ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Η παρουσίαση της προκριματικής φάσης

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτη (30/08) στο Ντέζιο της Ιταλίας η παρουσίαση για την προκριματική φάση της Ευρωλίγκα, στην οποία οι οκτώ "μονομάχοι" θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκα, στον οποίο μετέχει και ο Παναθηναϊκός.

Στην εκδήλωση έδωσαν το "παρών" οι τοπικές αρχές, οι παράγοντες της Καντού αλλά και εκπρόσωποι της Ευρωλίγκα. Η προκριματική φάση για την πρόκριση στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης θα είχε από τις 25 έως τις 28 Σεπτεμβρίου

στο "PalaDesio". Οκτώ ομάδες θα λάβουν μέρος στην διοργάνωση και ο νικητής θα πανηγυρίσει την είσοδό του στον πρώτο όμιλο της Ευρωλίγκα, ενώ οι υπόλοιπες επτά ομάδες θα συμμετάσχουν στο Eurocup. Οι ομάδες που θα πάρουν μέρος στην προκριματική φάση έχουν χωριστεί σε τέσσερα γκρουπ δυναμικότητας. Στο πρώτο είναι Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) και Καντού (Ιταλία), στο δεύτερο Νίμπουρκ (Τσεχία) και Λε Μαν (Γαλλία), στο τρίτο BC Ντόνετσκ (Ουκρανία) και Οστάνδη (Βέλγιο) και στο τέταρτο Ουλμ (Γερμανία) και Λουκόιλ Σόφιας (Βουλγαρία).

Το πρόγραμμα:
Ούνιξ Καζάν - Ουλμ
Λε Μαν - Ντόνετσκ
Νίμπουρκ - Οστάνδη
Καντού - Λουκόιλ Σόφιας

Οι τέσσερις νικητές των αναμετρήσεων θα βρεθούν στα ημιτελικά. Οι νικητές της ημιτελικής φάσης θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στην Ευρωλίγκα σε αγώνα που θα γίνει στις 28 Σεπτεμβρίου. Ο νικητής θα βρεθεί στον πρώτο όμιλο, όπου μετέχουν ακόμα ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Χίμκι, η Φενερμπαχτσέ και η Ολίμπια Λιουμπλιάνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα