ΑΦΙΕΡΩΜΑ | "Μάχη" βγαλμένη από... Α1!

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα και το προσεχές Σάββατο (9 Νοεμβρίου) διασταυρώνουν τα ξίφη τους το Ψυχικό με τον Κόροιβο στο απόλυτο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής στην Α2. Η ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα και αυτή του Βασίλη Νιπεργιάλη αποτελούν δύο από τα μεγάλα φαβορί για άνοδο στην Α1, έχοντας ουκ ολίγους παίκτες με εμπειρία από τα μεγάλα σαλόνια. Μάλιστα, κάποιοι εξ' αυτών είχαν πρωταγωνιστήσει σε ομάδες της πρώτης τη τάξει κατηγορίας και το superbasket.gr σας τους παρουσιάζει...

Ξεκινώντας από το Ψυχικό, ο Νίκος Πέττας

έχει φορέσει την φανέλα του Ολυμπιακού, όντας μάλιστα ένας από τους πλέον ελπιδοφόρους στα μέσα και στα τέλη της δεκαετίας του 1990. Για αρκετά χρόνια αποτέλεσε στέλεχος των Πειραιωτών, που το 1997 τον είχαν χρησιμοποιήσει στο ανεπανάληπτο παιχνίδι κόντρα στους Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρντον για το τουρνουά Mc Donald. Ωστόσο, ο ικανότατος σκόρερ δεν κατάφερε να καθιερωθεί στο μεγάλο λιμάνι και έπαιξε σε άλλες σημαντικές ομάδες της Α1, όπως ο Απόλλωνας Πάτρας, η συμπολίτισσα των "μελανόλευκων", Ολυμπιάδα, το Ηράκλειο, το Αιγάλεω και τα Τρίκαλα. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε πως τη σεζόν 2010-2011 ήταν βασικός παίκτης του Κοροίβου στην "παρθενική" του χρονιά στην Α2.

Σπουδαία μονάδα για το Ψυχικό είναι και ο Φίλιππος Μοσχοβίτης που έχει παίξει στον Σπόρτιγκ, στη Δάφνη, στον Απόλλωνα Πάτρας και στον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας. Μάλιστα, όταν αγωνιζόταν στους "κυανόλευκους" είχε συνεργαστεί με τον Βασίλη Νιπεργιάλη, που βρισκόταν στο τεχνικό τους τιμ κατά την προσωρινή μετακόμισή τους στην Αμαλιάδα.

"Φρέσκο" αέρα από την Α1 έχει εισπνεύσει ο Νικόλας Παπανικολάου. Ο δυναμικός φόργουορντ έχει παίξει σε ΑΕΚ, Ηλυσιακό, Ρέθυμνο και Πανελευσινιακό, δείχνοντας καλά δείγματα γραφής. Στον Ηλυσιακό έχει παίξει ο νεαρός πλέι μέικερ, Διονύσης Καπινιάρης, ενώ τι να πει κανείς για την καριέρα του Αλέκου Πέτρουλα...

Ο πολύπειρος πάουερ φόργουορντ / σέντερ αποτέλεσε για πολλά χρόνια σημαντικό στέλεχος του Περιστερίου υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη, με τον νυν τεχνικό του Παναθηναϊκού να τον παίρνει μαζί του τόσο στον Μακεδονικό, όσο και στον Πανελλήνιο. Μάλιστα, με τους "Ολυμπιονίκες" αγωνίστηκε στον τελικό του Eurocup, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως έχει παίξει και στον Ηλυσιακό. Την τελευταία διετία φόρεσε ξανά την φανέλα του Περιστερίου, χωρίς να καταφέρει να κρατήσει τους "πρίγκιπες της δυτικής όχθης" στην Α1. Όσο για τον Μάρκο Κολώκα; Ο 36χρονος άσος έχει συνδυάσει το όνομά του με τον Μακεδονικό, το Μαρούσι, την ΑΕΛ, την Ολύμπια Λάρισας και τον Πανελλήνιο.

"Άρωμα" από την Α1 έχει και ο άμεσος συνεργάτης του Γιώργου Ρεμεντέλα, Λευτέρης Καλογήρου, που μέχρι πρότινος ήταν ασίσταντ κόουτς στον Ίκαρο Χαλκίδας και παλαιότερα τον είχαμε δει τόσο στον Παναθηναϊκό του Λευτέρη Σούμποτιτς, όσο και στους "θρυλικούς" Αμπελόκηπους.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αναμένεται να γίνει "τιτανομαχία", καθώς και σχεδόν όλοι οι παίκτες του Κοροίβου ξέρουν τι εστί Α1. Ο αρχηγός Σάκης Καρύδας άργησε, αλλά τη σεζόν 2009-2010 πήρε το βάφτισμα του πυρός στη "μεγάλη" κατηγορία, έχοντας δύο σερί εξαιρετικές χρονιές με τον Ηλυσιακό, ενώ το 2011 πέρασε και από τον ΚΑΟΔ.

Ο Νίκος Κακλαμάνος είναι ένας χαρισματικός σκόρερ και δεν θα μπορούσε να μην έχει το πέρασμά του από την Α1, έχοντας σταθμούς της καριέρας του σε αυτό το επίπεδο την Ολύμπια Λάρισας και τον Α.Σ. Τρίκαλα, ενώ στις περισσότερες από αυτές τις παρουσίες είχε συνοδοιπόρο του τον Τάσο Χαρισμίδη, που παλαιότερα είχε περάσει και από τον ΚΑΟΔ, στην πρώτη συμμετοχή των Δραμινών στην Α1.

Ο πολύπειρος φόργουορντ Σωτήρης Γκιουλέκας πέρασε τα περισσότερά του χρόνια στο εξωτερικό, έχοντας σπουδαία καριέρα τόσο στο γερμανικό, όσο στο ιταλικό πρωτάθλημα, όμως πριν πάρει το δρόμο της ξενιτιάς είχε ξεκινήσει εντυπωσιακά στον Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, ενώ στις αρχές της περασμένης δεκαετίας είχε ένα πέρασμα από την Ολύμπια Λάρισας.

Από μικρός στα... βάσανα μπήκε ο διεθνής Πέτρος Νοέας, που στα 17 του χρόνια έκανε ντεμπούτο με το Μαρούσι, όπου αγωνίστηκε για μια εξαετία, με ενδιάμεσο προορισμό τον Α.Σ.΄Τρίκαλα. Κάτι ανάλογο συνέβη και με τον Νίκο Ψωμά - Λυμπάρη, που στα 16 του χρόνια φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή, όπου έπαιξε για τέσσερα χρόνια με συμπαίκτες όπως ο Δημήτρης Διαμαντίδης και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος.

Φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τον Κύπριο φόργουορντ, Νίκο Στυλιανού, καθώς και τον ταλαντούχο, Γιάννη Θανόπουλο, οι οποίοι πέρυσι ήταν... rookies, με την Καβάλα και τον Απόλλωνα Πάτρας, αντίστοιχα. Τέλος, ο Βασίλης Νιπεργιάλης και ο άμεσος συνεργάτης του Παναγιώτης Ανδρουτσόπουλος βρίσκονταν στο προπονητικό τιμ του Γιώργου Ζευγώλη όταν ο Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας είχε μετακομίσει στην πόλη της Αμαλιάδας...

Keywords
Τυχαία Θέματα