ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ | Ας μην τον καλούσαν από την αρχή...

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος έθεσε ουσιαστικά εκτός Eθνικής τον Νικ Καλάθη.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δήλωσε ότι ο Καλάθης έθεσε όρους στον Τρινκιέρι, οι οποίοι δεν γίνονται αποδεκτοί και επιπλέον ότι ήταν αδύνατον να τον βρουν μιας και δεν απαντούσε στο κινητό του.

Ο Καλάθης βέβαια, απάντησε και γνωστοποίησε τον «όρο» που έθεσε στον Ομοσπονδιακό προπονητή : Αντί για τις 24 να παρουσιαστεί στις 27 του μήνα για την προετοιμασία της Εθνικής.

Ο Βασιλακόπουλος όμως έχει τονίσει και στο παρελθόν και τώρα ότι δεν ανέχεται τέτοια

αιτήματα από κανέναν διεθνή. Κι ας τα ανεχόταν στο παρελθόν.

Το τι απάντησε ο Ιταλός στον διεθνή playmaker δεν το ξέρουμε. Δεν έχει όμως σημασία όπως φαίνεται.

Τι κι αν ο Τρινκιέρι βλέπει το πρόβλημα που θα έχει στον άσσο ;

Δύο βασικoύς playmaker (εκτός του Νίκου Ζήση) έχει η Εθνική. Τον Μάντζαρη και τον Καλάθη. Αμφότεροι όμως είναι εκτός ομάδας! Ο πρώτος δυστυχώς είχε τον τραυματισμό του πριν από πέντε μήνες και δεν μπορεί να βοηθήσει. Ο δεύτερος αποκλείστηκε από την ΕΟΚ.

Ωστόσο, ο Καλάθης τα 5 χρόνια που είναι μέλος της Εθνικής, δεν έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα. Πρώτος πήγαινε στις συγκεντρώσεις των διεθνών.

Φέτος όμως, που έκανε καταπληκτική χρονιά στη Ρωσία και στο Eurocup, είχε βάσιμες ελπίδες να πραγματοποιηθεί το όνειρό του, το NBA. Μέχρι τις 26 Ιουλίου έχει δικαίωμα ομάδα του NBA να πληρώσει το buy out του συμβολαίου του με την Λοκομοτίβ Κουμπάν. Αν αυτό (πληρωθεί το buy out) γίνει, τότε θα φύγει για την Αμερική για να ετοιμαστεί για τη σαιζόν του στο NBA.

Έτσι, ζήτησε να πάει στη προετοιμασία μια μέρα μετά, εφόσον καμία ομάδα δεν καταθέσει τα χρήματα στην Λοκομοτίβ.

Η προτίμηση που δείχνει για το NBA σε σχέση με την Εθνική είναι αλήθεια ότι ενοχλεί.

Όμως είναι απόλυτα φυσιολογικό να σκέφτεται έτσι. Προϊόν του Αμερικανικού μπάσκετ είναι και όχι του Ελληνικού. Έπαιζε στο high school και μετά στο κολέγιο. Όχι στην εθνική παίδων, ούτε στην εφήβων και νέων. Από τα 15 του έχει το όνειρο του NBA, όπως και όλα τα παιδιά που παίζουν μπάσκετ στην Αμερική. Έτσι τα γαλουχούν οι προπονητές τους. Με τον Αμερικάνικο τρόπο σκέψης φαίνεται λογική η προτίμηση.

Όλα αυτά λοιπόν δεν είναι γνωστά από τότε που ο Καλάθης πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα ; Δεν είναι γνωστό ότι έχουν οι Dallas Mavericks τα δικαιώματά του; Ποιος αγνοεί ότι ο Καλάθης κάθε χρόνο τέτοια εποχή είναι σε συνεννόηση με τον manager του και περιμένει, ελπίζει….

Επιπλέον οι βάσιμες ελπίδες του ενισχύθηκαν από το ότι στο draft οι Μavericks προτίμησαν small forward για βασική τους επιλογή.

Αλλά….δεν υπολόγισε το amnesty clause .

Με τη χρήση αυτού, οι Pistons άφησαν ελεύθερο τον Καλντερόν και το οι Μavs έτρεξαν να υπογράψουν τον 32χρονο Ισπανό.

Ως εκ τούτου, αφενός οι Mavericks έχουν κόσμο στα guard, αφετέρου δεν φαίνεται να ψάχνονται για κάποια ανταλλαγή, δείχνουν πλήρεις, οπότε τα δικαιώματα του Καλάθη παραμένουν στο Ντάλλας.

Άρα δεν είναι και πολύ πιθανό να πληρώσει κάποια ομάδα το buy out στη Λοκομοτίβ. Μέχρι τώρα τουλάχιστον.

Συνεπώς η περίπτωση να εγκατέλειπε την Εθνική ο Καλάθης για το NBA είναι μικρή.

Η τριήμερη παράταση που ζήτησε είναι το πρόβλημα ;

Συμφωνώ ότι η Εθνική έχει κανόνες, πρέπει να έχει πειθαρχία και σοβαρότητα. Είναι τιμή για κάθε παίκτη η κλήση του στην Εθνική.

Όμως, όπως γίνανε παραχωρήσεις στο παρελθόν μπορούν και τώρα και ας μην είναι Γκάλης ο Νικ Καλάθης.

Το δικαίωμα στο όνειρο του παίκτη κοστίζει την κλήση του στην Εθνική; Τόσο αποτιμάται από την ΕΟΚ το όνειρο κάποιου παίκτη;

Τελικά ποιος κάνει τις κλήσεις και ποιος κόβει παίκτες στην ομάδα ; Ο Τρινκιέρι ή ο Βασιλακόπουλος ;

Τελικά όπως φαίνεται, στη Σλοβενία ο Ζήσης θα φορτωθεί πάλι όλο το βάρος της δημιουργίας. Θα ξαναβαπτιστεί play maker ο Σπανούλης και μένει να ελπίζουμε σε ένα μόνο.

Ότι πολλές φορές τέτοιες καταστάσεις είναι οι μεγάλες ευκαιρίες για κάποιους.

Τόσο ο Σλούκας όσο και ο Κατσίβελης έχουν την δυνατότητα να “πιάσουν απ’ τα μαλλιά” την ευκαιρία που τους παρουσιάζεται.

Ακόμα και ο Παππάς έχει τη δυνατότητα να αναδειχτεί περισσότερο ως combo guard που είναι όταν ο Σπανούλης θα παίζει στον άσσο.

Ειδάλλως θα έχουμε πρόβλημα στη δημιουργία και θα μείνει η κηλίδα πάνω από τον Καλάθη που δεν βοήθησε….

Ας μην τον καλούσαν.

Υ:Γ Η κλήση του Μάντζαρη τι εξυπηρετεί ; Ακόμα και ο ίδιος χθες δήλωσε ότι δυστυχώς δεν έτοιμος και δεν μπορεί να βοηθήσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα