ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Γκάλης: "Το μπάσκετ ταιριάζει στον Ελληνα"

Όλα είναι έτοιμα για τον φιλανθρωπικό αγώνα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Ρόδο και πραγματοποιείται από τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., προς τιμήν του Νίκου Γκάλη και ο κορυφαίος Ελληνας μπασκετμπολίστας μίλησε για την εκδήλωση και τόνισε ότι το μπάσκετ ταιριάζει στον λαό μας.

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (06/07) το μεσημέρι στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχείου Ρόδου, η συνέντευξη Τύπου για το φιλικό παιχνίδι, που θα διεξαχθεί την Κυριακή (20:00), στο "Βενετόκλειο" ανάμεσα στο σύνδεσμο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας

και μίας μικτής ομάδας από τη Ρόδο. Το φιλικό παιχνίδι θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα (η γενική είσοδος ορίστηκε στα 5 ευρώ) και γίνεται προς τιμή του Νίκου Γκάλη, ο οποίος από την Πέμπτη βρίσκεται στη Ρόδο και έδωσε το «παρών» στη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

O Σάββας Διακοσταματίου , πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ δήλωσε: "Είναι μεγάλη τιμή για ολόκληρο το νησί, το Δήμο Ρόδου και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ., η παρουσία του Νίκου Γκάλη, του κορυφαίου αθλητή όλων των εποχών, κατά την άποψη μου στο χώρο της καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα και όχι μόνο. Είναι επίσης τιμή και χαρά μας που φιλοξενούμε στη Ρόδο το σύλλογο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδα, οι οποίοι μαζί με το Νίκο ξεκίνησαν και συνέχισαν να γράφουν μία λαμπρή ιστορία στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Η Ελλάδα είχε πάντα παράδοση στο μπάσκετ, ωστόσο η μεγάλη αλλαγή έγινε το 1987. Θέλω να καλωσορίσω στη Ρόδο το Νίκο Γκάλη και τον Χρήστο Κωνσταντινίδη και συγχαίρω τον κ. Γιάννη Τσακίρη που είχε την πρωτοβουλία της διοργάνωσης, καθώς και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που στήριξαν ομόφωνα την πρόταση.

Στη χώρα αυτή υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα. Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα σκέψης και αποδοχής αξιών και ρόλων. Όταν η κοινωνία δεν αποδέχεται τις αξίες φτάνουμε στην ισοπέδωση. Όμως υπάρχουν κοινωνίες που σκέφτονται να επαναφέρουν τους ρόλους και τις αξίες. Έτσι θα εισηγηθώ στο δημοτικό συμβούλιο να ονομαστεί το Παλέ ντε Σπορ της Καλλιθέας σε ‘’Νίκος Γκάλης’’.

Ο αγώνας γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για μία οικογένεια. Ο πάτερ Νεκτάριος Πόκκιας θα διαθέσει τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν. Καλώ λοιπόν τον κόσμο στο γήπεδο το βράδυ της Κυριακής για να παρακολουθήσουν το φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στο σύνδεσμο βετεράνων καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και της ομάδας των επίλεκτων από τη Ρόδο. Στην εκδήλωση αυτή θα τιμηθεί και ο κ. Μόσχος Καντής, ο οποίος πρώτευσε στο τρίαθλο, πριν από ενάμισι μήνα στο Άστρος Κυνουρίας. Αξίζει τιμή σε ανθρώπους που προοδεύουν σε ατομικό επίπεδο και προωθούν το όνομα της Ρόδου".

Ο σπουδαίος Νίκος Γκάλης από την πλευρά του υπογράμμισε: "Ευχαριστώ θερμά το δήμαρχο Ροδίων και το δημοτικό συμβούλιο για τη φιλοξενία τους. Χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι στη Ρόδο, αφού είναι γνωστό πως ο πατέρας μου κατάγεται από τον Άγιο Ισίδωρο. Θεωρώ τη Ρόδο πάντα ως πατρίδα μου και χαίρομαι ιδιαίτερα που θα τιμηθώ σ’ ένα παιχνίδι που θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Θα δω παλιούς φίλους, συμπαίκτες και
Keywords
Τυχαία Θέματα