ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Τα σενάρια της πρόκρισης

Η Εθνική Γυναικών πήρε τη νίκη κόντρα στη Λετονία και πλέον κρατάει την τύχη στα χέρια της, όσον αφορά την πρόκριση στο Ευρωμπάσκετ του 2013.

Το έργο των κοριτσιών του Αλέκου Δάγλα είναι δύσκολο, αλλά με τις τελευταίες τους εμφανίσεις απέδειξαν πως το όνειρο να ταξιδέψει η Εθνική στη Γαλλία για το Ευρωμπάσκετ του 2013 δεν είναι και τόσο μακρινό.

Η

Εθνική αντιμετωπίζει την Τετάρτη (11/07) εκτός έδρας την Ιταλία και σε περίπτωση νίκης αγκαλιάζει την πρόκριση για το Ευρωμπάσκετ του 2013. Ακόμα κι αν η Λετονία την ίδια ημέρα νικήσει την Φινλανδία, η Εθνική θα χρειάζεται απλά να επικρατήσει του Λουξεμβούργου την τελευταία αγωνιστική για να πάρει την πρόκριση. Αν πάλι η Εθνική μας φύγει με το διπλό από την Ιταλία και η Φινλανδία νικήσει εκτός έδρας την Λετονία, η ομάδα του Αλέκου Δάγλα θα γυρίσει στην Ελλάδα, έχοντας ήδη το εισιτήριο της πρόκρισης στις αποσκευές της. Ακόμα κι αν η Φινλανδία επικρατήσει της Ιταλίας την τελευταία αγωνιστική κι εμείς ηττηθούμε από το Λουξεμβούργο, η Εθνική με το δύο στα δύο που έχει απέναντι στην ομάδα της Σκανδιναβίας και τη μία νίκη επί της Ιταλία θα έχει το πλεονέκτημα στο ακραίο αυτό σενάριο της τριπλής ισοβαθμίας.

Αν η Εθνική δεν καταφέρει να πάρει τη νίκη κόντρα στην Ιταλία, η υπόθεση πρόκριση δυσκολεύει κατά πολύ για την Εθνική. Σε περίπτωση που συμβεί αυτό και η Λετονία επικρατήσει της Φινλανδίας, ακόμα και αν νικήσουμε το Λουξεμβούργο στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας θα ταξιδέψει η Λετονία, καθώς υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας της Ελλάδας. Η Λετονία μάς είχε νικήσει με 17 πόντους (63-46), διαφορά που παρά την εξαιρετική μας εμφάνιση το Σάββατο (07/07) δεν μπορέσαμε να την καλύψουμε – επικρατήσαμε με 63-49. Αν όμως η Εθνική μας ηττηθεί από την Ιταλία και η Φινλανδία κάνει την έκπληξη και επικρατήσει εκτός έδρας της Λετονίας, η υπόθεση πρόκριση θα είναι στα δικά μας χέρια, μιας και θα μας αρκεί να νικήσουμε την τελευταία αγωνιστική. Σε περίπτωση που γίνει η μεγάλη έκπληξη και ηττηθούμε κι από το Λουξεμβούργο, μπορούμε και πάλι να πάρουμε την πρόκριση, αρκεί η Ιταλία να νικήσει την Φινλανδία.

Κρίνοντας από τα παραπάνω καταλαβαίνουμε πως ο αγώνας με την Ιταλία είναι ένας… τελικός για την Εθνική μας. Το έργο της «Γαλανόλευκης» είναι δύσκολο, στον πρώτο γύρο είχαμε ηττηθεί με 53-64, αλλά τα κορίτσια του Αλέκου Δάγλα έχουν αποδείξει πως έχουν τσαγανό και το λέει η καρδιά τους. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Φινλανδία (04/07) η Εθνική έπαιξε με την… πλάτη στο τοίχο και πήρε τη νίκη (52-66). Το ίδιο έγινε και το Σάββατο (08/07) με την Λετονία, η οποία ήρθε στην Ελλάδα για να σφραγίσει την πρόκριση, αλλά η Εθνική μας σχεδόν την… κατάπιε. Οπότε μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι και να πιστεύουμε πως η Εθνική θα δώσει το παρών στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας το επόμενο καλοκαίρι.

Το πρόγραμμα των τελευταίων δύο αγωνιστικών

Τετάρτη 11 Ιουλίου

Ιταλία – Ελλάδα
Λετονία – Φινλανδία
Ρεπό: Λουξεμβούργο

Σάββατο 14 Ιουλίου

Φινλανδία – Ιταλία
Ελ

Keywords
Τυχαία Θέματα