ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Στις 17 Οκτωβρίου ξεκινά

Η Ευρωλίγκα θα ανοίξει την "αυλαία" της 17 Οκτωβρίου, ενώ στις 4 του μήνα θα έχουν τελειώσει τα προκριματικά. Αυτοί που αποκλείονται απο το ΤΟΠ-16, θα συνεχίζουν στο Eurocup, αρκετές αλλαγές στους κανόνισμούς.

Το συμβούλιο των μετόχων της Ευρωλίγκα, την Τετάρτη (3/7) , ενέκρινε την αλλαγή συστήματος της διοργάνωσης, βάσει της οποίας οι οκτώ ομάδες που δεν θα προκριθούν στο Tοπ 16 θα μεταφέρονται στους "32" του Eurocup, ο κάτοχος του οποίου θα έχει ως μπόνους, τη

συμμετοχή του στην Ευρωλίγκα.

Το μεσημέρι της Πέμπτης (4/7, 13:00) γίνεται η κλήρωση για την Ευρωλίγκα της νέας σεζόν και όπως ανακοινώθηκε το πρώτο τζάμπολ για τη σεζόν 2013/14 θα γίνει την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου. Τα προκριματικά της διοργάνωσης θα διεξαχθούν 1-4 του μήνα, όταν και θα κριθεί ποια θα είναι η 24η και τελευταία ομάδα των ομίλων.

Τα γκρουπ δυναμικότητας

1ο: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ
2ο: Μακάμπι, ΤΣΣΚΑ, Σιένα, Εφές
3ο: Κούτσα, Μάλαγα, Φενέρ, Ζαλγκίρις
4ο: Γαλατασαράι, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπουντιβέλνικ, Μπάμπεργκ
5ο: Μιλάνο, Παρτιζάν, Ζιέλονα Γκόρα, Ερυθρός Αστέρας
6ο: Μπάγερν, Στρασβούργο, Ναντέρ, νικητής προκριματικών


Οι οκτώ ομάδες των προκριματικών είναι οι Μπάνβιτ (Τουρκία), Οστάνδη (Βέλγιο), Βαρέζε (Ιταλία), Χίμκι (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Όλντενμπουργκ (Γερμανία), Ρίγα (Λετονία) και Νίμπουρκ (Τσεχία).

Όσον αναφορά τους κανονισμούς εγκρίθηκαν αλλαγές για το τεχνικό κομμάτι:
1) Η ομάδα που κερδίζει το τζάμπολ θα έχει την μπάλα στην κατοχή της στην έναρξη της τέταρτης περιόδου. Η αντίπαλη ομάδα θα έχει την μπάλα στα χέρια της στην αρχή της δεύτερης και της τρίτης περιόδου στα πρότυπα του ΝΒΑ.
2) Μετά από τεχνική ποινή, θα εκτελείται μία βολή και η ομάδα θα έχει και πάλι την κατοχή της μπάλας.
3) Παίκτης που δέχεται δύο τεχνικές ποινές θα αποβάλλεται.
4) Μειώνεται ο χρόνος των τάιμ άουτ. Στο πρώτο ημίχρονο κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ 60 και ένα 30 δευτερολέπτων. Στο δεύτερο ημίχρονο δύο τάιμ άουτ των 60 και ένα των 30 δευτερολέπτων. Στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, μπορεί η κάθε ομάδα να χρησιμοποιήσει μόνο ένα από κάθε κατηγορία.
5) Τέλος, αν υπάρχει παράταση ο ενδιάμεσος χρόνος πριν την έναρξή της από δύο λεπτά μειώνεται στα 90 δευτερόλεπτα.

Keywords
Τυχαία Θέματα