Α ΕΣΚΑ | Βεκρής: "Δυνατό "όπλο" μας η έδρα"

Ο Σπόρτιγκ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Κηφισιάς και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας της Α'ΕΣΚΑ. Ο Πάρης Βεκρής, μίλησε στο superbasket.gr για την πορεία της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα αλλά και τους στόχους της.

Το superbasket.gr, ήταν στο γήπεδο και μίλησε με τον νεαρό φόργουορντ:

-Καταφέρατε να κερδίστε την Κηφισιά, είδαμε όμως ότι συναντήσατε αρκετή αντίσταση...

"Δεν υποτιμήσαμε την Κηφισιά, είχαμε συγκεκριμένο

πλάνο να περιορίσουμε δύο παίχτες της Κηφισιάς. Τα καταφέραμε όμως, το δείχνει και το τελικό σκορ. Δεν πιστεύω ότι μπήκαμε νωθροί, απλά βρήκαμε ρυθμό απο το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα και τελειώσαμε το παιχνίδι".

-Η διαφορά πλησίασε και τους 25 πόντους, ωστόσο κερδίσατε με 11 πόντους διαφορά...

"Από ένα σημείο και μετά έγινε και το απαραίτητο ροτέισον απο τον προπονητή (σ.σ. Αλέξη Καρατζά), εμάς μας ενδιέφερε η νίκη και μία καλή εικόνα. Νομίζω οτι παρουσιάσαμε μία αρκετά καλή εικόνα σε άμυνα και επίθεση, πήραμε τη νίκη και προχωράμε".

-Παραμένετε στην κορυφή της βαθμολογίας. Τι έπεται για τη συνέχεια και ποια η εικόνα σου μέχρι στιγμής για την κατηγορία;

"Η συνέχεια ξεκινάει με ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Μαρκόπουλο, μία πολύ ανταγωνιστική ομάδα. Έχουμε μία βδομάδα να δουλέψουμε για να φτιάξουμε το πλάνο μας. Για το πρωτάθλημα μέχρι στιγμής αν και έφυγαν κάποιες ομάδες το καλοκαίρι που θα πρωταγωνιστούσαν (Κορωπί, Χαλάνδρι, Γαλάτσι), πάλι η κατηγορία είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Εμείς είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας, αλλά υπάρχουν πολλές αξιόμαχες ομάδες όπως ο Ζωγράφου, η Πεύκη, τα Μελίσσια. Προσπαθούμε για το καλύτερο και θα κάνουμε ταμείο στο τέλος της χρονιάς".

-Προέρχεσαι απο τις ακαδημίες της ομάδας του Σπόρτιγκ. Μπορεί ο σύλλογος να βασίζεται στα ίδια του τα παιδιά;

"Κάθε ομάδα θα έπρεπε να έχει στο πλάνο της να ανεβάζει και να προωθεί παιδιά απο τις ακαδημίες, όπως ο Σπόρτιγκ που είναι πολύ μεγάλο και ιστορικό σωματείο. Έχει βγάλει κατα καιρούς παίκτες απο τις ακαδημίες του, απο κει και πέρα πιστεύω οτι αν βάζεις μικρούς στόχους χρονιά με χρονιά (για παράδειγμα την άνοδο για φέτος), αν βρεθούν άνθρωποι να στηρίξουν την ομάδα και οικονομικά, θα μπορέσει να αποκτήσει σιγά-σιγά το μεγαλείο του παρελθόντος. Οι στόχοι πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και χρονιά με χρονιά, η ομάδα να προσπαθεί να ανεβαίνει".

-Αρχικός στόχος της ομάδας ήταν να δημιουργηθεί ένα αξιόμαχο σύνολο το καλοκαίρι, ωστόσο βρίσκεστε στην κορυφή με αρκετά καλή εικόνα. Άλλαξαν οι στόχοι σας;

"Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, προσπαθούμε για την νίκη σε κάθε ματς.

Στο βάθος του μυαλού μας έχουμε την άνοδο, αλλά καλύτερα να είμαστε συγκρατημένοι".

-Μέχρι στιγμής η έδρα σας παραμένει αλώβητη. Είναι δυνατό όπλο η έδρα για τον Σπόρτιγκ;

"Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, είναι το δυνατό μας όπλο η έδρα. Κυνηγάμε κάθε παιχνίδι όμως, μέσα και έξω. Ο Σπόρτιγκ ανέκαθεν είχε πολύ καλή έδρα, σε όποια κατηγορία και αν αγωνιζόταν".

-Επόμενο παιχνίδι εκ

Keywords
Τυχαία Θέματα