ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Γκέρσον: "Κλειδί ο Σάρας, φαβορί η Σιένα"

Την ανάλυσή του για τις προσεχείς αναμετρήσεις των δύο "αιωνίων" για τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας κόντρα σε Μακάμπι και Σιένα, έκανε ο Πίνι Γκέρσον.

Ο Ισραηλινός τεχνικός παραχώρησε συνέντευξη στο eurohoops.net, τονίζοντας πως ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι παίκτης-κλειδί για τον Παναθηναϊκό και θα δώσει πολλές λύσεις στα κρίσιμα σημεία, ενώ από την άλλη υποστήριξε ότι η ομάδα του λαού έχει το ταλέντο και μπορεί να κερδίσει κάποιο ματς στο ΟΑΚΑ,

καθώς οι πράσινοι παρουσιάζονται πολύ κακοί εντός έδρας φέτος.

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό, έχρισε ξεκάθαρο φαβορί τους Ιταλούς, διότι υπερτερούν πολύ στη γραμμή των ψηλών και επίσης διαθέτουν τον ασταμάτητο, όπως τον χαρακτήρισε, Μπο ΜακΚάλεμπ.

Αναμφίβολα, η σειρά που κλέβει την παράσταση είναι εκείνη ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ποια είναι η γνώμη του για τα παιχνίδια αυτά; «Είδα πρόσφατα τον Παναθηναϊκό και από κοντά και από την τηλεόραση. Θα σου πω αυτό. Ποιος ήταν ο παίκτης που άλλαξε τα πάντα κόντρα στον Ολυμπιακό, όταν ο Παναθηναϊκός έμεινε πίσω στο σκορ (σ.σ. στον τελικό Κυπέλλου); Ο Σάρας! Ξέρει ακόμα να πραγματοποιεί άψογα το pick and roll! Έχει μεγάλη επιρροή στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Γιασικεβίτσιους είναι το κλειδί για τους «πράσινους» και ο Σόφο το αντίστοιχο για τη Μακάμπι. Αυτό γιατί είναι διαφορετικός ο τρόπος που αγωνίζεται η Μακάμπι όταν είναι ο Σόφο στο παρκέ και διαφορετικός όταν είναι ο Χέντριξ. Ο Παναθηναϊκός βασίζεται ακόμα στο pick and roll. Ο Χέντριξ είναι καλύτερος αμυντικός από τον Σχορτσανίτη αλλά ο Έλληνας σέντερ είναι σε πολύ καλή κατάσταση τελευταία»

Ο Γκέρσον ανέλυσε ακόμα περισσότερο: «Το κλειδί είναι πως ο Παναθηναϊκός θα αμυνθεί τους παίκτες της Μακάμπι στο ποστ. Αν δηλαδή θα αποφασίσουν να παίξουν με παγίδες και να δώσουν βοήθειες στο μαρκάρισμα του Σχορτσανίτη ή του Χέντριξ. Για μένα θα είναι λάθος να στείλεις και δεύτερο παίκτη γιατί η Μακάμπι διαθέτει μερικούς εξαιρετικούς σουτέρ. Αλλά ο Παναθηναϊκος έχει πλεονέκτημα στα γκαρντ αφού είναι καλύτερος με Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάρας απέναντι στους Οχαγιόν και Παπαλουκά. Είναι πολύ σημαντικό επίσης ποιον θα μαρκάρει ο Καλάθης. Ο Οχαγιόν μπορεί να πάρει κάποια σουτ και ο Ντεμόντ Μάλετ ακόμα περισσότερα»

Το φαβορί λοιπόν ποιος είναι; «Μπορεί η Μακάμπι να είναι το αουτσάιντερ αλλά πιστεύω ότι έχει περισσότερο ταλέντο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος όμως παίζει πολύ καλά σαν σύνολο και έχει τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο. Ξέρω τον Ζοτς και είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου θα ετοιμάσει κάποιες εκπλήξεις, όπως κάνει πάντα σε αυτά τα παιχνίδια. Το μόνο που δεν ξέρω είναι πότε θα φανερώσει αυτές τις εκπλήξεις. Στο πρώτο παιχνίδι ή αργότερα; Το momentum παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτά τα παιχνίδια. Η Μακάμπι μπορεί να κλέψει ένα ματς στην Αθήνα επειδή ο Παναθηναϊκός έχει πολλά κακά παιχνίδια στο ΟΑΚΑ φέτος. Το δεύτερο παιχνίδι θα είναι η ευκαιρία της Μακάμπι»

Τι έχει να πει όμως ο Πίνι Γκέρσον για την παλιά του ομάδα τον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει τη Σιένα; «Θα

Keywords
Τυχαία Θέματα