε. Εγώ αυτό που θέλω είναι να μάθουν τα παιδιά όταν μπαίνουν στο γήπεδο να θέλουν να κερδίσουν. Να μπαίνουν στο παρκέ και να ευχαριστιούνται το μπάσκετ. Ακόμα και να χάσουμε να ξέρουμε ότι έχουμε προσπαθήσει και έχουμε κάνει τα πάντα για την νίκη. Υπάρχουν νέα παιδιά στο Παλαιό Φάληρο και πάνω από όλα θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα του της επόμενης χρονιάς, του μέλλοντος…".

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου είναι πολλά με σημαντικότερο αγκάθι την έλλειψη δικού της γηπέδου…

"Υπάρχουν πολλά προβλήματα από την αρχή της χρονιάς. Η ομάδα δεν έχει γήπεδο, κάνει προπονήσεις και δίνει τους αγώνες της στο βοηθητικό του ΣΕΦ το οποίο πρέπει να το πληρώνει. Γίνονται μεγάλες προσπάθειες από τους ανθρώπους του Παλαιού Φαλήρου και ο Δήμος έχει υποσχεθεί ότι θα φτιάξει κλειστό γήπεδο αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα. Να σημειώσουμε ότι το Παλαιό Φάληρο έχει πολύ καλές ακαδημίες που αριθμούν περίπου 200 παιδιά, τα οποία κάνουν εξαιρετική πορεία στα μίνι πρωταθλήματα. Είναι μια περιοχή το Παλαιό Φάληρο με παράδοση στο μπάσκετ. Εμείς θέλουμε να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά, να υπάρξει η διακοπή του καλοκαιριού και να πάμε στο πρωτάθλημα της B’ΕΣΚΑΝΑ με ηρεμία και τις σωστές προϋποθέσεις και να κάνουμε κάτι για το μέλλον της ομάδας".

Keywords
Τυχαία Θέματα