ΕΣΑΚΕ | Βουγιούκας: "Ετσι είναι η δουλειά μας"

Περίεργα είναι τα συναισθήματα του Ιαν Βουγιούκα για την επιστροφή του στην Ελλάδα, καθώς του λείπουν οι φίλοι του και η οικογένειά του, αλλά όπως τόνισε ο παίκτης της Ούνιξ Καζάν έτσι είναι η δουλειά του μπασκετμπολίστα.

Ο Ιαν Βουγιούκας, ο Κώστας Καϊμακόγλου και οι υπόλοιποι παίκτες της Ούνιξ Καζάν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Πανιώνιο την Τετάρτη (21/11) για την διοργάνωση του Eurocup και ο διεθνής παίκτης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ

για τα συναισθήματά του, την αναμέτρηση με την ομάδα της Νέας Σμύρνης αλλά και την πορεία των "αιωνίων" στην Ευρωλίγκα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


"Είναι περίεργο συναίσθημα που βρίσκομαι ξανά στην Ελλάδα, έστω και για δύο μέρες. Μακάρι να καθόμουν περισσότερο και μακάρι να παίζαμε στο ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό για την Ευρωλίγκα, αλλά θα παίξουμε στο Eurocup. Παρ'όλα αυτά δεν παραπονιέμαι. Eίδα βέβαια, μερικούς φίλους και τα είπαμε από κοντά». Τι του έχει λείψει περισσότερο; «Η οικογένεια μου, οι φίλοι μου. Τα πάντα, αλλά έτσι είναι η δουλειά μας", δήλωσε αρχικά ο Ιαν Βουγιούκας.

Σε ό,τι αφορά το παιχνίδι με τον Πανιώνιο είπε: "πάντα όταν μια ομάδα αλλάζει προπονητή, αλλάζει και η ψυχολογία της. Ο Πανιώνιος είναι επικίνδυνος και θα πρέπει να έχουμε αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι μας για να δώσουμε το κάτι παραπάνω κόντρα σε μια ομάδα που έχει έξτρα κίνητρο και παίζει δυναμικά. Θα πρέπει να προσέξουμε κυρίως τους Παππά, Γιάνκοβιτς και τον Μπούκερ που κάνει πολλή δουλειά".

Η Ούνιξ έχει την ταμπέλα του φαβορί, αλλά τι σημαίνει αυτό για τους παίκτες της; "Μπορεί να λένε ότι είμαστε το φαβορί, αλλά όταν παίζεις εκτός έδρας πάντα τα ματς είναι δύσκολα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι και να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο». Η τελευταία ανάμνηση που 'χει από το Ελληνικό είναι το Κύπελλο Ελλάδος που κατέκτησε ως παίκτης του Παναθηναϊκού πέρυσι «και είναι μια πολύ όμορφη ανάμνηση», ενώ σε ερώτηση για τους εκπροσώπους της Ελλάδας στην Ευρωλίγκα, είπε «οι «πράσινοι» έκαναν μια πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στην Ρεάλ και μακάρι να συνεχίσουν έτσι και να νικήσουν στο δύσκολο ματς με την Καντού. Οσο για τον Ολυμπιακό, είχε χάσει από την Ζαλγκίρις η οποία έδειξε ότι είναι πολύ δυνατή ομάδα, αλλά πλέον έχει μπει στον σωστό δρόμο ενώ και η παρουσία του Πάουελ έχει δώσει έξτρα ποιότητα στην φροντ λάιν".

Η εκπρόσωπος της Ρωσίας έχει βρει... το δρόμο της, με τον Βουγιούκα να εξηγεί ότι "κάναμε κάποια στραβοπατήματα ειδικά στην αρχή, αλλά πλέον έχουμε δεθεί και έχουμε βελτιώσει την ομαδική μας άμυνα». Ενα από αυτά που δεν απολαμβάνει... ακριβώς είναι «τα ταξίδια. Κάποια είναι πολύ δύσκολα. Για να καταλάβετε, ξεκινήσαμε αυτό για την Αθήνα, στις 02.00. Με υπομονή και κατανόηση βέβαια, όλα γίνονται".

Keywords
Τυχαία Θέματα