ΑΡΗΣ | «Αντίο» και «ευχαριστώ» από τον Αγγέλου

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ανακοινώθηκε από την Αναντολού Έφες και πριν λίγο αποχαιρέτησε τον Άρη.

Ο Έλληνας τεχνικός, μαζί με τους Λευτέρη Αρβανίτη και Χρήστο Γαλιλαία, καθώς και τους δύο αρχηγούς του Άρη, Κώστα Χαρίση και Αντώνη Ασημακόπουλο παραχώρησαν πριν λίγο συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά:

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης, μίλησε πρώτος και τόνισε: "Πανηγυρίσαμε μια πολύ σημαντική πρόκριση αλλά πρέπει να την ξεχάσουμε και να εστιάσουμε στο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Ίκαρο. Θα πρέπει να κοιτάξουμε

την επόμενη μέρα. Κάνουμε τη συνέντευξη για να σας ενημερώσουμε για τον προπονητή μας. Πριν από ενάμισι χρόνο ξεκινήσαμε μια προσπάθεια. Στις αρχές είχαμε βάλει συγκεκριμένη φιλοσοφία και ο άνθρωπος αυτός υλοποίησε ακριβώς αυτό που ήθελε η διοίκηση. Αυτή η ομάδα που παρουσιάστηκε χθες στο γήπεδο πιστεύω πως είναι η λύση και αυτή που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να φτάσει τον Άρη εκεί που αξίζει. Πριν από μερικές μέρες ο κόουτς δέχθηκε μια σοβαρή πρόταση από πλουσιότερη ομάδα, το σκέφτηκε πήρε την απόφαση να συζητήσει και να κάνει ένα βήμα στην καριέρα του. Εμείς δεν μπορούσαμε και δε θέλαμε να το απαγορεύσουμε. Η σχέση μας είναι τέτοια γιατί έχει βασιστεί στη φιλία και την αγάπη. Ο Βαγγέλης ήταν ξένος και καταφέραμε όλοι να τον κάνουμε φίλο. Θα την αγαπάει την ομάδα και θα την πονάει. Έδειξε με χαρακτήρα και δουλειά το πόσο αγαπάει το σύλλογο. Πρόσφερε και πήρε πάρα πολλά από τον Άρη. Ο Άρης του έδωσε την ευκαιρία να δείξει το τι μπορεί να φτιάξει και να φτάσει εκεί που βρίσκεται τώρα. Από την πλευρά μου να πω στον κόσμο ότι την προσπάθεια που ξεκινήσαμε θα τη συνεχίσουμε. Δεν θα σταματήσουμε ούτε ένα λεπτό να δουλεύουμε για την ομάδα. Θα πρέπει σαν σύλλογος να μην μένουμε σε πρόσωπα.

Ο Άρης δίνει τις ευκαιρίες, ο Άρης είναι αυτός με τους 21 τίτλους, που μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλό στο ελληνικό μπάσκετ. Ο Άρης άφησε το στίγμα του στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δε θα πρέπει να μένουμε σε κανένα πρόσωπο. Η διοίκηση έχει οργάνωση, ξέρει μπάσκετ και παρουσιάζει μια ομάδα με αρχές. Υπάρχει πλάνο τριετίας. Τη φιλοσοφία μας την υλοποιούμε. Όποιος και να έρθει πάνω σε αυτή τη βάση θα δουλέψει. Επομένως η αλλαγή των προσώπων δεν νομίζω ότι θα μας δημιουργήσει πρόβλημα. Δεχόμαστε την κριτική που μας γίνεται. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε την δουλειά μας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην καριέρα του κόουτς".

Ο Χρήστος Γαλιλαίας με την σειρά του είπε: "Πριν από λίγες βδομάδες υπήρξε αυτή η εξέλιξη με την πρόταση από την Αναντολού Εφές. Όταν συμβαίνει κάτι καλό σε ένα μέλος της οικογένειας οφείλουμε όλοι να χαιρόμαστε. Ο κόουτς νιώθει ότι πήρε πολλά από τον Άρη. Εμείς ξέρουμε ότι έδωσε πολλά. Είναι και μια επιβράβευση της επιμονής μας το καλοκαίρι για τον κόουτς Αγγέλου, παρά τα όσα ακούγαμε. Μακάρι οι επιλογές και στο μέλλον να είναι τόσο πετυχημένες. Θέλω να πω πολλά ακόμη αλλά δεν είναι η στιγμή γιατί η ομάδα έχει πολλές και συνεχόμενες υποχρεώσεις".

Στη συνεχεία πέρασε στον Κώστα Χαρίση τόνισε πως: "Δεν είναι πολλά αυτά που θέλω να πω. Προσπαθήσαμε να θέσουμε τις βάσεις του καινούριου Άρη από τότε που ήρθε ο κόουτς. Σίγουρα έχουμε κάνει λάθη, αλλά τα έχουμε καταφέρει αρκετά καλά. Είμαστε εδώ για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται την ομάδα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόουτς Αγγέλου. Με βοήθησε πολύ κι εμένα και την ομάδα μας σε όλα τα σημεία. Καλή συνέχεια στο καινούριο του βήμα κι αν γίνεται ακόμα πιο ψηλά".

Ο Αντώνης Ασημακόπουλος από τη μεριά του δήλωσε ότι: "Υπάρχουν ανάμικτα συναισθήματα, συνέχεια των δύο βδομάδων με όλα αυτά που αντιμετώπισε η ομάδα. Είμαστε μια οικογένεια σε αυτή την ομάδα, από τη διοίκηση μέχρι τους παίκτες. Βασίζονται στο συναίσθημα και την αγάπη αυτοί οι δεσμοί. Χαιρόμαστε πολύ που ένα μέλος της οικογένειάς μας βρίσκεται στην κορωνίδα. Συγκλονιστήκαμε με τον Σάσα που μπήκε νοσοκομείο και ο μετά ο Γκίκας έσπασε το χέρι του. Προσπαθήσαμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι, αλλά έρχεται τώρα και το χαστούκι της φυγής του κόουτς. Είναι πολλά αυτά που πρέπει να διαχειριστεί η οικογένειά μας.

Θα ήταν εύκολο να πούμε ότι έχουμε ένα άλλοθι εμείς οι παίκτες. Μετά τη κουβέντα που είχαμε με τον κόουτς, η σχέση μας στηρίχθηκε στην αλήθεια. Δεν μπήκε στα αποδυτήρια για να χαϊδέψει αυτιά. Εμείς κλειστήκαμε στα αποδυτήρια και είπαμε ότι πρέπει να κάνουμε κάτι που να αρμόζει στην ιστορία της ομάδας. Το αποτέλεσμα φάνηκε χθες και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά το καλύτερο το κρατάμε για το τέλος. Του κάναμε ένα δώρο και ελπίζω να το κρατήσει μέσα του. Μακάρι να βρει αθλητές που θα τον αγαπήσουν και θα τον σέβονται όπως κάναμε εμείς. Καλή συνέχεια να έχει".

Ο Βαγγέλης Αγγέλου στη συνέχεια πήρε το λόγο λέγοντας: "Όλο αυτό για μένα πρέπει να το κάνουμε σαν συνέχεια, όπως είναι το παιχνίδι. Ο αγώνας του Άρη δεν θα τελειώσει ποτέ. Εγώ είμαι μικρός και λίγος να ερμηνεύσω την ιστορία αυτού του συλλόγου. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που συμμετείχα σε αυτή τη προσπάθεια. Αναλαμβάνω την ευθύνη της διαχείρισης αυτής της πρότασης και ευχαριστώ τους παίκτες, τη διοίκηση και τους φίλους γύρω από την ομάδα για στον τρόπο που είδαν την πρόταση. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στην ομάδα, γι’ αυτή τη συνεργασία, την πολύπλευρη συμπαράστασή τους, που μας έδιναν δύναμη και κουράγιο για τη συνέχεια.

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που με έφεραν εδώ. Τον πρόεδρο, τον κ. Γαλιλαία, τον κ. Κουρόγλου, τον κ. Σαμολαδά. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου εδώ, τον Σάββα Καμπερίδη, τον Θανάση Μολυβδά, τον Παναγιώτη Ζάλογγο, τον Παρασκευά Μουρατίδη, που τσακωνόμασταν, αλλά είναι πολύτιμος συνεργάτης. Για τους παίκτες τι να πω; Τους είπα χθες ότι αυτό που έγινε στα 52 μου χρόνια, σε αυτή την πρόταση, έχετε συμμετοχή. Σας οφείλω πολλά.

Η ομάδα δίνει τρία πολύ κρίσιμα παιχνίδια για την πορεία της και μπορεί όλο αυτό το συναισθηματικό, να γυρίσει μπούμερανγκ. Πρέπει να κρατήσουν τη συγκέντρωσή τους, γιατί δύσκολα θα μαζευτεί ένα άσχημο αποτέλεσμα. Είμαι σίγουρος ότι ο καινούριος καπετάνιος στο καράβι θα είναι άνθρωπος που με τη συνεργασία διοίκησης και παικτών θα έχει τη δύναμη και την αντοχή να συνεχίσει αυτό που ξεκινήσαμε. Και πιστεύω πως αυτό θα γίνει".

Για το πότε το μάθανε οι παίκτες ο Αντώνης Ασημακόπουλος είπε: "Το μάθαμε Πέμπτη βράδυ και την Παρασκευή την ώρα του βίντεο κάναμε την κουβέντα μας".

Ο Βαγγέλης Αγγέλου σε ερώτηση για το πώς βγήκε το θέμα στον αέρα πριν τον ημιτελικό είπε: "Εγώ δεν θέλω να επεκταθώ σε αυτό το πράγμα. Είχε γίνει εδώ και 15 μέρες, είχαμε συζητήσει. Ήταν σημαντικά τα ματς με Ελευσίνα και Πανιώνιο. Εμένα μου είπαν ότι αυτό βγήκε από την Τουρκία. Προσπαθήσαμε να μη βάλουμε αρνητικές σκέψεις. Μπορεί να ισχύει και αυτό, αλλά δεν θέλαμε να το βάλουμε για να χαλάσουμε το μυαλό μας. Εμείς είχαμε προτεραιότητες για τα παιχνίδια και θέλαμε να ξέρουνε οι παίκτες την αλήθεια. Ο επαγγελματισμός τους, τους οδήγησε σε αυτή τη νίκη".

Ρωτήθηκε επίσης αν είναι ηθικό το θέμα της αποχώρησής του και απάντησε πως "με κάποια μάτια ίσως να μην το δεις ηθικό, αλλά τίμιο ήταν σίγουρα".

Για το αν αισθάνεται ότι αφήνει κάτι στη μέση τόνισε: "Αισθάνομαι κομμάτι μιας σκυταλοδρομίας. Πήρα μια σκυτάλη και τη δίνω σε κάποιον άλλον. Ο πρώτος άνθρωπος που μου είπε μη το κάνεις ήταν η γυναίκα μου. Ένιωσα ότι εγκαταλείπω, αλλά στο μπάσκετ δεν υπάρχει ισοπαλία και πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Δεν μπορώ να απαιτήσω να σεβαστεί κανείς την απόφασή μας. Άφησα και ένα μεγάλο συμβόλαιο το καλοκαίρι, εφάμιλλο με αυτό. Σε αυτή την ερώτηση, αυτά που χάνω τα έχω μέσα μου, δε θέλω να τα δημοσιοποιήσω. Αυτό που μένει είναι ότι η ομάδα το Σάββατο έχει ένα παιχνίδι. Πρέπει να μη μείνει ο μηχανισμός της ομάδας στο πρόσωπο".

Για το αν μίλησε για τον διάδοχό του είπε: "Συζήτησα. Δεν πρότεινα. Εγώ είπα για Δημήτρη Πρίφτη, Φώτη Κατσικάρη, τον Μίλαν Μίνιτς. Άκουσα για τον Νέναντ Μάρκοβιτς, σήμερα ο πρόεδρος μου είπε για τον Κώστα Μίσσα. Ο Αρβανίτης δεν παραμυθιάζεται".

Ρωτήθηκε αν το βλέπει σαν ευκαιρία ζωής και απάντησε πως "εμένα μου αρέσει ότι τρώω να είναι καμένο. Δεν έχω στρες καριέρας".

Για το θέμα προπονητή ο Λευτέρης Αρβανίτης είπε: "Ο κόουτς θολώνει τα νερά. Η θέση του προέδρου είναι θέση ευθύνης. Καταρχήν εμείς έχουμε κάποια στάνταρ για τον προπονητή που πρέπει να έρθει και να συμφωνεί σε αυτά που του λέμε εμείς. Δεν θα βιαστούμε. Θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα, θα επιλέξουμε προσεκτικά τον προπονητή που θα αναλάβει. Δεν μένουμε σε πρόσωπα".

Για το αν νιώθουν προδομένοι τόνισε: "Δε νιώθουμε προδομένοι. Εμείς στήσαμε ένα πρότζεκτ και επιλέξαμε κάποιους ανθρώπους".

Ο Χρήστος Γαλιλαίας δήλωσε για το ίδιο θέμα: "Προδομένος νιώθεις όταν γίνεται κάτι πισώπλατα. Για μας δεν υπάρχει καμιά προδοσία. Για ποιον λόγο να νιώθουμε προδομένοι".

Keywords
Τυχαία Θέματα