ΓΑΛΛΙΑ | Γιαννάκης: "Καλό μάθημα για να χτίσουμε χαρακτήρα"

Η Λιμόζ "ίδρωσε" αλλά... τα κατάφερε απέναντι στην Ναντέρ στην πρεμιέρα του γαλλικού πρωταθλήματος, με τον Παναγιώτη Γιαννάκη να εξηγεί ότι η συγκεκριμένη αναμέτρηση αποτελεί μάθημα για την ομάδα του και θα χρησιμεύσει ώστε οι παίκτες του να "χτίσουν" χαρακτήρα...

"Ηταν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το περίμενα. Ξέραμε ότι η Ναντέρ είναι μια ομάδα που της αρέσει να παίζει σκληρά και περιμέναμε μια δύσκολη νύχτα. Είπα στους παίκτες μου ότι το «κλειδί» στην αρχή της σεζόν είναι η άμυνα. Στα πρώτα 6 λεπτά όμως της αναμέτρησης δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι και η Ναντέρ πετύχαινε εύκολα καλάθια.

Στην συνέχεια όμως αλλάξαμε, παίξαμε πραγματικά πολύ σκληρά στην άμυνα και μείναμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος. Αυτό το παιχνίδι θεωρώ ότι είναι ένα πολύ καλό μάθημα για το μέλλον και θα βοηθήσει την ομάδα μας να χτίσει χαρακτήρα. Υπάρχουν αρκετοί ξένοι παίκτες που χρειάζονται δουλειά για να προσαρμοστούν στα δεδομένα του γαλλικού πρωταθλήματος. Νομίζω ότι αυτή η νίκη μας δίνει περισσότερο χρόνο να δουλέψουμε", υπογράμμισε μετά τη νίκη επί της Ναντέρ ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ο Ελληνας τεχνικός στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αρχηγό της ομάδας -τον Τζόζεφ Γκομίς- και τα νεαρά παιδιά της Λιμόζ: "Εχει πολλές εμπειρίες, έχει παίξει στην Ευρωλίγκα και αυτό είναι πολύ θετικό για τους νέους παίκτες που μπορούν να μάθουν πολλά και κυρίως τον τρόπο για να φτάσεις σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο υπάρχουν και οι Γάλλοι παίκτες με πολύ ταλέντο. Πρέπει όμως να μάθουν πολλά για το επαγγελματικό μπάσκετ αλλά και να αντέχουν στην πίεση σε παιχνίδια όπως αυτό με τη Ναντέρ. Είναι πιθανό να υπάρξουν σκαμπανεβάσματα μέσα στη σεζόν και ελπίζω να υπάρξει υπομονή από τους φιλάθλους μας και να στηρίξουν όλους τους παίκτες της ομάδας".

Για να καταλήξει αναφερόμενος στους φιλάθλους της ομάδας: "Ξέρω ότι υπάρχουν άτομα που αγαπούν την ομάδα. Ελπίζω αυτή η αγάπη να μην μετατραπεί σε πίεση αλλά σε στήριξη".

Keywords
Τυχαία Θέματα