ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ | Η φόρτιση, το δηλητήριο και η Βιτόρια

Ψάχνει να βρει τον δικό του... φορτιστή ο Ολυμπιακός. Μια ομάδα που τρία χρόνια διαφημίζεται για την ενέργειά της, αλλά τούτη την περίοδο έχει «σκάσει».

Γνωστά αυτά και χιλιογραμμένα. Η Μπαρτσελόνα και ειδικότερα ο Ναβάρο δεν έκαναν κάτι άλλοστο ΣΕΦ, από το να αποδείξουν πως η ομάδα του Πειραιά δεν περνάει και τις καλύτερες μέρες της. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες,

σε όλο τον πλανήτη. Και σε όλα τα αθλήματα. Αυτό που έχει σημασία, είναι, πότε χρονικά κάνεις την... κοιλιά και τι προβλήματα τραυματισμών έχεις. Ο Ολυμπιακός λοιπόν στο ξεκίνημα του τοπ 16, έχει παρουσιάσει τα περσινά φαινόμενα. Σωστά είπε ο Πρίντεζης ότι και τότε με 1- 3 ξεκίνησαν, μόνο που οφείλω να προσθέσω ότι δεν ήταν ίδιοι οι όμιλοι. Εν συνεχεία, οφείλουν όλοι να αναλογιστούν τους τραυματισμούς και το «χάλασμα» ρόλων και χρόνων στο κόκκινο ρόστερ. Για αυτό και ο Μπαρτζώκα έβγαζε καπνούς, γιατί όλα αυτά τα έβλεπε να έρχονται.

Ένας Ολυμπιακός που για να βάλει καλάθι στους Ισπανούς, έκανε... τρεις αιτήσεις σε κάθε επίθεση. Αντιθέτως δεχόταν για πλάκα πόντους και στην τρίτη περίοδο παρακολουθούσε ένα γήπεδο τον μεγάλο Ναβάρο να δίνει ρεσιτάλ. Αμ το άλλο; Ούτε φάουλ δεν άντεχαν να κάνουν. Και το ακόμη χειρότερο; Τα φάουλ που έκαναν, όταν τα έκαναν, φρόντιζαν να είναι γκολ- φάουλ για τους αντιπάλους. Μιλάμε για καταστροφικό σενάριο. Μην συνεχίσουμε, τα βαρεθήκατε κι εσείς. Έγινε Πέμπτη βράδυ το παιχνίδι και η ζωή προχωράει. Ο Ολυμπιακός πρέπει να δει μπροστά. Και ίσως να 'ναι πολύ περίεργο αυτό που θα γράψω, αλλά μπροστά στην μάχη της Παρασκευής με την Λαμποράλ, ο αγώνας στο ΟΑΚΑ είναι ένα φιλικό παιχνίδι. Φιλικό «αιωνίων» δεν υπάρχει, σε μια διαδικασία που δυστυχώς δεν είναι μόνο οι ομάδες. Γιατί ενώ θα έπρεπε να ασχολούμαστε με προπονητές και παίκτες, εδώ παρακολουθούμε, ένα τρομερό σκηνικό:

Μια ομοσπονδία που πεισματικά δεν αλλάζει την ΚΕΔ! Την συγκεκριμένη Επιτροπή να έχει χάσει τη μπάλα και να έχει μετατρέψει τις συσκέψεις της σε,,, σόου που αν το έδειχναν στην τηλεόραση θα «έσπαγε» τηλεθεάσεις. Προέδρους και παράγοντες να τσακώνονται μπροστά σε κάμερες(τη στιγμή που δίνουν εκατομμύρια) και οπαδικές εφημερίδες να το εκμεταλλεύονται για να μοιράσουν φανατισμό στον κόσμο. Δυστυχώς είναι πολλοί που παρότι φτάσαμε στο 2014, θα «καταπιούν» τη φανατίλα και θα την πληρώσει-ξανά- το άθλημα. Συγχαρητήρια λοιπόν σε όσους προανέφερα. Με την σειρά που τους ανέφερα. Γιατί σε σοβαρές χώρες, με στιβαρές ομοσπονδίες, οι πόρτες κλείνουν, η Επιτροπή που είναι καθαρή και τίμια ξέρει και να τιμωρεί και να κρίνει σωστά χωρίς παρεμβάσεις και όλοι δέχονται μουγγοί τα αποτελέσματα. Ε αυτό στην Ελλάδα ξεχάστε το. Και επειδή αγαπάτε το άθλημα, τουλάχιστον μην... δηλητηριάζεστε από όλα αυτά τα σκηνικά.

Για να επιστρέψω σε αυτό που έγραφα, ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει τον Πέτγουεϊ υγιή και μετά να κερδίσει την Λαμποράλ .να πάρει ψυχολογία και να,,, ισιώσει την παρουσία του στον όμιλο. Δεν έχει αποκλειστεί φυσικά, απλά ο προβληματισμός στρατοπέδευσε στον Πειραιά και όσο δείχνουν κουρασμένοι και ανήμποροι να βγάλουν ενέργεια, πρέπει κάτι να αλλάξουν. Αλήθεια μπορεί μια ομάδα που «χτίστηκε» για να τρέχει, ξαφνικά να το,,, γυρίσει σε παιχνίδι με χαμηλό τέμπο και στόχο νίκης μέσω της άμυνας; Ποιος ξέρει; Αυτό που στοιχηματίζω πάντως,είναι ότι θα συνεχιστούν οι αλλαγές στο ρόστερ πολύ σύντομα. Και πιθανότατα θα είναι εσωτερικές. Πιο γρήγορος και πιο αλτικός από τον Μουν, ο Μπέγκιτς δεν είναι. Ένα παράδειγμα ανέφερα...

Keywords
Τυχαία Θέματα