ΕΣΚΑΝΑ | Ανδρεαδάκης: «Ο Εθνικός είναι πρωταγωνιστής»

Ο Εθνικός πανηγύρισε την Παρασκευή (24/02) την κατάκτηση του κυπέλλου ΕΣΚΑΝA με τον Χρήστο Ανδρεαδάκη να συμβάλει τα μέγιστα στην επιτυχία της ομάδας του, λόγος για οποίο ανακηρύχθηκε MVP του τελικού.

Ο Χρήστος Ανδρεαδάκης σημείωσε 14 πόντους και ήταν εκείνος που έβαλε… φρένο στην αντεπίθεση του Μίλωνα όταν στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου πέρασε μπροστά στο σκορ με έναν πόντο. Έβαλε και πάλι τον Εθνικό σε θέση οδηγού και μαζί με τους συμπαίκτες του τον διατήρησαν σε αυτήν ως το τέλος του τελικού.

«Η τακτική

μας ήταν να περάσουμε την μπάλα κοντά στο καλάθι, είτε για να βάλουμε εύκολους πόντους είτε να φορτώσουμε με φάουλ τον Μίλωνα. Αν έκλεινε την άμυνά του ο Μίλωνας θα είχαμε τα ελεύθερα σουτ από έξω. Αυτό είπαμε και στο ημίχρονο αλλά μπήκαμε στην επανάληψη λίγο τρακαρισμένοι. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Μίλωνας και μας έφτασε. Στην συνέχεια όμως δείξαμε σοβαρότητα και ακολουθήσαμε το πλάνο του προπονητή. Έτυχε να είμαι εγώ αυτός που έδωσε λύσεις αλλά την επόμενη φορά θα είναι κάποιος άλλος», δήλωσε ο MVP του τελικού στο superbasket.gr ενώ δεν ξέχασε τον Γιώργο Κουκά που από την αρχή σχεδόν της σεζόν έχει τεθεί νοκ άουτ και τον Θέμη Φωτόπουλο που τραυματίστηκε στον ημιτελικό:

«Μαζί με τον Θέμη φτάσαμε στον τελικό. Τραυματίστηκε στον ημιτελικό και παίξαμε και για εκείνον, ώστε να αναπληρώσουμε το κενό που άφησε η απουσία του. Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και τον Γιώργο (σ.σ Κουκά). Παίξαμε και για εκείνον. Ήμασταν αποφασισμένοι. Ο Εθνικός έφτασε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο φάιναλ φορ και έχει εμπειρία στην διοργάνωση. Το Κύπελλο ήταν στους πρωταρχικούς μας στόχους. Φτάσαμε στον τελικό, θέλαμε να πάρουμε το κύπελλο για τον Θέμη (σ.σ Φωτόπουλος) , για τον Γιώργο (σ.σ Κουκάς), για τον κόσμο και για εμάς. Θέλαμε το κύπελλο όπως θέλουμε και το πρωτάθλημα».

Η ήττα δεν πέρασε ούτε σαν σκέψη στο στρατόπεδο του Εθνικού. «Από την αρχή πίστευα ότι θα κερδίζαμε. Ακόμα κι όταν στο τρίτο δεκάλεπτο πέρασε με έναν πόντο μπροστά ο Μίλωνας πίστευα ότι θα νικήσουμε, όπως και όλα τα παιδιά. Δεν σκεφτήκαμε ούτε μια στιγμή ότι θα χάναμε και συνεχίσαμε με τον ίδιο πάθος».

Ο Εθνικός όμως είχε ένα πλεονέκτημα έναντι του Μίλωνα στον τελικό. Έπαιζε με πάικτη παραπάνω και ο Χρήστος Ανδρεαδάκης αναγνώρισε την συμβολή των φιλάθλων της ομάδας του. «Ο κόσμος του Εθνικού είναι εκπληκτικός. Σε όλα τα παιχνίδια που έχει έρθει μας έχεις βοηθήσει πάρα πολύ. Όσο περνούσε η σεζόν ο κόσμος που ερχόταν στα παιχνίδια όλο και αυξανόταν. Αυτό μόνο καλό μάς κάνει. Μας βοηθάει πάρα πολύ».

Η κατάκτηση του κυπέλλου δεν αρκεί για την ομάδα του Πειραιά, γιατί όπως λέει ο Χρήστος Ανδρεαδάκης «ο Εθνικός είναι πρωταγωνιστής και θέλει κάθε στόχο που έχει να τον επιτυγχάνει. Πήραμε το Κύπελλο και συνεχίζουμε για το μεγάλο στόχο μας το πρωτάθλημα. Πανηγυρίζουμε για μια ημέρα το κύπελλο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε για το πρωτάθλημα. Θέλουμε να κάνουμε το επτά στα επτά για να πάρουμε το πρωτάθλημα και να ανέβουμε στη

Keywords
Τυχαία Θέματα