ΕΟΚ | Τσαγκρώνης: "Ετοιμοι στο ξεκίνημα της μάχης"

Αισιόδοξος πως η Εθνική θα καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο εμφανίστηκε ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και το θέμα που έχει προκύψει με την συμμετοχή έξι Αμερικανών παικτών στο ερχόμενο πρωτάθλημα.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό

σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6 τόνισε ότι χρειάζεται συνεννόηση όλων των φορέων ενώ αναφέρθηκε και στην ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Λιμόζ από τον Παναγιώτη Γιαννάκη.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του Παναγιώτη Τσαγκρώνη στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 :

Για τον Παναγιώτη Γιαννάκη, νέο προπονητή της Λιμόζ: "Πιστεύω καιρός ήταν να επανέλθει στην δράση ο Γιαννάκης, γιατί έχει να προσφέρει πολλά στον αθλητισμό. Είναι σημαντικό ότι Έλληνες αθλητές και προπονητές αγωνίζονται σε εξωτερικό, που σημαίνει ότι και στα δύσκολα χρόνια έχουμε να εξαγάγουμε προϊόν".

Για το Προολυμπιακό της Βενεζουέλας: "Το έργο θα είναι δύσκολο, αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα τα καταφέρουμε γιατί έχουμε τη δυνατότητα να πετύχουμε. Για αυτό πάμε και δύο μέρες νωρίτερα, ώστε να εγκλιματιστούμε και να είμαστε έτοιμοι στο ξεκίνημα της μάχης. Τα φιλικά πολλές φορές μπορεί να λειτουργήσουν αρνητικά, για αυτό και δεν μένουμε στην εικόνα που παρουσιάσαμε στα φιλικά παιχνίδια".

Για το ρόστερ της Εθνικής: "Έχουμε μικρές αλλαγές, αλλά σίγουρα θα θέλαμε να έχουμε περισσότερη δύναμη στους ψηλούς. Έχουμε χάσει τον Σχορτσανίτη και τον Κουφό, αλλά και με αυτούς που έχουμε αυτή τη στιγμή, θα τα καταφέρουν, ενώ περιμένουμε στη συνέχεια και τα παιδιά. Τα παιδιά που ήρθαν από την Ιταλία τις τελευταίες μέρες, δεν είναι τόσο επιβεβαρυμμένοι, όσο πιθανώς πολλοί νομίζουν. Πάμε με 14 παίκτες, και παρά το γεγονός ότι δύο θα αποκλειστούν από τον προπονητή, θα τους χρειαστούμε όλους εκεί. Είναι μεγάλο το χρονικό διάστημα της παραμονής μας εκεί και ο Ζούρος θα πρέπει να προετοιμάσει την ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

Για το θέμα με τους έξι Αμερικανούς στην Α1: "Αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ να προτείνει κάτι, ωστόσο είπαν στη Λίγκα ότι πρέπει να μιλήσουμε για να βρεθεί "φόρμουλα". Δεν υπήρξε καμία διαφωνία από την ΕΟΚ, ωστόσο θα πρέπει να το συζητήσουμε το θέμα. Πάντα έξι θα είναι οι ξένοι, έτσι και αλλιώς. Οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θα πρέπει να είμαστε εντός πραγματικότητας, είτε είναι έξι οι Αμερικανοί, είτε τρεις ξένοι και τρεις κοινοτικοί. Σε Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και άλλες χώρες είναι τόσο εύκολο να πάρουν κοινοτικό διαβατήριο οι παίκτες, όποτε δεν αλλάζει και κάτι ουσιαστικά. Το πιο καλό και σωστό είναι η ομοσπονδία να έχει κοινή συνάντηση με όλους τους φορείς του μπάσκετ, ώστε να τοποθετηθούμε όλοι, χωρίς να υπάρχει διένεξη".

Για τις αλλαγές στο ελληνικό γυναικείο και ανδρικό μπάσκετ: "Στις γυναίκες θα υπάρξει μείωση τόσο στην Α1, όσο και στην Α2. Στην πρώτη κατηγορία από δώδεκα ομάδες, θα γίνουν δέκα, ενώ και στην Α2 θα υπάρξουν δύο όμιλοι των δέκα ομάδων. Πρέπει να μπορέσουμε να έχουμε ανταγωνιστικά πρωταθλήματα χωρίς έξοδα,
Keywords
Τυχαία Θέματα