ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | "Σπάστε την αλυσίδα"

Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Παιδείας και δια Βίου Μάθησης, τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΙΟΜ), τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τη UNICEF
διοργανώνουν την Τρίτη (03/04, 10 π.μ) έναν αγώνα μπάσκετ στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κόσμου κατά της σύγχρονης δουλείας.

Στον αγώνα θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και παλαίμαχοι αθλητές όπως ο Πέτζα Στογιάκοβιτς!

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπο που έγινε την Πέμπτη (29/03) ο Ανδρέας Λοβέρδος, Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε: "Το ζητούμενο για την επιτυχία της εκδήλωσης είναι να συνδέσουμε τα διάσημα πρόσωπα από τον χώρο του θεάματος και του αθλητισμού με το μήνυμα κατά του σύγχρονου ανθρώπινου δουλεμπορίου. Εγώ ως πολιτικός είμαι πολλά χρόνια ταγμένος σε αυτόν τον αγώνα. Τώρα ως υπουργός της Υγείας συναντώ τις τραγικές όψεις αυτού του προβλήματος, του human trafficking, το aids και τα ναρκωτικά. Χρειάζεται κινητοποίηση των μέσων ενημέρωσης και αυτό το λέω, διότι υπάρχει εν μέρει κινητοποίηση του πολίτη. Η Βουλή είναι ενήμερη και χρειάζεται συντονισμένη δράση όλων των θεσμών. Η ιδέα να μεταδοθεί το μήνυμα στους μαθητές δια μέσου του αγώνα μπάσκετ είναι πολύ καλή. Οι μαθητές θα μεταλαμπαδεύσουν στις οικογένειές τους το μήνυμα κατά του ανθρώπινου δουλεμπορίου, θα γίνουν οι πρεσβευτές του μηνύματος".

Ο Κώστας Παταβούκας, Ειδικός Γραμματέας Διατροφής σημείωσε πως "χρησιμοποιούμε την πρακτική της αθλητικής διπλωματίας για να περάσουμε το μήνυμα κατά του ανθρώπινου δουλεμπορίου και να ευαισθητοποιήσουμε τον πολίτη και στην συγκεκριμένη περίπτωση των νέων για ένα θέμα που λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις, human trafficking. Επειδή οι μαθητές μπορεί να πει κανείς ότι θα είναι μελλοντικοί πελάτες του οργανωμένου αυτού παράνομου συστήματος, θέτουμε ως αφορμή έναν αγώνα μπάσκετ, για την ενημέρωσή τους".

Πέραν του Πέτζα Στογιάκοβιτς στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν και οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρετζιάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Γιώργος Σιγάλας, Μπάνε Πρέλεβιτς, Σάκης Τζαλαλής, Κατερίνα Χαλικιά, Αναστασία Κωστάκη, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Πάνος Μουζουράκης, Ορφέας Αυγουστίδης, Πέτρος Λαγούτης, Ρένος Χαραλαμπίδης, Αντώνης Σρόιτερ και Παντελής Περιβολάρης.

Keywords
Τυχαία Θέματα