Α2 | Όσκαρ 4ης αγωνιστικής

Μεγάλες μάχες, αρκετά ντέρμπι και πλούσιο θέαμα. Η 4η αγωνιστική της Α2 κύλησε όπως ακριβώς την θέλει το κοινό της και το superbasket.gr σας παρουσιάζει όσους ξεχώρισαν περισσότερο.

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ1. Σάκης Καρύδας

Απλά απολαυστικός... Ο Σάκης Καρύδας έδωσε ρεσιτάλ στο κλειστό της Αμαλιάδας, νικώντας κατά κράτος τους αντιπάλους του. Με 23 πόντους (4/5 δίποντα, 4/6 τρίποντα), 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 κλεψίματα και... μηδέν λάθη. Μοναδικό του ψεγάδι οι 3/7 βολές, που είχαν μικρή σημασία μπροστά σε όσα έκανε πάνω στο

παρκέ. Η εντυπωσιακή διαφορά των 23 πόντων του Κοροίβου κόντρα στο Λαύριο δε μειώνει την απόδοσή του και δικαίως κερδίσει το... βραβείο του MVP της αγωνιστικής, καθώς μαζί με τους... συνεργούς του Νίκο Κακλαμάνο, Πέτρο Νοέα, Τάσο Χαρισμίδη και τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, μετέτρεψε ένα μεγάλο ντέρμπι σε παράσταση για έναν ρόλο.

2. Χρήστος Λυμπερόπουλος

Πέρυσι αποτέλεσε ένα γρανάζι στην καλοκουρδισμένη μηχανή του Λαυρίου και φέτος επιχειρεί να κάνει το... βήμα παραπάνω, με τον Νίκο Οικονόμου να τον "βαφτίζει" με άκρως επιτυχημένο τρόπο ηγέτη των Ικάρων Σερρών. Σε ένα κρίσιμο ματς, όπως αυτό του Ζωγράφου με τον Φιλαθλητικό, ο "μπόμπερ" των Μακεδόνων, πήρε την ομάδα στις πλάτες του, μαζί με τον Αργύρη Σιώπη και την οδήγησε στη βαρυσήμαντη νίκη. Σημείωσε 16 πόντους με 3/7 τρίποντα, μοίρασε 5 ασίστ, έκανε 7 κλεψίματα και σίγουρα... συγχωρείται για τα 6 λάθη του Αν συνεχίσει έτσι ίσως τη νέα σεζόν ανοίξουν γι' αυτόν οι πύλες της Α1.

3. Ανδρέας Σιζόπουλος

Ο Ερμής Λαγκαδά πήγε στη Βέροια αποφασισμένος για το διπλό και σε πολλά σημεία το διεκδίκησε. Όμως, δεν είχε την απαραίτητη διάρκεια για να γυρίσει το παιχνίδι, ούτε φυσικά τρόπο να αντιμετωπίσει τον "killer", Ανδρέα Σιζόπουλο. Ο έμπειρος γκαρντ πέτυχε 27 πόντους με 4/7 βολές, 4/6 δίποντα και 5/12 τρίποντα, τρία εκ των οποίων όταν η μπάλα "έκαιγε", σφραγίζοντας την κατάκτηση του ροζ φύλλου για το συγκρότημα του Δημήτρη Γκίμα.

4. Ανδρόνικος Γκιζόγιαννης

Η ΑΕΚ είχε εκ προοιμίου εύκολο έργο κόντρα στην Καλαθοσφαίριση Αγίας Παρασκευής, ελέγχοντας το παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκειά του, με τον Ανδρόνικο Γκιζόγιαννη να εντυπωσιάζει τους πάντες. Με την αντίπαλη άμυνα να αδυνατεί να τον σταματήσει, φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 20 πόντους (2/3 βολές, 6/7 δίποντα, 2/3 τρίποντα) και 5 ριμπάουντ σε 23 λεπτά συμμετοχής, οδηγώντας την Ενωση στην άνετη νίκη.

5. Νίκος Παπανικολάου

Το Παγκράτι "φωνάζει" για τη διαιτησία, όμως αυτό που μετράει είναι ποιος παίρνει το ροζ φύλλο και το Ψυχικό έκανε το "τέσσερα στα τέσσερα" στο πρωτάθλημα της Α2, με τον Νίκο Παπανικολάου να είναι εκπληκτικός, έχοντας 25 πόντους (6/6 βολές, 8/11 δίποντα, 1/5 τρίποντα) και 8 ριμπάουντ. Ο έμπειρος πάουερ φόργουορντ / σέντερ έχει την αύρα της Α1 και την ικανότητα να διαχειρίζεται δύσκολες καταστασεις, όντας ο κορυφαίος στο Μετς μαζί με τον Ντίνο Αχή.

MVPΣάκης Καρύδας

HERO OF THE NIGHTΚώστας Μπεχλιβάνης

Παρά τα 39 του χρόνια ο Κώστας Μπεχλιβάνης παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, δίνοντας μία σπουδαία νίκη στον Ηρακλή, απέναντι στον εξαιρετικά αξιόμαχο Αρκαδικό. Το τρίποντο του Μάρκο Πόπαντιτς "πάγωσε" προς το παρόν το Ιβανώφειο, όμως ο "Μπέχλι" είχε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό να πάρει πάνω του την τελευταία επίθεση και να δώσει τη νίκη στον "Γηραιό", 3'' πριν χτυπήσει η κόρνα της λήξης.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣΦώτης Τακιανός-Νίκος Οικονόμου

Όπως στην πρώτη αγωνιστική, έτσι και στην τέταρτη, το... βραβείο του καλύτερου προπονητή μοιράζεται στα... δύο. Μετά από τη συντριβή της πρεμιέρας από την ΑΕΚ και την ήττα στη δεύτερη παράταση επί του Ψυχικού, ο ΟΦΗ πήρε μπρος και προελαύνει. Την περασμένη εβδομάδα πέρασε σαν σίφουνας από το Μετς, κάμπτοντας στη συνέχεια την αντίσταση της Καβάλας. Ο Φώτης Τακιανός έδωσε ρεσιτάλ στο παιχνίδι με τους "κυανόλευκους", καθοδηγώντας τους Κρητικούς στη σπουδαία νίκη.

To στίγμα του άφησε χθες (Σάββατο) και ο Νίκος Οικονόμου, που παρότι αμφισβητήθηκε στο ξεκίνημα μετά από την ευρείας έκτασης ήττα από το Ψυχικό, όσο περνούν οι αγωνιστικές, τόσο κερδίζει τις εντυπώσεις. Μετά από τις θετικές εμφανίσεις με Λαύριο και Κόροιβο, ήρθε το μεγάλο διπλό κόντρα στον Φιλαθλητικό, κλείνοντας αρκετά στόματα και αναπτερώνοντας το ηθικό των Ικάρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα