ΑΡΗΣ | Γκίκας: "Είμαστε πραγματικά μια οικογένεια"

Για το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί στις τάξεις του Άρη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του "Αυτοκράτορα" ο Νίκος Γκίκας. Ο 23χρονος γκαρντ έκανε ειδική μνεία στους Ασημακόπουλο, Χαρίση και Πελεκάνο, ενώ αναφέρθηκε και στη δική του προσαρμογή στη νέα του ομάδα, αλλά και τις απαιτήσεις της Α1.

Στην αρχή, ο Γκίκας μίλησε για τα πρώτα του συμπεράσματα έως τώρα στην ομάδα και για τη δουλειά που γίνεται: "Είμαστε η πιο νεανική ομάδα στο Πρωτάθλημα. Έχουμε δουλέψει ένα μήνα τώρα στα πιο σημαντικά κομμάτια της νοοτροπίας

και του τρόπου του παιχνιδιού μας. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη, πιστεύω, όμως, ότι το κλίμα είναι εξαιρετικό. Έχουμε δέσει σαν ομάδα. Η χημεία είναι εξαιρετική και θεωρώ ότι το αποτέλεσμα στη διάρκεια της χρονιάς, θα είναι εξίσου καλό", ενώ αναφέρθηκε και στο πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ των παικτών:

"Το κλίμα είναι καλύτερο απ’ ό,τι μπορεί να περιμένει κανείς. Μεταξύ μας είμαστε πραγματικά μια οικογένεια. Ειδικά οι μεγαλύτεροι έχουν βοηθήσει πολύ τους μικρότερους και θα συνεχίσουν να μας βοηθούν στη διάρκεια της χρονιάς. Είναι πολύ σημαντικό, όταν υπάρχει μια νεανική ομάδα, οι μεγάλοι να βοηθούν τα παιδιά να νιώσουν σα στο σπίτι τους. Νομίζω ότι ο Αντώνης (Ασημακόπουλος), ο Κώστας (Χαρίσης) και ο Μιχάλης (Πελεκάνος), μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ σε αυτό το κομμάτι".

Όσον αφορά τη δική του προσαρμογή σε μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας, όπως ο Άρης, τόνισε: "Είναι πιο δύσκολο να προσαρμοστείς σε μια ομάδα σαν τον ΑΡΗ, γιατί δεν είναι μόνο ότι ανήκει σε μεγαλύτερη κατηγορία, αλλά έχει από πίσω μια τεράστια Ιστορία. Η ομαδική δουλειά θα με βοηθήσει να προσαρμοστώ πιο γρήγορα. Στη διάρκεια της χρονιάς θα βρούμε ρυθμό όλοι μαζί".

Τέλος, για το μπάσκετ που θα δει φέτος ο κόσμος από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, είχε να πει: "Η ομάδα έχει πλούσια αθλητικά προσόντα και ο τρόπος που παίζουμε θα μας βοηθήσει να αναδείξουμε αυτά τα προσόντα που έχουν όλοι οι παίκτες".

Keywords
Τυχαία Θέματα