ΕΣΚΑΗ | Η... Οδύσσεια του Τσενεμπή

Πώς μπορεί ένας πολλά υποσχόμενος παίκτης να βρεθεί από την Α2 Εθνική Κατηγορία και τον Απόλλωνα, στην Αγυιά που παλεύει για την παραμονή της στην Α1 ΕΣΚΑΗ; Ο Γιώργος Τσενεμπής είχε φέτος ραντεβού με την ατυχία και την ύστατη ώρα βρέθηκε στον πατρινό σύλλογο, που ανέλαβε να τον βοηθήσει στην αποθεραπεία του.

Το απερχόμενο καλοκαίρι θα χαραχθεί για πάντα στη μνήμη του ταλαντούχου γκαρντ, ο οποίος πέρασε μια πραγματική... Οδύσσεια,

η οποία δεν οδήγησε καν στην Ιθάκη και ήταν επώδυνη απ' όλες τις απόψεις. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα απ' την αρχή...

Μετά από την αποχώρησή του από τον Απόλλωνα (τη χρονιά της ανόδου στην Α1), φόρεσε με επιτυχία την φανέλα του Κεραυνού Αιγίου και παρά τον υποβιβασμό στην Α1 ΕΣΚΑΗ, ο Σπύρος Δεράος του ζήτησε να παραμείνει στην προσπάθεια της άμεσης επιστροφής στη Γ' Εθνική.

Παράλληλα, δέχτηκε προτάσεις από τρεις αθηναϊκές ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας, αλλά αποφάσισε να μείνει στην Πάτρα προκειμένου να τελειώσει τη σχολή του (μπαίνει στο 4ο έτος και λόγω της παρουσίας του σε Ολυμπιάδα και Απόλλωνα, όπου είχε διπλές προπονήσεις, έμεινε πίσω).

Στο ξεκίνημα του καλοκαιριού είχε δώσει τα χέρια με τον Θανάση Λιόνα για τη Νίκη Προαστείου, ενώ στη συνέχεια συμφώνησε και με τον διάδοχό του, Γιάννη Στάθη. Ωστόσο, η Νίκη δεν αγωνίστηκε ποτέ στη Γ' Εθνική, καθώς υπήρξαν μαζικές αποχωρήσεις και ο Τσενεμπής μένει... ξεκρέμαστος, καθώς δεν προχώρησε ούτε η ένωση με την Αχαγιά.

Ακολούθησε πρόταση από τον πρώην του συμπαίκτη στον Απόλλωνα Πάτρας και καλό του φίλο, Σταύρο Δανιήλ, να παίξει μαζί του στον Απόλλωνα Αρχαίας Κορίνθου (συμμετέχει στον 1ο όμιλο Νότου της Γ' Εθνικής), όμως παρά τις άριστες σχέσεις που διατηρούν, του ξεκαθάρισε ότι έχει πάρει κοινή απόφαση με τους γονείς του να μείνει στην πρωτεύουσα της Αχαΐας λόγω σχολής.

Ομάδες όπως η Παναχαϊκή, ο Γλαύκος, η ΣΦΗΚΑ και η Ε.Α. Παραλίας εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, όμως πρόθεσή του ήταν να συνεχίσει σε εθνική κατηγορία και μόλις επέστρεψε από τις διακοπές του στην Κέρκυρα, μίλησε με τον κόουτς Γιατρά και ενσωματώθηκε άμεσα στην προετοιμασία του Προμηθέα.

Ωστόσο, η ατυχία του χτύπησε την πόρτα, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στην προετοιμασία πριν υπογράψει υπογράψει, κάτι που είχε ως συνέπεια να χαλάσει η μεταγραφή του στους νεοφώτιστους στη Γ' Εθνική.

Έτσι, έφτασε στο σημείο να είναι μέσα Σεπτέμβρη χωρίς ομάδα και τραυματίας, ώσπου χτύπησε το τηλέφωνό του και στην άλλη γραμμή βρισκόταν ο κόουτς Δίπλαρος από την Αγυιά, που του εξέφρασε το ενδιαφέρον του, γνωρίζοντας πως έχει χτυπήσει σοβαρά και του τόνισε πως η ομάδα είναι διατεθειμένη εκτός των άλλων να καλύψει όλα τα έξοδα αποκατάστασης μαζί με την επέμβαση.

Του μίλησε για διετή συνεργασία και αμέσως τον πήγαν στο κέντρο αποκατάστασης προτού καν πέσουν υπογραφές, δείχνοντάς του πόσο τον θέλουν και πόσο τον εμπιστεύονται. Από εκεί και πέρα, όλα πήραν το δρόμο τους και ένα ραντεβού με τον πρόεδρο ήταν αρκετό για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία.

Σημαντικό ρόλο έπαιξε η παρουσία του κόουτς και η εικόνα που έχει ο παίκτης γι' αυτόν, η εξαιρετική αντιμετώπιση που έτυχε από τον φυσικοθεραπευτή της ομάδα, Γιώργο Πετρόπουλο, που είναι και παίκτης ταυτόχρονα, καθώς και η συνομιλία του με τον πρόεδρο, ο οποίος του έδειξε ότι υπάρχει θέληση για προσπάθεια περαιτέρω βελτίωσης της ομάδας...

Keywords
Τυχαία Θέματα