Α ΕΣΚΑΝΑ | Φιλιππόπουλος: "Αξέχαστα, τα όσα ζήσαμε"

Ο Ιωνικός νίκησε τον Εθνικό για την 25η αγωνιστική της Α’ ΕΣΚΑΝΑ. Ο μεγάλος νικητής όμως ήταν το μπάσκετ.

Πάνω από 1200 φίλοι των δύο ομάδων βρέθηκαν στο κλειστό του Πλάτωνα και η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό ενός εκ τω μεγάλων πρωταγωνιστών του Ιωνικού, του Σταύρου Φιλιππόπουλου.

"Δεν έχω λόγια. Όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο καταλαβαίνουν. Ήταν ένα δώρο που θα το κουβαλάω σε όλη μου την ζωή. Δεν το έχω ξαναζήσει. Ακόμα και στην Ιταλία που έπαιζα (σ.σ στη Ματσεράτα και στην

Τολεντίνο), αυτό δεν το έχω ξαναδεί. Ήταν κάτι το εκπληκτικό. Ο κόσμος ήταν το κάτι άλλο. Δεν έχω δει τέτοια ατμόσφαιρα ξανά. Και οι δύο ομάδες αξίζουν τα καλύτερα, αλλά εγώ οφείλω να επικεντρωθώ στην δική μου", δήλωσε ο Σταύρος Φιλιππόπουλος στο superbasket.gr, το οποίο δεν μπορούσε να λείπει από το κλειστό του Πλάτωνα και στην συνέχεια πρόσθεσε:

"Το μπάσκετ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος. Δεν σηκώνει συζήτηση. Ήταν ένα παιχνίδι πολύ ωραίο, είχε ένταση, δύναμη, ωραίες φάσεις, τεχνική και στο τέλος είχαμε καθαρό μυαλό και πήραμε τη νίκη".

Όσον αφορά για την ένταση που δημιουργήθηκε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα σημείωσε πως "αυτά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Όταν όμως ένα παιχνίδι είναι τόσο σημαντικό, κάποιοι ξεφεύγουν από τα όρια".

Ο Βαγγέλης Πρινέας αγωνίστηκε με πυρετό και έδωσε σημαντικές λύσεις στον Ιωνικό. «Καυτοί» όμως ήταν ο Σταύρος Φιλιππόπουλος και ο Χρήστος Ντακούλιας που σημείωσαν από 19 πόντους. "Ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια μου. Όταν η ομάδα νικάει ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, είναι ευχής έργο", ανέφερε ο Σταύρος Φιλιππόπουλος όταν ρωτήθηκε για την προσωπική του απόδοση και συνέχισε λέγοντας πως "όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό. Βρεθήκαμε να χάνουμε, δείξαμε χαρακτήρα και στο τέλος φάνηκε ότι ήμασταν καλύτεροι και ότι το θέλαμε περισσότερο".

Ο Ιωνικός βρίσκεται ένα βήμα πριν από την άνοδο στη Γ' Εθνική και ο σέντερ της ομάδας της Νίκαιας αποκάλυψε το μυστικό της επιτυχίας: "Σε όλη την διάρκεια της χρονιάς, οι παίκτες ήμασταν ενωμένοι. Το προπονητικό τιμ ήταν άψογο. Η διοίκηση μάς στήριξε με κάθε τρόπο και όπως μπορούσε. Υπήρχαν όλα τα συστατικά για να ολοκληρωθεί μία χρονιά υπέροχα. Δεν πρέπει όμως να προτρέχουμε. Έχουμε το παιχνίδι με τον Άλιμο, αλλά ελπίζουμε όλα να πάνε καλά. Ήμασταν το αουτσάιντερ από την αρχή. Όταν την έβδομη αγωνιστική χάσαμε στην έδρα μας από τον Μανδραϊκό, κάποιοι μας ξέγραψαν. Εμείς πιστέψαμε όμως και κοντεύουμε να δικαιωθούμε. Η χρονιά ήταν περίεργη, γιατί δυστυχώς δεν υπάρχουν πλέι οφ και κάθε παιχνίδι ήταν και ένας τελικός".

Κλείνοντας ο Σταύρος Φιλιππόπουλος έδωσε το σύνθημα ενόψει της αναμέτρησης με τον Άλιμο για την 26η και τελευταία αγωνιστική της Α΄ΕΣΚΑΝΑ. "Τα κεφάλια μέσα. Το πρωτάθλημα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Πρέπει να νικήσουμε στον Άλιμο και να μείνουμε συγκεντρωμένοι. Είναι ένα παιχνίδι που δεν πρέπει να παρουσιαστούμε χαλαροί. Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι το κίνητρο του Αλίμου
Keywords
Τυχαία Θέματα