Α ΕΣΚΑΝΑ | Γκαναβίας: "Ανταμείφθηκαν οι κόποι ετών"

Η Αργυρούπολη θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν στην Α' ΕΣΚΑΝΑ και ο προπονητής της ομάδας, Παναγιώτης Γκαναβίας δήλωσε πως αυτή η άνοδος είναι η ανταμοιβή των κόπων πολλών ετών.

Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και αναφέρθηκε επίσης στο ετήσιο μπασκετικό καμπ που διοργανώνει η πόλη και στη σημασία του για τα μικρά παιδιά της ευρύτερης περιοχής.

Για την άνοδο της Άργυρούπολης στην Α' ΕΣΚΑΝΑ: «Ανεβήκαμε φέτος στην Α' ΕΣΚΑΝΑ

με δικά μας παιδιά και ανταμείφθηκαν οι κόποι ετών και μάλιστα, με τέσσερις μικρούς στη βασική πεντάδα. Έτσι και αλλιώς η ομοσπονδία μας υποχρεώνει να έχουμε τουλάχιστον έναν μικρό στην αρχική μας πεντάδα. Για τη νέα σεζόν θα κρατήσουμε το βασικό κορμό μας και ήδη γίνεται προσπάθεια για ενίσχυση. Έχουμε κλείσει 2-3 παιδιά και θα παλέψουμε με αξιοπρέπεια».

Για το μπάσκετ της Αργουρούπολης: «Τα τελευταία χρόνια έχουμε παιδιά σε εθνικές ομάδες του 93΄ και έχουμε τον πρώτο σκόρερ στην Εθνική εφήβων. Γίνεται καλή δουλειά τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας και είμαστε χαρούμενοι που ανεβήκαμε».

Για το καμπ που διοργανώνει η Αργυρούπολη: «Εδώ και τρία χρόνια το καμπ με τη βοήθεια της ομοσπονδίας έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα. Μπορεί να γίνεται στην περιοχή μας, ωστόσο έχουμε παιδιά και από την ευρύτερη περιοχή, όπως το Μαρούσι και το Ψυχικό. Έχουμε και συμβουλευτική βοήθεια από τον πρώην ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Παπαδημητρίου, ο οποίος είναι αρωγός στην προσπάθεια μας. Φιλοξενούμε κάθε χρόνο γύρω στα 100 παιδιά και είναι σημαντικό να δουλεύουν το καλοκαίρι οι νεαροί αθλητές».

Για τη συμμετοχή στο καμπ: «Έρχονται και αγόρια και κορίτσια από 6 έως 16 ετών. Έχουμε δύο περιόδους, από 18-29 Ιουνίου και από 2-13 Ιουλίου. Είναι η τρίτη χρονιά φέτος του καμπ και την πρώτη φορά που διοργανώθηκε είχαμε τη βοήθεια του Νίκου Σιγάλα, ενώ πέρυσι μας είχε βοηθήσει η Λολίτα Λιγούρα».

Για το αν έχει βγει κάποιο ταλέντο από το καμπ: «Σίγουρα, από τέτοια δουλειά, μπορεί να βρεις κάποια ταλέντα, επειδή δεν έχουν άλλες ασχολίες το καλοκαίρι και είναι ελεύθερα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, ενώ και εμείς τα βλέπουμε κάθε μέρα από πέντε ώρες».

Keywords
Τυχαία Θέματα