ΕΛΛΑΔΑ | Αλεξανδρής: "Δεν θα κινδυνέψει ο Αρης"

Για την παρουσία του στον πάγκο του Αρη αλλά και την έως τώρα πορεία της ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, μίλησε ο πρώην κόουτς της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Βαγγέλης Αλεξανδρής.

Ο έμπειρος προπονητής παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sentra FM". Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την παρουσία του στον Άρη: "Δεν θα ήθελα να μπω στην λογική να κριτικάρω την διοίκηση του Άρη. Ίσως να ήταν η πιο δύσκολοι 18 μήνες της καριέρας μου. Γύρισα με στόχο να ξανακάνουμε μεγάλο τον Άρη. Αυτή την

στιγμή ο σύλλογος διοικείται από τον Λευτέρη Αρβανίτη, έναν άνθρωπο ο οποίος μπήκε στην ομάδα με στόχο την εξυγίανση των χρεών. Δουλέψαμε σκληρά και από τα φιλικά είδαμε ότι μπορούσαμε να διεκδικήσουμε μία θέση στην 4αδα, λόγω και της φλόγας που έβλεπα στα παιδιά. Από την στιγμή ωστόσο που δεν έπαιξαν οι Αμερικάνοι (έναν κίνδυνο που γνωρίζαμε ότι μπορούσε να υπάρξει) οι στόχοι θα άλλαζαν δραματικά, όπως και έγινε. Δεν πιστεύω ότι θα κινδυνεύσει η ομάδα, απλά αυτό που είχαμε δημιουργήσει καταφέραμε να τα χαρούμε μόνο στα φιλικά. Μην λυπάσαι τον Άρη θα τα καταφέρει. Πιστεύω ότι θα βρεθούν λύσεις και θα επιστρέψει η ομάδα σε μία σειρά και στον δρόμο των επιτυχιών".

Για την Ευρωλίγκα: "Ιδιαίτερα ο ΠΑΟ δεν ξεκίνησε καλά. Και οι δύο κατάφεραν να συνέλθουν γρήγορα και διεκδίκησαν την πρωτιά στον όμιλο τους. Το δύσκολο κομμάτι ήταν αυτό τον προπονητών. Δύο όχι τόσο έμπειροι προπονητές οι οποίοι άξιζαν την ευκαιρία και με την πάροδο του χρόνου τα κατάφεραν και αν δεν υπήρχε η αδικία στο τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα μπορούσε να πάρει και την πρωτιά. Ο Μπαρτζώκας από την άλλη, πήρε μία έτοιμη ομάδα όμως ήταν δύσκολο ότι ανέλαβε τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης. Ήταν τυχερός γιατί του βγήκαν οι αλλαγές τόσο με την απομάκρυνση του Κέσελι όσο και με την προσθήκη του Πάουελ, ο οποίος είδαμε ότι ταιριάζει πολύ στον «ερυθρόλευκο» τρόπο παιχνιδιού. Από εδώ και πέρα και οι δύο δείχνουν ότι μπορούν να φτάσουν ψηλά στην φετινή διοργάνωση".

Για τα πολλά χρήματα και τους Έλληνες προπονητές: "Μην ξεχνάμε ότι οι αιώνιοι χτίστηκαν με πολλά χρήματα και κάθε χρόνο γίνονταν απλά προσθήκες στο υπάρχον ρόστερ. Στην δική μου περίοδο ήταν φανερά πιο δύσκολο να καταφέρει να αναδειχθεί ένας Έλληνας προπονητής, μεταξύ σπουδαίων Ελλήνων και ξένων τεχνικών. Πλέον οι Έλληνες προπονητές παίρνουν πιο εύκολα την ευκαιρία κάτι που βλέπουμε με τον φετινό Ολυμπιακό και τον φετινό Παναθηναϊκό. Εάν δούμε τα τελευταία χρόνια Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς πάλευαν για δύο παιχνίδια το χρόνο με έναν ή δύο πόντους διαφορά να είναι ικανοί να επηρεάσουν ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Πλέον εκτός των άλλων υπάρχουν και Έλληνες προπονητές οι οποίοι κάνουν καριέρα στο εξωτερικό. Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και κάθε Κυριακή υπάρχει το άγχος για το αποτέλεσμα σε όλους τους προπονητές".

Για την απουσία του μεγάλου φαβορί από την φετινή Ευρωλίγκα: "Αυτό είναι το πιο επικίνδυνο. Μπορεί να μην υπολογίζεις κάποιον και από το πουθενά να φανεί ιδιαίτερα ικανός. Στην περσινή Ευρωλίγκα υπήρχε η ΤΣΣΚΑ, ήταν το ακλόνητο φαβορί και είδαμε ότι όλες οι ομάδες ήξεραν πως να την αντιμετωπίσουν. Στον ημιτελικό είδαμε ότι ο Παναθηναϊκός έχασε άδικα και ο Ολυμπιακός αν και έχανε με μεγάλη διαφορά στον τελικό εν τέλει την κέρδισε. Φέτος υπάρχουν οι ισπανικές ομάδες που φαίνεται να βρίσκουν ρυθμό με χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Μάλαγα και το μεγάλο ερωτηματικό για εμάς τους ανθρώπους του μπάσκετ είναι οι τούρκικοι σύλλογοι που αν και έχουν ξοδέψει αρκετά χρήματα και έχουν αποκτήσει σπουδαίους παίκτες δεν μπορούν να κάνουν το βήμα παραπάνω".

Για τον λόγο που το μπάσκετ είναι το «εθνικό» μας άθλημα: "Έχεις απόλυτο δίκιο. Ίσως και το ποδόσφαιρο καταφέρει να ξεπεταχτεί τα επόμενα χρόνια σας το λέω αυτό γιατί είμαι ένας άνθρωπος που βλέπει όλα τα αθλήματα και πιστεύω ότι μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. Εξάλλου παίρνει μεγάλη προβολή και πολλά χρήματα αυτό το άθλημα. Σωματικά και πνευματικά ταιριάζει το άθλημα του μπάσκετ στην ιδιοσυγκρασία και στο πνεύμα του Έλληνα. Ήδη από το 1970 που εγώ αγωνιζόμουν στην Εθνική εφήβων ο προπονητής μου ο Φαίδων Ματθαίου μας έλεγε ότι πρέπει να χτίσουμε την επόμενη μεγάλη γενιά. Από εκεί και πέρα μέσα και από πολλά σεμινάρια δημιουργήθηκε μία γενιά προπονητών που βοήθησε να μάθουν σωστά το μπάσκετ τα παιδιά και να ανεβαίνουμε χρόνο με το χρόνο. Ωστόσο θέλω να αναφέρω ότι παρά τις μεγάλες επιτυχίες των τελευταίων χρόνων βλέπουμε το μπάσκετ να δέχεται έναν έντονο «διωγμό»".

Για την ταχύτερη επιστροφή στους πάγκους: "Η αλήθεια είναι ότι αισθάνομαι λίγο άσχημα. Μου λείπει πολύ το γήπεδο".

Keywords
Τυχαία Θέματα