ΕΥΡΩΠΗ | Για το χρυσό η Ελλάδα...

Η Εθνική Ανδρών συνεχίζει να «φιγουράρει» στην πρώτη θέση των υποψήφιων ομάδων για να κατακτήσουν το χρυσό μετάλλιο στο προσεχές Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας (4-22 Σεπτέμβρη).

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της FIBA Εurope (fibaeurope.com), η «επίσημη αγαπημένη» παραμένει σταθερά το μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πλησιάζει. Η Ελλάδα

βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης, αποτέλεσμα το οποίο στηρίζεται σε απόψεις ειδικών, αλλά και στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων προετοιμασίας, όπου η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι έχει πετύχει πέντε νίκες σε ισάριθμα «τεστ».

«Αν και στο πρώτο φιλικό με την Κροατία έφτασαν στα όριά τους για να κερδίσουν, οι Έλληνες έκαναν ό,τι χρειάζεται για να μας πείσουν ότι αξίζουν να βρίσκονται στην πρώτη θέση με τρεις επιβλητικές νίκες έκτοτε, ανάμεσα στις οποίες και μία με διαφορά 12 πόντων επί της Γαλλίας», αναφέρει χαρακτηριστικά το εν λόγω δημοσίευμα για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Επίσης σταθερά παραμένει στη δεύτερη θέση η Λιθουανία. Τρίτη ανέβηκε η Ισπανία, με τη Γαλλία να πέφτει τέταρτη. Η οικοδέσποινα Σλοβενία είναι σταθερή στην πέμπτη θέση, ενώ το Μαυροβούνιο καταλαμβάνει την έκτη. Κατά σειρά ακλουθούν οι Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Κροατία, Ιταλία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Πολωνία, Γερμανία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Φινλανδία, Βέλγιο, Σουηδία, Μ. Βρετανία, Λετονία, Τσεχία, Ουκρανία και Γεωργία.

Keywords
Τυχαία Θέματα