ΕΥΡΩΠΗ | Σπανούλης, ο κορυφαίος στην Ευρώπη!

Κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη για τη χρονιά που μας αφήνει αναδείχθηκε ο Βασίλης Σπανούλης από το Eurobasket.com, ενώ ο Δημήτρης Διαμαντίδης βρέθηκε στην καλύτερη πεντάδα και κορυφαίος τεχνικός ψηφίστηκε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς!

300 δημοσιογράφοι απ' όλη την Ευρώπη συμμετείχαν στην καθιερωμένη ψηφοφορία της ιστοσελίδας, η οποία διεξάγεται για 11η συνεχόμενη σεζόν, με τον "Kill-Bill" να συγκεντρώνει τις

προτιμήσεις των περισσότερων εξ αυτών, κατακτώντας το βραβείο του καλύτερου παίκτη της Γηραιάς Ηπείρου!

Οι εμφανίσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού τη σεζόν που μας πέρασε, όταν και οδήγησε τους "ερυθρόλευκους" στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και της Ελλάδας, ήταν αρκετές για να τον χρίσουν κορυφαίο. Στο πλευρό του Σπανούλη, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο οποίος κέρδισε μία θέση στην καλύτερη πεντάδα, με τους δύο Ελληνες ηγέτες να πλαισιώνουν ακόμη οι Αντρέι Κιριλένκο και Νέναντ Κρστιτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Εραζεμ Λόρμπεκ της Μπαρτσελόνα.

Ακόμη ένας "πράσινος" της περασμένης σεζόν, ο Μάικ Μπατίστ -ο οποίος πλέον ανήκει στην Φενέρμπαχτσε- διακρίθηκε μέσω της εν λόγω ψηφοφορίας, μιας και βρέθηκε στην δευτερη καλύτερη πεντάδα, μαζί με τον νυν συμπαίκτη του Μπο ΜακΚάλεμπ και τους Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα), Ρούντι Φερνάντεθ (Ρεάλ Μαδρίτης) και Γιόνας Βαλαντσιούνας (Λιέτουβος Ρίτας/Τορόντο Ράπτορς).

Καλύτερος προπονητής δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος ήταν ο "αρχιτέκτονας" του περσινού Ολυμπιακού, κατακτώντας Ευρωλίγκα και πρωτάθλημα Ελλάδος.

Το βραβείο του All-European, στο οποίο συμμετέχουν παίκτες που έχουν αγωνιστεί και εκτός Ευρώπης, κατέκτησε ο Αντρέι Κιριλένκο, ο οποίος πέραν των επιτυχιών με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πανηγύρισε και το χάλκινο μετάλλιο με την Ρωσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ψηφίστηκε και καλύτερος Ευρωπαίος σμολ φόργουορντ στην πεντάδα της χρονιάς. Οι Τόνι Πάρκερ (Σαν Αντόνιο Σπερς) και Δημήτρης Διαμαντίδης για τις θέσεις των γκαρντ, ο Πάου Γκασόλ (Λος Αντζελες Λέικερς) ως καλύτερος πάουερ φόργουορντ και ο αδερφός του, Μαρκ Γκασόλ (Μέμφις Γκρίζλις), ως κορυφαίος σέντερ!

Στη δεύτερη καλύτερη πεντάδα Ευρωπαίων βρέθηκαν οι Βασίλης Σπανούλης, Αλεξέι Σβεντ (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Νικολά Μπατούμ (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς), Σερζ Ιμπάκα (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ) και Νίκολα Πέκοβιτς (Μινεσότα Τίμπεργουλβς).

Keywords
Τυχαία Θέματα