ΕΥΡΩΠΗ | Ομπράντοβιτς: "Από τους πιο ταπεινούς ο Διαμαντίδης"

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς εξέφρασε την επιθυμία του να επιστρέψει στους πάγκους την σεζόν 2013-14, έβγαλε για ακόμη μία φορά το... καπέλο του στον Δημήτρη Διαμαντίδη ενώ αναφέρθηκε και στο "διαζύγιό" του με τον Παναθηναϊκό.



O "Zoτς" στο δέυτερο μέρος της συνέντευξης που παραχώρησε στη Μondo μεταξύ άλλων μίλησε για:

...τον επόμενο σταθμό της καριέρας του: "Πρέπει να είναι μια ομάδα με τους υψηλότερους δυνατούς στόχους, αλλά αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Είναι ο στόχος τους να γίνουν

καλύτεροι από όσο είναι; Είναι να κερδίσουν τρόπαιο; Πάντα ρωτάω “Τι περιμένετε από μένα; Τι θέλετε ακριβώς; Πως πιστεύετε ότι μπορώ να σας βοηθήσω;”… και όταν μου δώσουν την απάντηση λέω “οκ, μπορώ να κάνω αυτό, αυτό και αυτό και θα το κάνω με αυτόν τρόπο”, ώστε να μην υπάρχουν εκπλήξεις μετά τη συμφωνία. Και βασικά αυτό είναι η συζήτηση. Οι διαπραγματεύσεις δεν είναι τόσο πολύπλοκες".

...το αν θα ήθελε να επιστρέψει στους την επόμενη σεζόν: "Θα το ήθελα. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχω προσφορές, δεν θα παραπονεθώ. Μου αρέσει ο τρόπος που ζω – να συναντώ φίλους, να πίνουμε καφέ, να πηγαίνω σε συναυλίες… Μερικές φορές εγώ και ο Δημήτρης (σ.σ. Ιτούδης) πηγαίνουμε σε κάποια σεμινάρια προπονητικής και επίσης δίνω διαλέξεις προς επιχειρηματίες για γενικές ιδέες και αξίες, όπως το να κερδίζεις, να βρίσκεις κίνητρα, να μένεις στην κορυφή κτλ. Θα πάω σύντομα στη Σουηδία για ένα σεμινάριο και ανυπομονώ να δω πώς είναι τα πράγματα εκεί".

... για τον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά και τον Βασίλη Σπανούλη: “Ο Διαμαντίδης είναι ένας από τους πλέον ταπεινούς ανθρώπους που ξέρω μέχρι του σημείου να νιώθει άβολα όταν πρέπει να μιλήσει για τον εαυτό του στα ΜΜΕ για όλες τις επιτυχίες που είχε. Η αγκαλιά μας μετά τον τελικό κόντρα στη Μακάμπι δεν ήταν σχεδιασμένη, αλλά δεν έγινε τυχαία. Ηταν μια απόδειξη για τον προσωπικό δεσμό που έχουμε και για μένα, κάτι τέτοιο είναι πιο σημαντικό από κάθε τρόπαιο. Ηρθε στον Παναθηναϊκό με εκατοντάδες ελαττώματα, αλλά με την βοήθεια του συστήματός μας και με ώρες σκληρής δουλειάς, έγινε αυτός που είναι σήμερα. Για αυτόν δεν υπάρχει ρεπό, ήταν συνέχεια στο γήπεδο. Ο Σπανούλης έκανε ακριβώς το ίδιο. Ο Διαμαντίδης είναι παίκτης που προσέχει τον εαυτό του, σπάνια ξενυχτά και είναι πραγματικά αφοσιωμένος στο μπάσκετ. Νομίζω ότι μπορεί να μείνει στο κορυφαίο επίπεδο για ακόμα πέντε χρόνια".

...το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε πολλές φορές την Παρτιζάν: "Πάντα έλεγα πως ο Παναθηναϊκός και η Παρτιζάν είναι ομάδες μου. Τα ματς αυτά ήταν ιδιαίτερα, γιατί δεν μου άρεσε να παίζω εναντίον της Παρτιζάν και μου άρεσε να έρχομαι στο Βελιγράδι για δύο με τρεις ημέρες. Ευτυχώς οι φίλαθλοι της Παρτιζάν γνωρίζουν ποιος είμαι και πάντα με καλωσόριζαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

...την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό: "Οταν οριστικοποιήθηκε πως δεν θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε, έκανα μία δήλωση κι αυτό ήταν. Εχω πολύ καλές σχέσεις με όλους στην ομάδα και στο ενδιάμεσο έγινα κι επίτιμος δημότης της Αθήνας. Εχω ακόμα φίλους που γνώρισα πριν από 13 χρόνια και μου στέλνουν μηνύματα για να μου ευχηθούν για τα Χριστούγεννα..."

Keywords
Τυχαία Θέματα