ΑΡΗΣ | Από "ανεπαρκής", πρωταγωνιστής ο Αθηναίου!

Πώς μπορεί ένας παίκτης, όπως ο Γιάννης Αθηναίου που είχε θεωρηθεί αρχικά... ανεπαρκής για τον Πανιώνιο (στην πρώτη του θητεία) να διαπρέπει στον Άρη; Ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...

Τη σεζόν 2009-2010, ο Ηλυσιακός επέστρεψε στην Α1 και ο Στέργιος Κουφός βασίστηκε σε έναν καλό ελληνικό κορμό που παρέμεινε στο ρόστερ του από την Α2, με τον Γιάννη Αθηναίου να αποτελεί μαζί με τους Καρύδα, Αθανασούλα, Κασελάκη, Παπανικολάου, Ιωάννου και Σιούτη τους βασικούς άξονες της παραμονής.

Στο πλευρό τους είχαν τους πολύπειρους Νίκο Χατζή, Βαντίγκο Κάμινγκς,

καθώς και τον Μπρεντ Πέτγουεϊ, που "άγουρος" ακόμα είχε την πρώτη του επαφή με το ελληνικό μπασκετικό κοινό. Σχεδόν όλοι "εξαργύρωσαν" τις εμφανίσεις τους με καλές μεταγραφές και ο Αθηναίου μεταγράφηκε μαζί με τον Αθανασούλα και τον Ιωάννου στον Πανιώνιο.

Εκεί, όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο... ρόδινα, καθώς δεν βρήκε εξ' αρχής τον χρόνο συμμετοχής που θα περίμενε, παίζοντας κατά μέσο όρο λιγότερο από 10 λεπτά ανά αγώνα. Έτσι, μετά από δύο μέτριες χρονιές πήγε δανεικός στον ΚΑΟΔ και κάπου εκεί άρχισε η απογείωσή του.

Στην ομάδα της Δράμας δούλεψε σκληρά, απέκτησε σημαντικό ρόλο και συνέβαλε τα μέγιστα στην καλή πορεία της, όντας... κουμανταδόρος και έτσι δεν άργησε να έρθει η επιστροφή του στη Νέα Σμύρνη. Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος τον υποδέχτηκε... ζεστά και στη συνέχεια ο Γιάννης Σφαιρόπουλος τον ανήγαγε σε παίκτη-κλειδί στην περιφέρεια δίπλα στους Νίκο Παππά και Βλάντο Γιάνκοβιτς...

Ο Ιστορικός έκανε ξέφρενη πορεία και ο Γιάννης Αθηναίου έδειξε πως έχει μεγάλες δυνατότητες τόσο ως εκτελεστής, όσο κυρίως ως οργανωτής. Οι "κυανέρυθροι" θέλησαν να επενδύσουν πάνω του και για φέτος, όμως κάπου εκεί ήρθε ο... Άρης, με τον Βαγγέλη Αγγέλου να ζητάει επιτακτικά την απόκτησή του. Προφανώς κάτι παραπάνω θα ήξερε...

Σε μια ομάδα με πολλά νεαρά παιδιά, αλλά και τρεις έμπειρους (Πελεκάνος, Χαρίσης, Ασημακόπουλος), ο 25χρονος γκαρντ αποτέλεσε μια... μέση οδό, με το ρόλο του να είναι κομβικός στα πλάνα του προπονητή του "αυτοκράτορα". Και να, λοιπόν, που το πρώτο μισό του 2013 δικαιώνει τον νέο προπονητή της Εφές Αναντολού.

Οι εμφανίσεις του Αθηναίου στην Α1 κυμαίνονται σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, όπως μαρτυρούν και οι αριθμοί του (13,7 πόντοι με 41.4% στα τρίποντα, 2,2 ασίστ και ένα κλεψιμο ανά αγώνα). Σε κάθε παιχνίδι δείχνει συνέπεια και σοβαρότητα, παίρνει τις προσπάθειες που του αναλογούν και σκοράρει αρκετά.

Μάλιστα, στον κρίσιμο ημιτελικό με αντίπαλο τον Πανιώνιο έκανε το "Bing Bang" του, σκοράροντας 26 πόντους και μαζί με τους Αλέξανδρο Βεζένκοφ και Μιχάλη Πελεκάνο "υπέγραψε" τη θριαμβευτική πρόκριση της ομάδας του στον τελικό. Το απόγευμα του Σαββάτου έδωσε μία ακόμη μεγάλη παράσταση στο Αλεξάνδρειο, με αντίπαλο αυτή τη φορά τον αξιόμαχο Ίκαρο Χαλκίδας.

Σε 34 λεπτά συμμετοχής, ο δυναμικός γκαρντ φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 28 πόντους (6/7 τρίποντα), κάνοντας ρεκόρ καριέρας και άφησε υποσχέσεις για μία ακόμη καλύτερη συνέχεια. Εξάλλου, πλέον βαδίζει στο σωστό μονοπάτι και θα συνεχίσει να διαπρέπει...

Keywords
Τυχαία Θέματα