NBA | Μπούι: "Είπα ψέματα πριν από το ντραφτ του 1984..."

Όταν o Σαμ Μπούι επιλέχθηκε από τους Μπλέιζερς στο νούμερο 2 του "καταραμένου" ντραφτ του 1984, δεν είπε ποτέ την αλήθεια για το πόσο πονούσε και η καριέρα του στο NBA δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο Μπούι με τη φανέλα του Lebanon High School και αργότερα με εκείνη του κολέγιο του Kεντάκι είχε κάνει θαύματα και έδειχνε ότι έχει όλες τις απαραίτητες ικανότητες και το ταλέντο να γράψει το όνομά του με χρυσά

γράμματα στην ιστορία του NBA.

Το ESPN πρόκειται στις 20 Δεκεμβρίου να δημοσιεύσει ένα αφιέρωμα που έχει κάνει για την ιστορία του Σαμ Μπούι. Εκεί αποκαλύπτεται ένα κομμάτι της ιστορίας το οποίο δεν ήταν γνωστό.

Ο Μπούι είχε τραυματιστεί κατά την διάρκεια μιας αναμέτρησης με το Κεντάκι και διάγνωση για το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν έγινε ποτέ. Στο ντραφτ του 1984 στο νούμερο ένα βρέθηκε ο Χακίμ Ολάζουον από τους Ρόκετς, στο νούμερο δύο ήταν η σειρά των Μπλέιζερς να επιλέξουν και πήραν την πιο ορθή κατά τα φαινόμενα απόφαση. Επέλεξαν τον Μπούι και στο νούμερο τρία έμεινε ο σπουδαίος Μάικλ Τζόρνταν. Πολλοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν βλέποντας την μετέπειτα καριέρα του Μπούι, ότι οι Μπλέιζερς έκαναν το μεγαλύτερό τους λάθος όταν τον επέλεξαν το 1984.

Ο Μπούι ακόμα και την βραδιά που έγινε η διαδικασία του ντραφτ πονούσε, αλλά δεν το αποκάλυψε πουθενά. "Όταν ο γιατρός της ομάδας με εξέτασε στο αριστερό πόδι με το σφυρί, του έλεγα ότι δεν νιώθω τίποτα. Κατά βάθος πονούσα, το ήξερα. Αν αυτό που έκανα ήταν να πω ψέματα και ήτα λάθος, σκεφτείτε ότι αν στο τέλος της ημέρας είχα αυτούς που αγαπάω δίπλα μου, τότε έκανα ό,τι θα έκανε ο οποιοσδήποτε", είπε ο Μπούι στο ντοκιμαντέρ του ESPN. “Κατά βάθος ήξερα ότι σωματικά δεν ήμουν σαν τους υπόλοιπους», δήλωσε για την βραδιά του ντραφτ.

Ο Μπούι στα έντεκα χρόνια που έπαιξε στο NBA, αγωνίστηκε στους Μπλέιζερς, τους Νετς και τους Λέικερς.

Keywords
Τυχαία Θέματα