ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Τεστ Νο.2

Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει τα τεστ προετοιμασίας επί γαλλικού εδάφους και το Σάββατο (10/8, 19.00) αντιμετωπίζει τη Γερμανία.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι νίκησε με 87-85 την Κροατία την Παρασκευή (9/8), δια χειρός Πρίντεζη και παρά τις σημαντικές απουσίες του Βασίλη Σπανούλη και του Γιάννη Μπουρούση (αλλά και τον τραυματισμό του Κώστα Καϊμακόγλου).

Ευχή κι ελπίδα του Ιταλού ομοσπονδιακού προπονητή είναι να δει βελτίωση στην άμυνα και φυσικά, όχι άλλον τραυματισμό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού

που προφυλάχθηκε χθες λόγω κάποιων ενοχλήσεων στη μέση, είναι πιθανό να χρησιμοποιηθεί αυτή τη φορά.

Η Γερμανία κατεβαίνει στο Ευρωμπάσκετ χωρίς τους Ντιρκ Νοβίτσκι και Κρις Κέιμαν, αλλά και τους νέους στον κόσμο του ΝΒΑ, Όλμπρεχτ, Σρέντερ και Χάρις. Χθες πάντως πάλεψε αρκετά απέναντι στην οικοδέσποινα Γαλλία χάνοντας με 74-66.

Στο ρόστερ της ομάδας και τη διάθεση του Φρανκ Μεντς υπάρχουν οι: Νιλς Γκίφεϊ (Κονέκτικατ), Περ Γκίντερ (Ουλμ), Φίλιπ Τσβίνερ (Μπρέμερχαφεν), Χάικο Σάφαρτσικ (Μπάγερν), Κάρστεν Τάντα (Μπάμπεργκ), Λούκα Στάιγκερ (Μπάγερν), Τίμπορ Πλάις (Λαμποράλ Κούτσα), Μπάστιαν Ντόρετ (Άρτλαντ), Αντρέας Σάιφερτ (Τρίερ), Μάικ Τσίρμπες (Μπάμπεργκ), Γιόνας Βόλφαρτ-Μπότερμαν (Άλμπα), Άλεξ Κινγκ (Άλμπα), Νικολάι Σίμον (Μπαϊρόιτ), Γιοχάνες Λίσκα (Τούμπινγκεν).

Ελλάδα και Γερμανία έχουν αναμετρηθεί 48 φορές στο παρελθόν, με την Εθνική να μετρά 31 νίκες και πιο σημαντική αυτή στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 με 78-62. Η τελευταία φορά που συναντήθηκαν οι δύο ομάδες ήταν στις 20/8/2011 στο τουρνουά του Μπάμπεργκ, με την Εθνική να νικά 69-56 με 17 πόντους του Κώστα Κουφού, 14 του Γιάννη Μπουρούση και 11 του Νίκου Ζήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα