ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ | Simon, the... game winner! (video)

Μερικοί παίκτες έχουν την αίσθηση του δολοφόνου, χτυπώντας σχεδόν πάντα στο φινάλε και χωρίς κανείς να τους περιμένει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κρούνοσλαβ Σιμόν!

Παίκτης-low profile, χωρίς την φοβερή τεχνική ή τη σταθερότητα στην απόδοσή του, αλλά ικανός να σε "σκοτώσει" αν του αφήσεις περιθώρια. Κι αυτο το ένιωσε πρόσφατα στο... πετσί του ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λοκομοτίβ Κούμπαν.

Στα τρία πρώτα παιχνίδια της Ευρωλίγκα κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα, Λιέτουβος Ριτας και Μακάμπι

Τελ Αβίβ ήταν από... ανεπαρκής έως ανύπαρκτος, αγωνιζόμενος συνολικά μόλις 48 λεπτά, έχοντας απολογισμό 11 πόντους με 2/3 βολές, 3/10 δίποντα και 1/6 τρίποντα. Γι' αυτό και το scouting του Παναθηναϊκού είχε επικεντρωθεί -όπως ήταν φυσικό- σε πιο επικίνδυνους αντιπάλους, "πληρώνοντάς" το.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από μία επική ανατροπή, όμως ο Σιμόν άφησε τους πάντες άναυδους, σκοράροντας με τρίποντο και προκάλεσε παγομάρα στο κλειστό του Ηρακλείου. Μάλιστα, ήταν το πρώτο του εύστοχο στη βραδιά μετά από πέντε άστοχες προσπάθειες έξω από τη γραμμή των 6,75μ. μέχρι εκείνο το σημείο.

Το τεχνικό τιμ της Λαμποράλ Κούτσα δεν έμαθε από το... πάθημα του Παναθηναϊκού και πριν από μερικές ώρες έχασε ένα πραγματικά δικός της παιχνίδι. Ο Κροάτης γκαρντ / φόργουορντ βρήκε ελεύθερο πεδίο πίσω από τη γραμμή των τριών πόντων και σημείωσε το game-winner σουτ, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό της Λοκομοτίβ.

Οι μέσοι όροι του δεν εντυπωσιάζουν και δεν θα εντυπωσιάσουν ποτέ... Όμως, το πάθος και η ψυχή του κερδίζουν παιχνίδια. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως πριν από τρία χρόνια το όνομά του είχε "παίξει" για τον Ολυμπιακό...

Keywords
Τυχαία Θέματα