NBA | «Σπιρούνι» ο Γιανγκ

Παίκτης των Σπερς είναι πλέον ο Σαμ Γιανγκ, καθώς οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια, με την ομάδα του Γκρεγκ Πόποβιτς να εντάσσει στο ρόστερ της έναν καλό ρολίστα.

Ο 28χρονος φόργουορντ/γκαρντ (1,98μ.) υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους φιναλίστ του 2013, οι οποίοι αναζητούσαν καιρό περιφερειακό με τα χαρακτηριστικά του Γιανγκ, δηλαδή καλό και δυνατό αμυντικό που θα κάνει την «βρώμικη» δουλειά, προκειμένου να πλαισιώσει τους Μανού Τζινόμπιλι, Ντάνι Γκριν, Κάουι Λέοναρντ, Νάντο Ντε Κολό και τον νεοαποκτηθέντα Μάρκο Μπελινέλι.

Την περασμένη σεζόν

ο Αμερικανός άσος αγωνίστηκε στους Ιντιάνα Πέισερς, με τους οποίους είχε 2,8 πόντους και 2,2 ριμπάουντ μέσο όρο σε 56 ματς (3 ως βασικός) και 12,4 λεπτά στην κανονική περίοδο του NBA, ενώ στα πλέι οφ μέτρησε 15 συμμετοχές ερχόμενος από τον πάγκο, με 1,7 πόντους και 1,9 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 8,7 ανά αγώνα. Σε σύνολο 249 αγώνων μετράει 5,8 πόντους με 44,2% στα συνολικά σουτ, 74,2% στις βολές και 2,3 ριμπάουντ ανά 15,9 λεπτά συμμετοχής.

Το 2009 ο απόφοιτος του Pittsburgh επιλέχθηκε στο δεύτερο γύρο (νούμερο 36) του ντραφτ από τους Γκρίζλις. Στο Μέμφις έμεινε μέχρι το 2012, ενώ ύστερα φόρεσε τη φανέλα των Φιλαδέλφεια Σίξερς.

Οι μέχρι τώρα κινήσεις των Σαν Αντόνιο Σπερς φανερώνουν πως η ομάδα -μετά την περσινή σεζόν όπου έχασε στον έβδομο τελικό το δαχτυλίδι από τους Μαϊάμι Χιτ- θα «χτυπήσει» το πρωτάθλημα, «οπλισμένη» με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και θέληση. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της προσπάθειας που θα γίνει για την κατάκτηση του τίτλου, οι άνθρωποι των «Σπιρουνιών» επιχειρούν να «γεμίσουν» όσο καλύτερα μπορούν το ρόστερ και να δώσουν πολλά «όπλα» στα χέρια του κόουτς Πόποβιτς.

Keywords
Τυχαία Θέματα