ΕΛΛΑΔΑ | Κατσικάρης: "Εχει πάρα πολλές πιθανότητες ο Παναθηναϊκός..."

Πολλές ελπίδες για πρόκριση στο φάιναλ φορ έδωσε ο Φώτης Κατσικάρης στον Παναθηναϊκό, εξηγώντας ότι οι "πράσινοι" θα πρέπει να... φορέσουν το μανδύα του αουτσάιντερ, ενώ στάθηκε στις κομβικές απουσίες της Μπαρτσελόνα, αναλύοντας παράλληλα τον τρόπο παιχνιδιού των μπλαουγκράνα...

Τα όσα δήλωσε ο Φώτης Κατσικάρης στο "ΕΘΝΟΣΠΟΡ":

Για τα στοιχεία της Μπαρτσελόνα: "Η Μπαρτσελόνα ήταν η πιο σταθερή ομάδα της Ευρωλιγας. Βέβαια, τώρα μιλάμε για ένα ζευγάρι που ο νικητής θα πάει στο φάιναλ φορ

και θα πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση που βρίσκονται και οι δύο ομάδες.

Αυτήν τη στιγμή η Μπαρτσελόνα έχει προβλήματα και μάλιστα με σημαντικούς παίχτες, με πρώτο και καλύτερο τον Ναβάρο. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση θα βρεθεί. Μπορεί να είναι μια μεγάλη ομάδα με αρκετούς και καλούς παίχτες, αλλά το Α και το Ω αυτής της ομάδας είναι ο Ναβάρο. Ο ηγέτης της! Αλλιώς νιώθουν οι συμπαίχτες του όταν είναι στο παρκέ και αλλιώς όταν δεν είναι. Ακόμα και ο Ραμπασέδα, που τραυματίστηκε και θα λείψει τρεις εβδομάδες, είναι ένας ακόμα παίχτης στο rotation και, βέβαια, η τεράστια απουσία του Πιτ Μάικλ. Παίχτης με ηγετικές δυνατότητες...".

Για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός: "Ο Παναθηναϊκός ωρίμασε με όλη τη διαδικασία της Ευρωλίγκας. Καινούργιος προπονητής, καινούργια φιλοσοφία, ενώ άλλαξε τελείως το ρόστερ στο οποίο παρέμειναν μόνο δύο παίχτες από την ομάδα των επιτυχιών. Παρά το γεγονός ότι η Μπαρτσελόνα είναι το φαβορί, ο Παναθηναϊκός έχει πάρα πολλές πιθανότητες. Το πρόβλημα του Παναθηναϊκού θα είναι εάν σκεφτεί ότι «μπορώ να πάω στο φάιναλ φορ». Και το λέω αυτό με ποια έννοια; Εάν βάλει παραπάνω πίεση από αυτήν που θα έπρεπε να έχει ή ένα άγχος που μπορεί να τον κρατήσει πίσω, τότε θα έχει πρόβλημα. Εάν ο Παναθηναϊκός μπει να παίξει για κάθε κατοχή, για κάθε άμυνα, για κάθε ριμπάουντ και δει τη σειρά μόνο μπασκετικά, τότε έχει πολύ μεγάλη τύχη να περάσει στο φάιναλ φορ.

Πρέπει να φορέσει τον μανδύα του αουτσάιντερ, αλλά την ίδια στιγμή έχει αποδείξει ότι είναι πολύ σκληρή ομάδα. Μεγαλύτερος εχθρός για τον Παναθηναϊκό θα είναι να μπουν οι παίχτες σε ένα... τριπάκι ότι μπορούμε. Δηλαδή, να απαλλαχθεί από την πίεση και το άγχος του «μπορώ». Πάντως εάν κρατήσει την Μπαρτσελόνα σε χαμηλό σκορ, έχει μεγάλη τύχη. Και δεν το λέω ως Ελληνας, αλλά μόνο μπασκετικά.

Να εκμεταλλευτεί το τάιμινγκ αυτήν τη στιγμή, τα προβλήματα της Μπαρτσελόνα και να παίξει απελευθερωμένος. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα θα είναι και πάρα πολύ αγχωμένη. Ειδικά εάν δεν βρεθεί ο Ναβάρο στο 100%. Είναι καταπονημένος και σε μια σειρά πέντε παιχνιδιών δεν πιστεύω ότι μπορεί να αντέξει. Επιπλέον ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα όσον αφορά το εγχώριο πρωτάθλημα, γιατί η Μπαρτσελόνα είχε κανονικά ματς για την ACB".

Για το εάν θα έχει η σειρά κοινά στοιχεία με αυτή του 2011: "Ναι μεν η Μπαρτσελόνα ήταν και τότε το φαβορί, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν μια τελείως διαφορετική ομάδα. Με διαφορετικό ρόστερ και διαφορετικό προπονητή, ο οποίος είχε ειδικό βάρος. Δεν θέλω να μπω σε σύγκριση, αλλά η εμπειρία και οι παραστάσεις του ήταν διαφορετικές".

Keywords
Τυχαία Θέματα