Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ | Τα Οσκαρ της 12ης αγωνιστικής

Αγωνιστική με εκπλήξεις η 12η της Α1 Γυναικών με τον Ιπποκράτη να επικρατεί του Παναθηναϊκού και τον ΠΑΟΚ να παίρνει πολύ σημαντικό «διπλό» κόντρα στον Αθηναϊκό.

Το superbasket σας παρουσιάζει τις πρωταγωνίστριες της 12ης αγωνιστικής της Α1 Γυναικών, με τον Ιπποκράτη, τον Αρη και τον ΠΑΟΚ

να κλέβουν την παράσταση.

1. ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΡΩΤΕΑΣ)

Ο Πρωτέας συνέχισε με νίκη στην έδρα του Ικάρου Καλλιθέας, ωστόσο για περισσότερο από ένα ημίχρονο αντιμετώπισε δυσκολίες. Εκείνη που κράτησε «όρθιο» το σύνολο του Αλέκου Δάγλα με καθοριστικούς πόντους ήταν η Αγγελική Νικολοπούλου. Έμεινε στο παρκέ για 25:57, σημείωσε 13 πόντους (2/2 βολές, 4/7 δίποντα, 1/2 τρίποντα) και ήταν μαζί με τη Σανίκα Φρίμαν η πρώτη σκόρερ του Πρωτέα Βούλας.

2. ΖΩΗ ΚΕΧΑΓΙΑ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ)

Ιστορική νίκη πέτυχε ο Ιπποκράτης κόντρα στον Παναθηναϊκό και για ακόμα ένα παιχνίδι απέδειξε τη δυναμική του μέσα στην Κω, εκεί δηλαδή που έχουν ήδη ηττηθεί ο Πρωτέας Βούλας και ο Αθηναϊκός. Μεγάλη πρωταγωνίστρια δεν ήταν άλλη από τη Ζωή Κεχαγιά. Η πολύπειρη γκαρντ μέτρησε 25 πόντους, με την άμυνα του Παναθηναϊκού να μην μπορεί σε κανένα σημείο του αγώνα να την εμποδίσει να φτάσει στο αντίπαλο καλάθι.

3. ΕΒΙΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ)

Το Ελληνικό δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα στην αναμέτρηση με τον Κρόνο, πήρε τη νίκη που ήθελε και μετά την ήττα του Παναθηναϊκού έμεινε μόνο πρώτο στον βαθμολογικό πίνακα. Πρώτη σκόρερ ήταν η Εβίνα Σταμάτη, η οποία έμεινε στο παρκέ 27:35 και σημείωσε 17 πόντους (4/6 δίποντα, 3/7 τρίποντα), κατεβάζοντας παράλληλα 4 ριμπάουντ, μοιράζοντας 5 τελικές πάσες, κάνοντας 3 κλεψίματα, 1 κόψιμο και μόλις 3 λάθη, σε μια άκρως θετική εμφάνιση τόσο για την ίδια όσο και για την ομάδα της.

4. ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΣΠΑΝΙΔΟΥ (ΠΑΟΚ)

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε σπουδαία νίκη στην έδρα του Αθηναϊκού και το σημαντικότερο για τον «δικέφαλο» ήταν η εξαιρετική αμυντική του λειτουργία. Μεγάλο ρόλο στην πολύ καλή άμυνα που έπαιξε ο ΠΑΟΚ έπαιξε η απόδοση της Σταυρούλας Σπανίδου, η οποία έδωσε και επιθετικές λύσεις, σε μια «γεμάτη εμφάνιση για την ίδια. Συγκεκριμένα έμεινε στο παρκέ για 40:00 αγωνιστικά λεπτά και μέτρησε 14 πόντους (2/4 βολές, 6/15 τρίποντα, 0/1 τρίποντο), 8 ριμπάουντ, 4 λάθη, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα.

5. ΜΟΝΙΚ ΟΛΙΒΕΡ (ΑΡΗΣ)

Η Αμερικανίδα αποτελεί βαρόμετρο για την απόδοση του Άρη και δεν θα μπορούσε παρά να είναι η κορυφαία στη νίκη της ομάδας της επί της Αναγέννησης. Ο Άρης πανηγύρισε δεύτερο σερί θετικό αποτέλεσμα και η Μονίκ Όλιβερ έκανε τα... πάντα στο παρκέ. Έπαιξε για 35:57, έβαλε τους 24 (4/4 βολές, 10/16 δίποντα) από τους 57 πόντους της ομάδας της και παράλληλα κατέβασε 9 ριμπάουντ, έδωσε 1 ασίστ, έκανε 1 κλέψιμο, 3 τάπες (η μια καθοριστική) και υπέπεσε σε μόλις 3 λάθη...

MVP

ΖΩΗ ΚΕΧΑΓΙΑ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ)

ΗΡΩΪΔΑ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΜΟΝΙΚ ΟΛΙΒΕΡ (ΑΡΗΣ)

Η Όλιβερ ήταν η πρώτη σκόρερ του Άρη στη σημαντική νίκη επί της Αναγέννηση, αλλά αυτό δεν... αποτελεί νέο, καθώς από τα χέρια της Αμερικανίδας περνάει ο μεγαλύτερος αριθμός των επιθέσεων της ομάδας της. Το πιο σημαντικό είναι πως η Όλιβερ πέτυχε τους τελευταίους και πιο καθοριστικούς πόντους για τις «κίτρινες» και παράλληλα έκανε μια εντυπωσιακή τάπα στην Σταυρίδου στις τελευταίες φάσεις του αγώνα.

ΚΟΟΥΤΣ ΤΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΠΛΑΝΙΔΗΣ (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ) & ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΑΝΑΚΟΣ (ΠΑΟΚ)

Μοιράζεται στα δύο το βραβείο αυτή την εβδομάδα. ΠΑΟΚ και Ιπποκράτης πανηγύρισαν σπουδαίες νίκες και αναμφίβολα το μεγαλύτερος μέρος των επιτυχιών τους πιστώνεται στους δύο προπονητές. Ο Μιχάλης Καπλανίδης ναι μεν είδε τη Ζωή Κεχαγιά να πραγματοποιεί ηγετική εμφάνιση με 25 πόντους, ωστόσο παράλληλα είδε τον Ιπποκράτη να δέχεται μόλις 55 πόντους από τον πρωταθλητή Παναθηναϊκό, ενώ από την άλλη ο Σταύρος Νανάκος με τον ΠΑΟΚ περιόρισε την Γκίβενς στους 7 πόντους και τον Αθηναϊκό μόλις στους 44 στην έδρα του.

Keywords
Τυχαία Θέματα