ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ | "Εχουμε το 65,12% του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου"

Στοιχεία για την μέχρι σήμερα  συγκέντρωση του Μετοχικού Κεφαλαίου της υπό σύσταση Κ.Α.Ε. λαϊκής βάσης έδωσαν τα μέλη της επιτροπής του Απόλλωνα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν την Δευτέρα (01/10) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν τα μέλη της επιτροπής Άγγελος Κάνιστρας, Άρης Μαμασιούλας, Γιώργος Καρατζάς, Βασίλης Λιανός και ο νομικός σύμβουλος της Κ.Α.Ε. Τάκης Παπαδόπουλος.

Ο Άγγελος Κάνιστρας αναφέρθηκε αρχικά στην από το νόμο υποχρέωση του Απόλλωνα

να μετατραπεί σε Κ.Α.Ε. για να αγωνιστεί στη «μεγάλη» κατηγορία του μπάσκετ, και στην απόφαση που πήρε η επιτροπή ώστε η νέα αθλητική εταιρεία να είναι λαϊκής βάσης στα πρότυπα μεγάλων συλλόγων του εξωτερικού.
Ανέτρεξε στην προσπάθεια που έγινε όλο το προηγούμενο διάστημα για την ενεργοποίηση των φορέων και της τοπικής κοινωνίας («στόχος μας είναι να αγοράσουν έστω μία μετοχή αξίας 10,00€») και χαρακτήρισε συγκινητική την ανταπόκριση των Πατρινών παρά τις γνωστές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην πλειοψηφία τους.

"Περιμένουμε το αμέσως επόμενο διάστημα όλους τους τοπικούς φορείς να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του Απόλλωνα και ζητάμε από τους φορείς που απάντησαν θετικά στην αγορά μετοχών της Κ.Α.Ε. λαϊκής βάσης να ολοκληρώσουν το διαδικαστικό σκέλος" πρόσθεσε το μέλος της προσωρινής επιτροπής και ανακοίνωσε ότι:


"Το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ανέρχεται στις 156.280,00€, το οποίο αντιστοιχεί στο 65,12% του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου. Εκτιμάται ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα εκταμιευθούν άλλες 23.000-25.000€ (προέρχονται από δεσμεύσεις φορέων που ολοκληρώνουν τις διαδικασίες) και το ποσοστό κάλυψης του Μ.Κ. θα αυξηθεί περίπου 11%-12%.


Ο αριθμός των μετόχων ανέρχονται στους 595 (οι δημόσιες εγγραφές συνεχίζονται) ενώ έχουν διατεθεί περίπου 600 κάρτες διαρκείας για τους αγώνες της ομάδας. Η εκτίμηση της προσωρινής επιτροπής είναι ότι ο αριθμός των μετόχων θα ξεπεράσει τελικά τα 1.200 άτομα".

Παράλληλα, η προσωρινή επιτροπή ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα δοθεί στη δημοσιότητα η χορηγική πολιτική του Απόλλωνα. Λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες, η επιτροπή αποφάσισε το χορηγικό πρόγραμμα να ξεκινάει από το ποσό των 500,00€, ώστε να μπορεί να προβληθεί ακόμα και μια μικρομεσαία επιχείρηση.

Στη συνέχεια, ο νομικός σύμβουλος της Κ.Α.Ε. Τάκης Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στα νομικά εμπόδια που προσπάθησαν να βάλουν κάποιοι –εκτός Πάτρας- στον Απόλλωνα, με σκοπό να στερήσουν τη συμμετοχή της ομάδας στην Basket League. "Χρησιμοποίησαν τερτίπια που δεν απέδωσαν" ανέφερε ο Τάκης Παπαδόπουλος και περιέγραψε τον τρόπο με τον οποίο ξεπεράστηκαν αυτά τα νομικά εμπόδια.

Τα μέλη της επιτροπής συγκέντρωσης Μετοχικού Κεφαλαίου εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ότι θα επιτευχθεί ο οικονομικός στόχος που έχει τεθεί εκ του νόμου. Τόνισαν ότι το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα παραμείνει στα ταμεία του Απόλλωνα και δεν θα διατεθεί για υποχρεώσεις της Κ.Α.

Keywords
Τυχαία Θέματα