ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | "Οι νίκες με Ολυμπιακό και Κάχα μας γέμισαν αυτοπεποίθηση"

Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Top-16, Ζαλγκίρις Κάουνας, ήταν η ομάδα που έκλεψε την παράσταση στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, με τον Μάρκο Πόποβιτς να επισημαίνει ότι διανύει μία απ' τις καλύτερες σεζόν του στην διοργάνωση, εξηγώντας ότι η φετινή πορεία της λιθουανικής ομάδας οφείλεται στο ομαδικό πνεύμα...

Τα όσα δήλωσε ο Κροάτης "μπόμπερ" της Ζαλγκίρις Κάουνας στην επίσημη ιστοσελίδα της

Ευρωλίγκας:

Πώς κρίνεις τη φετινή σου πορεία στη διοργάνωση;

"Μπορώ να πω πως αυτή η χρονιά είναι από τις καλύτερες που διανύω στην Ευρωλίγκα λόγω των αποτελεσμάτων. Είναι χαρά μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Είτε έχεις περισσότερο χρόνο συμμετοχής, είτε όχι το σημαντικό είναι το ότι η ομάδα κερδίζει. Οποιος βρίσκεται στην ομάδα αυτή θέλει η ομάδα να παίρνει νίκες κι όχι να αναδειχθεί ατομικά. Γι' αυτό έχουμε πετύχει".

Με ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, η Εφές Αναντολού και η Κάχα Λαμποράλ θεωρείς ότι κερδίσατε το πιο δύσκολο γκρουπ;

"Ακριβώς. Το πιστεύω αυτό. Κερδίσαμε τον πιο σκληρό όμιλο. Κερδίσαμε τον Ολυμπιακό με διαφορά περίπου 20 πόντων στην έδρα του. Επίσης νικήσαμε την Κάχα στη Βιτόρια κι αυτές οι νίκες μας έδωσαν αρκετή αυτοπεποίθηση. Παίζουμε με σεβασμό απέναντι στις ομάδες και όλοι μας σέβονται επίσης".

Στο Top-16 δεν τα καταφέρατε κόντρα στον Παναθηναϊκό, αλλά πήρατε τη νίκη με την Ουνικάχα. Πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη;

"Θα ήταν σκληρό να έχουμε ξεκινήσει με 0-2 και να πρέπει να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια τις Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ. Χάσαμε με άσχημο τρόπο από τον Παναθηναϊκό. Οπως μας λέει κι ο προπονητής μας θα πρέπει να πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε. Αυτό είναι το μπάσκετ και γίνονται αυτά τα πράγματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα