ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΔΡΩΝ | Άτυπη "ρεβάνς"

Η Εθνική στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά Ακρόπολις νίκησε με 88-71 τη Βοσνία Ερζεγοβίνη και εκτός από τη ρεβάνς για την ήττα της στο τουρνουά του Ουλμ, παρουσίασε και διάθεση για άμυνα.

Η ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι μπήκε "μουδιασμένα" στον αγωνιστικό χώρο, βρίσκοντας λύσεις στην επιθέση αλλά δίνοντας παράλληλα και διαδρόμους στους παίκτες της Βοσνίας που σκόραραν κοντά στο καλάθι τους πρώτους τους πόντους. Η πιεστική άμυνα στην περιφέρεια όμως ήταν αυτή που σιγά-σιγά εκνεύρισε τους Βόσνιους που έβλεπαν το καλάθι σαν "κουμπότρυπα" από μέση και μακρινή απόσταση, αλλά και κάνοντας τους

να έχουν στρεβλές επιλογές γενικότερα.

Η "γαλανόλευκη" είχε 2/8 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, αν και τα περισσότερα σουτ ήταν υπό καλές προυποθέσεις, γεγονός που το αποδεικνύουν οι 12 ασίστ (6 ο Βασίλης Σπανούλης) και το 76% στα δίποντα (16/21), δείγμα καλής κυκλοφορίας της μπάλας.

Από την άλλη, ο Μίρζα Τελέτοβιτς που τόσο είχε πληγώσει την άμυνα της Ελλάδας στο Ουλμ, έμεινε στους 0 πόντους με 0/8 σουτ και αποσύρθηκε στο 14'. Ο άλλοτε παίκτης του Ρεθύμνου (2011-2012) Ζάκαρι Ράιτ, ήταν αυτός που τράβηξε στο σκορ τη φιλοξενούμενη ομάδα με 11 πόντους (4/6 διπ.), ενώ για την ελληνική ομάδα ήταν ο Γιάννης Μπουρούσης με 10 πόντους (5/6 διπ.).

Στην τρίτη περίοδο η Ελλάδα μπήκε με διάθεση για πίεση στα πρώτα λεπτά, η άμυνα ωστόσο δεν ήταν τόσο αποτελεσμάτική όσο στη δεύτερη περίοδο και δεν μπόρεσε να κάνει ένα επι μέρους σκορ που να ξεφύγει περαιτέρω (23-20).

Οι Βόσνιοι έκαναν 3 ομαδικά φάουλ σε 30", με το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Η Ελλάδα συνέχισε τον καλό της ρυθμό σε επίθεση και άμυνα αυτή τη φορά, αυξάνοντας σταδιακά τη διαφορά. Οι 22 ασίστ (9 η Βοσνία) συνολικά μαρτυρούν το ομαδικό παιχνίδι της ομάδας του Τρινκιέρι αλλά προβληματίζουν τα 16 λάθη (7 η Βοσνία).

Την Τετάρτη, για τη δεύτερη μέρα του τουρνουά Ακρόπολις, η Εθνική αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στις 19:00, ενώ στις 21:30 διεξάγεται ο αγώνας Ιταλία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς (Σερβία), Ντοζάι (Κροατία), Αναστόπουλος (Ελλάδα)

Δεκάλεπτα: 19-15, 44-31, 67-51, 88-71

Ελλάδα (Τρινκιέρι): Μπουρούσης 10, Ζήσης 12 (1), Σπανούλης 9 (1τρ. 9 ασίστ), Περπέρογλου 2 (8 ριμπ.), Φώτσης 13 (1τρ. 6 ρίμπ.), Παπανικολάου 6(1 τρ. 6 ρίμπ, 4 ασ.), Μαυροκεφαλίδης 8 (5 ρίμπ.), Καϊμακόγλου 5 (1), Μπράμος 5 (1), Πρίντεζης 9 (1), Σλούκας 5, Καββαδάς4.

Βοσνία Ερζεγοβίνη (Πέτροβιτς): Μάσιτς 2, Στιπάνοβιτς 4 (5 ρίμπ.), Σούταλο 8 (2), Ραίτ 13 (5 ρίμπ.), Μπαβτσίτς, Γκόρντιτς 8, Κικάνοβιτς 8, Τελέτοβιτς 13 (1), Πέρσιτς, Ντέντοβιτς 12 (1τρ. 5 ρίμπ.), Σινάνοβιτς 3.

* Ο Κώστας Καϊμακόγλου προληπτικά έμεινε έξω, στο δεύτερο ημίχρονο λόγω της αιμορραγίας στη μύτη που είχε στο πρώτο ημίχρονο από μια λάθος "μπαλιά" που τον βρήκε στο πρόσωπο.

* "Παρών" στο ΟΑΚΑ οι Γιάννης Αντετοκούνμπο και Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

*Εκτός δωδεκάδας για την Εθνική έμεινε ο Ιαν Βουγιούκας, καθώς ο Βασίλης Καββαδάς αποτέλεσε μία από τις επιλογές του Αντρέα Τρινκιέρι.

Keywords
Τυχαία Θέματα