ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ | Λυγίζει στην παράταση...

Το πρωτάθλημα της Α2 είναι ένας "μαραθώνιος" και για τον Αρκαδικό η απόσταση που πρέπει να καλύψει για να φτάσει ως το νήμα του τερματισμού μοιάζει μεγαλύτερη, καθώς συνηθίζει να λύνει τους… λογαριασμούς του με τους αντιπάλους του στην παράταση.

Ο Αρκαδικός είναι από τις ομάδες που διακρίνεται για τη μαχητικότητά της και μετά την συμπλήρωση 25 αγωνιστικών βρίσκεται στην έκτη θέση της βαθμολογία και κάλλιστα θα μπορούσε να βρίσκεται υψηλότερα και γιατί όχι ακόμα σε μία από τις δύο πρώτες θέσεις που οδηγούν στην Α1; Είναι μία από τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος, αλλά σε περίπτωση

που ο αγώνας οδηγηθεί σε παράταση, φαίνεται πως… λυγίζει. Σε πέντε παιχνίδια του Αρκαδικού τα 40’ δεν φάνηκαν αρκετά ώστε να αναδειχθεί νικητής. Ο Αρκαδικός ηττήθηκε στα τέσσερα ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτό που νίκησε, κόντρα στον Αμύντα, κρίθηκε έπειτα από δύο παρατάσεις.

Η αρχή έγινε στο ματς με το Λαύριο για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ο Αρκαδικό έχοντας για «όπλο» την καλή άμυνα διατηρούσε το προβάδισμα στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης. Η έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου τον βρήκε στο +8 (44-52), αλλά το Λαύριο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση (κ.α), με το Λαύριο να παίρνει τη νίκη με 77-73.

Ο Αρκαδικός κόντρα στον Αμύντα δεν «λύγισε» και έπειτα από δύο παρατάσεις έφυγε νικητής με 87-93 από την Δάφνη για την 5η αγωνιστική. Η συμπλήρωση των 30’ βρήκε τους γηπεδούχους να προηγούνται με μία διαφορά 14 πόντων (56-42), η οποία όμως δεν αποδείχθηκε ασφαλείας. Στην τελευταία περίοδο ο Γιάννη Σμυρνιώτη ξεκίνησε την αντεπίθεσή της και με μία εύστοχη βολή του Γιώργου Κοψαύτη έστειλε το ματς στην παράταση (κ.α 68-68). Η λήξη της πρώτης παράτασης δεν είχε νικητή (78-78 α΄ παρ) αλλά ο Αρκαδικός έχοντας για κορυφαίους τον Ανδρόνικο (28π.) και τον Σωκράτη Γκιζόγιαννη (21π.), επικράτησε στην δεύτερη με 87-93.

Ο Αρκαδικός την 8η αγωνιστική λίγο έλειψε να αλώσει την Περιβόλα, αλλά ο Απόλλωνας αποδείχθηκε πολύ σκληρός για να «πεθάνει». Η ομάδα του Γιάννη Σμυρνιώτη βρέθηκε στο +7 (75-82) ένα λεπτό πριν από το τέλος της κανονικής διάρκειας , με τους Πατρινούς όμως να στέλνουν το ματς στην παράταση (κ.α 84-84) και να παίρνουν τη νίκη με 94-89, έπειτα από συγκλονιστική του Νίκου Αργυρόπουλου. Ο αρχηγός του Απόλλωνα είχε σημειώσει 25 πόντους ενώ ευστόχησε σε δύο καθοριστικά τρίποντα στην παράταση δίνοντας προβάδισμα 6 πόντων στην ομάδα του.

Η αναμέτρηση του Αρκαδικού με τον Πανελευσινιακό για την 9η αγωνιστική έχει μείνει χαραγμένος στη μνήμη των φίλων της ομάδας της Ελευσίνας. Ο Πανελευσινιακός «δραπέτευσε» με το διπλό από την Τρίπολη καθώς επικράτησε στην παράταση (κ.α 86-86) με 94-95 και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Το ματς είχε οδηγηθεί στην παράταση έπειτα από εύστοχο τρίποντο του Ανδρόνικου Γκιζόγιαννη. Ο Αρκαδικός έχασε την ευκαιρία να πάρει τη νίκη στον επιπλέον χρόνο, μιας και στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα δεν μπόρεσε να εκδηλώσει επίθεση.<

Keywords
Τυχαία Θέματα