Α2 | "Να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα"

Την αναβολή της πρεμιέρας της Α2 ζήτησαν οι εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα! Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν κατηγορούν για "τεράστιο εμπαιγμό" την Πολιτεία, ενώ αναφέρονται στα θέματα των επιχορηγήσεων αλλά και της ασφάλισης των παικτών.

Η ανακοίνωση της ΣΗ επιτροπής των νόμιμων εκπροσώπων των Σωματείων που συμμετέχουν στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας κατά την αγωνιστική περίοδο 2012-2013:

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων καλαθοσφαίρισης, που έλαβαν μέρος στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών κατά την αγωνιστική περίοδο 2010-2011, γίνονται πλέον

μάρτυρες ενός τεράστιου εμπαιγμού από πλευράς Πολιτείας, που δυστυχώς τους οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική αλλά πρωτίστως στην ηθική καταστροφή ενός εκάστου εξ’ αυτών. Κι εξηγούμαστε:

Λίγο διάστημα μετά την εκκίνηση του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 έλαβε χώρα την 27.10.2010 συνάντηση παρουσία του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα και συμβούλων της Ομοσπονδίας, του ιδίου του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, των εκπροσώπων των σωματείων μας, του Π.Σ.Α.Κ, του Ε.Σ.Α.Κ.Ε και αθλητών που αγωνίζονται στην Α1 Εθνική κατηγορία.

Εκεί διαπιστώθηκε με χαρά η ειλικρινή διάθεση αλλά και πρόθεση των κ. Υφυπουργού Αθλητισμού και ΓΓΑ προκειμένου να λυθούν τα χρονίζοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Ελληνικής καλαθοσφαίρισης.
Με γνώμονα τα παραπάνω αποφασίσανε να ξεκινήσει κανονικά η διεξαγωγή του Πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας ανδρών λαμβάνοντας δε και τη δέσμευσή τους για τα κατωτέρω ήτοι:

Α) Την άμεση σύσταση της επιτροπής που θα ασχοληθεί με την επίλυση του ασφαλιστικού των αθλητών που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία
Β) Ότι μέχρι την 3.11.2010 θα λαμβάνανε απάντηση για το θέμα της απόδοσης προς τα σωματεία που αγωνίζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία της επιχορήγησης των 100.000 ευρώ ή 125.000 ευρώ για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 και
Γ) Ότι μέχρι την 3.11.2010 θα λαμβάναμε απάντηση για το αν τα σωματεία της Α2 Εθνικής κατηγορίας θα ελάμβαναν για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011 πρόσθετη οικονομική ενίσχυση μέσω χορηγίας/διαφή μισης από τον Ο.Π.Α.Π προκειμένου κατ’αυτόν τον τρόπο να αποτραπεί.

Η διείσδυση μέσω διαφήμισης των ιδιωτικών εταιρειών στοιχημάτων στο χώρο μας.

Από τις ανωτέρω δεσμεύσεις υλοποιήθηκε η πρώτη, που αφορά την σύσταση της επιτροπής για το ασφαλιστικό, η οποία συνεδρίασε δύο φορές χωρίς να λύσει κάποιο θέμα δικαιώνοντας αυτούς που ισχυρίζονται ότι άμα θέλει κάποιος να χρονίσει ένα θέμα τότε το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να φτιάξει μία επιτροπή………….

Για τις επόμενες δύο, που αφορούν κατ’ ουσία την οικονομική ενίσχυση των σωματείων, ενίσχυση που αποτελεί το «οξυγόνο» για την κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία τους, τους καλέσανε ή μάλλον τους παρακαλέσανε πάρα πολλές φορές μέχρι σήμερον όπως μας απαντήσουν και δώσουν λύση άμεσα , διότι είμαστε υποχρεωμένοι έναντι των αθλητών μας,
Keywords
Τυχαία Θέματα